Пиша Ви, защото имам сериозен интерес към обучението по право в Нов български университет и бих искала да получа повече информация от хора, които са запознати с програмата и възможностите, които тя предлага.
В момента съм в процес на проучване и обмислям кандидатстване, но за мен е важно да насоча информиран избор. Интересувам се както от самото обучение – начина на преподаване, учебните дисциплини, преподавателския състав, така и от възможностите за практика и професионална реализация след завършване.
Бихте ли могли да споделите какви са предлаганите от юридическата програма в НБУ към други университети? Получават ли студентите достатъчно практически знания и умения, които да им помогнат в реалната правна среда? Предлага ли университетът възможности за стажове, практически заетия и взаимодействие с юристи, адвокати, съдии или други специалисти от правната сфера?
Освен това, бих искала да научи повече за реализацията на завършените – успяват ли възпитаниците на НБУ да се наложат на пазара на труда, намират ли работа в престижни адвокатски кантори, съдебната система или в държавната администрация? Дипломата от НБУ е ценна дали е сред работодателите, и ако да – в кои сектори най-вече?
Ще съм Ви много благодарна, ако споделите Вашето мнение и ми дадете насоки по тези въпроси. Информацията, която ще ми предоставите, ще бъде изключително ценна за мен при вземането на окончателното ми решение.
Благодаря предварително за отделеното време и внимание!