Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

 • 18 411
 • 198
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 8 720
При еластичния слинг има случаи, в които не е добре да се взима използвано. Поне ако не сте сигурна, че вашето бебе ще е второто, което го ползва. Материята е кято на еластина блуза и знаете как от пране и носене се разтягат. Така е и един много носен еластичен слинг.
Иначе, тъканите се очупват с времето и наистина е по-добре да си вземеш ползван, особено ако си начинаещ.
Предполгам, че питащата надали ще се хвърли на тъкан...много малко са хората, които искат и носят в тъкан слинг, кято нас преди години.
Ако е еластичен, бих се разровила за еластичен, като бих поискала документ за покупка. Втори, трети собственици рядко имат такъв.
Раниците, дори хибридни, е добре да се носят поне след навършен месец. А регулируеми или стандарт още по-късно.

# 31
 • Мнения: 342
Здравейте, след 2 месеца ми предстои раждане и искам да взема слинг за бебо. Спрях се на CANGAROO СЛИНГ CHERISH СИВ 108531 от хиполенд. Може ли да ми дадете мнение, дали е добре за новородено, защото изобщо не съм запозната?

# 32
 • Мнения: 307
Аз използвам такъв, но ще го сменя за раница. Нося я от 1вата седмица горе долу, бавно става връзването което за мен е минус и мисля че държи прекалено топло, според мен е окей за начало да видиш дали ти харесва да бебе носиш.

# 33
 • Мнения: 2 525
Подходящ е. За връзването гледайте клипове с еластични слингове, защото има определен начин. Ще носите през топли дни, така че не обличайте прекалено бебето, слингът е една дреха за него, а и тялото топли. Без ританки или да са по-голям номер.

# 34
 • Мнения: 1 467
Здравейте, след 2 месеца ми предстои раждане и искам да взема слинг за бебо. Спрях се на CANGAROO СЛИНГ CHERISH СИВ 108531 от хиполенд. Може ли да ми дадете мнение, дали е добре за новородено, защото изобщо не съм запозната?

Аз бях с такъв с първото дете в началото. Удобен е, да. За връзването се свиква и цената му е ок, НО... Много лесно се разтяга и като се разтегне до там. Почти постоянно при хубаво затягане и слагане на бебето за няколко часа просто провисваше и с педя надолу. Отделно си запарва доста. Тогава го купих защото беше 30лв (нов, от бейби.бг) и не ми се даваха пари за скъп ако няма да се оправя. Сега ми се иска да бях погледнала други марки еластичен слинг и да бях инвестирала в такъв. Съотношението качество - цена не се оправда, само пари на вятъра. Китайско производство се оказа бту. Сега с второто дете вече ще инвестирам в нов слинг на друг бранд и втори път тази грешка без да прочета и да си направя домашното относно качеството на носилката - не. Това е моя опит, просто споделям. Според мен погледнете manduca, ergobaby, boba, moby, caboo. Все пак става дума за безопасността на детето Ви. Аз треперех с това разтягане нон стоп да не стане белята докато не взехме раница.

# 35
 • Мнения: 2 525
Също и муселиновия на Шушулка.

# 36
 • Мнения: 342
Благодаря Ви много за бързите отговори, а като материя за лятото кое е подходящо, споменахте еластични слингове. Живея в Пловдив, а тук лятото си е доста горещо и ми се иска нещо, което няма да го запарва допълнително.

# 37
 • Мнения: 1 467
Благодаря Ви много за бързите отговори, а като материя за лятото кое е подходящо, споменахте еластични слингове. Живея в Пловдив, а тук лятото си е доста горещо и ми се иска нещо, което няма да го запарва допълнително.

Муселинов слинг (на Шушулка примерно) или Мандука. Щом сте от Пловдив, ако имате възможност свържете се с КоалаБейби. Ще Ви насочат най-добре. Имат и под наем носилки, ако не искате да купувате или пък искате да пробвате само.

# 38
 • Мнения: 54
Има ли някой, носил в Tula Explore linen? Интересува ме как е за лятото. Чета, че е по-проветрива, заради високото съдържание на лен, но дали наистина ще е ок в жегите?
Другата опция е Ergobaby omni breeze, но тя ми идва прекалено скъпа...

# 39
 • София
 • Мнения: 8 720
Няма особена разлика между различните материи. Когато платът е тъкан, разстоянието между нишките е по-голямо и съответни повепе въздух минава. Но като е жега си е жега. Най-много се потите между вас двамата и родителят под колана на раницата. За това няма спасение.
И при Омни Breeze е така и въобще всички раници.
Интегра няма колан и не се потите там, но предполагам, не е тип раница, която търсите.
Аз винаги бих избрала Тула пред Ергобейби, главно, заради външния вид, а и защото Тула ми е удобна лично на мен. Чувала съм много хора да казват, че пък Ерго им е идеална, заради лумбалната опора отзад. Тула има отделен такъв аксесоар. Реално кройката е почти една и съща, при Тула цветовете и щампите са по-красиви.

# 40
 • Мнения: 151
Момичета, в крайна сметка си взехме раницата на Киндеркрафт - Huggy, в началото ми се стори супер, но сега се чудя дали не оказва натиск на вратлето и особено на крачетата.. така ли трябва да изглежда правилно сложеното в раница бебе?

# 41
 • София
 • Мнения: 8 720
Тя е регулируема, нали? Изглежда добре отпред, но трябва снимка отстрани, за да се види как е колана. Те всички раници притискат бебето-то трябва да е стегнато към майка си. А дали е вашата раница, се преценява с пробата. Всяка марка си има кройка, специфика на колана, презрамките...и на различни хора, различна е удобна. Иначе стоковите им снимки из сайтовете са ужасни, не е поставена раницата правилно-коланът виси, издут е напред.

# 42
 • Мнения: 2 525
Не ми изглежда добре нагласена ширината на платката на мен. Детето не бива да е разкрачено толкова. На снимката изглежда и че виси от едната страна, но това може да е от ъгъла на снимане.

# 43
 • Мнения: 151
От снимката изглежда, че виси, но действително е много разкрачен, на мен ми е удобна, но ме е страх да не се нарани от притискането на крачетата.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 17:35 от YoLe

# 44
 • Мнения: 1 467
На колко е детето? На мен ми изглежда прекалено малко за тази раница така както се вижда на снимката. Нагласена ли е платката спрямо разкрача на детето? Ако не, свийте я. Слагате раницата на леглото, бебето отгоре и нагласяте. С такъв голям разкрач освен, че на детето едва ли му е удобно, е възможно после да има проблеми. Ако не се регулира платката (по спомен на kindekraft май не можеше) изчакайте да има поне 4м навършени или 68см ръст и тогава чак я ползвайте.

Общи условия

Активация на акаунт