Аборт и травмата след него

• 3 554
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
На думи е лесно да се изнесеш, но как се отглеждат 2 деца, ако почти цялата заплата ти отива за наем и сметки?
400 - 500 лв е наема тук. По-надолу страшно рядко се намира нещо, да не говорим за условията.
Като се добавят и сметки 300 лв (ако не и повече, защото имам и задължения на свое име)....и остават някакви 300-400 лв. Дали бих се справила да изкарам месеца с тях ? Аз мисля че не.
Ако зависеше иначе от мен...отдавна да съм се изнесла. Ясно ми е колко по-спокойно ще ми е сама.
Натискала съм и бащата да се изнесем...ама не му се давали пари за квартири. Говорихме за ипотека, но на мен не ми даваха, защото бях по майчинство...4 поредни години....сега вече мога, но не искам, защото пак трябва да я плащам сама тая ипотека, а няма да мога.

# 16
Освен това, винаги можеш да имаш трето дете по-нататък, когато си спокойна, независима и срещнала антипода на настоящия ти мъж.
Не бъди емоционална и безотговорна в своята емоционалност.

# 17
Аз разбрах, че живеете при твоите родители. Под изнасяне, имах предвид неговото изнасяне. Предполагам, че родителите ти няма да те изгонят, ще можеш да останеш при тях докато си стъпиш на краката.

# 18

И не го казвам просто ей така....знам, че бащата е много важен в живота на децата и искам да присъства в техния живот, но той не иска да се промени и да осъзнае грешките, които допуска.

Бащата е важен. Принципно.
Твоя мъж не е баща и не е важен. Той е вреден и трови теб и децата ти.
Децата ти нямат нужда от такъв баща.
И се чудя какво му обичаш.
Не го обичаш.
Страх те е да останеш сама. И не можеш да проумееш, че с нещо ще си по-спокойна и щастлива.
Колкото до аборта. Ами да, ще ти се наложи. Не е нужно още едно дете да живее с отровен баща.
И говори с адвокат.
Щом е неадекватен и не може да се грижи, наистина някакъв придружител или надзорник.
Дали е възможно не зная, питай адвокат.
Но се съмнявам този човек да иска да ги вижда тия деца.

# 19
На думи е лесно да се изнесеш, но как се отглеждат 2 деца, ако почти цялата заплата ти отива за наем и сметки?
400 - 500 лв е наема тук. По-надолу страшно рядко се намира нещо, да не говорим за условията.
Като се добавят и сметки 300 лв (ако не и повече, защото имам и задължения на свое име)....и остават някакви 300-400 лв. Дали бих се справила да изкарам месеца с тях ? Аз мисля че не.
Ако зависеше иначе от мен...отдавна да съм се изнесла. Ясно ми е колко по-спокойно ще ми е сама.
Натискала съм и бащата да се изнесем...ама не му се давали пари за квартири. Говорихме за ипотека, но на мен не ми даваха, защото бях по майчинство...4 поредни години....сега вече мога, но не искам, защото пак трябва да я плащам сама тая ипотека, а няма да мога.

Според мен връзката ви е приключила, само те е страх да го изгониш. А с трето дете ще се справиш ли? Емоционално, финансово и физически? Той кога се пропи?

# 20
Е, страх ме е, да. Признавам го.
Имам причини ...или си намирам такава, не знам. Сигурно е второто.
Но се боря с това. И просто е въпрос на време раздялата. Обмислям го от половин година насам.

Започна да пие повече преди 1 г, но тук в последните месеци положението стана критично. Даже може би през последните два месеца най-много се влошиха нещата.

Преди пиеше 2-3 бири... сега не му мърдат 2 литра. И това е съвсем от скоро. Затова имах надежда, че може да осъзнае, но не би...

# 21
  • Paris, France
Lilly, а родителите ти не говорят ли с него? Ти не му ли споменавам колко пие? Не ти ли вони на алкохол, че и бира?  Хайде, по Коледа всички пийваме по чашка, ама всеки ден!!!!

Странно е голям мъж, баща на две деца да се вре у тъстове и вместо да търси ипотека или квартира, да се налива с бира. 

А за ипотеката - мъжете полагат усилия като искат да са с жената и може да им се изплъзне. Като начукат две деца и знаят, че могат да живеят без пари у някоя баба, вече нищо не искат да правят. Мене затова ме учеха мъже да не прибирам и деца да им не раждам докато не осигурят условия.

Не е болка за умиралка, но е по-лесно да се отървеш от него докато може да работи. После почват да остават без работа, окапват им зъбите, цироза и няма да вземеш кой знае каква издръжка.

Мисли за децата ти! Те са най-важното и ценно. Мъже бол.

# 22
Хората с проблем с алкохола не могат да се справят сами. Това е зависимост като всяка друга, която изисква лечение. Няма как да очакваш да се осъзнае сам. Той има проблем и то сериозен, с времето ще става по-зле. Въпрос на време е да се влошат нещата и да го разкараш. Сигурна съм, че ще го направиш.

За аборта просто не го мисли толкова. Знаеш, че това е правилното решение.

# 23
Вариант ли е да родиш детето и да го дадеш за осиновяване?
Това е дете не котка, да го даде е така!

# 24
Невена, говорят с него. Разбират се, той не се напива през седмицата, макар че от 6 до 23ч. Изпива сигурно 1.5л. бира. Видимо нищо му няма, по нищо не можеш да кажеш, че е пил.
Събота и неделя обаче прекалява, започва от преди обяд и до 18ч вече е пиян и заспиващ на масата, макар и през деня наистина да не спира, ходим на селото на родителите ми и там с баща ми все работят нещо, майсторят, зайци гледат и т.н., общо взето си помагат взаимно, но това не означава, че не забелязват алкохола, даже напоследък започнаха директно и на мен да го казват. До преди това не бяха.

# 25
Мила Лили, баща ми е алкохолик, умолявам те, спаси себе си и децата си от всички панаири, които предстоят. Аз, на 40+, все още работя с терапевт, за да си оправям бъговете.

# 26
  • София
Съжалявам, авторке, за гадната ситуация, в която си, но ми прави впечатление как продължаваш да очакваш, този човек да се промени, че трябва да се промени. Ами не става така - не се избира човек, който не отговаря на очакванията ти и после да недоволстваш как не е това, което очакваш. И защо правиш дете с мъж, който не може да ти осигури елементнарни условия, който не желае и не се грижи за децата, който пие? Защо правиш и второ дете, и трето? Защо правиш секс с него и не се пазиш? Ти се буташ в една невъзможна ситуация и се закопаваш все повече, и повече. Докога, авторке?

# 27
  • bulgaria
Колкото и да ти е тежко - направи аборта. Гадно е,но със сигурност е най-добрият вариант за момента. След това си дай няколко дни за размисъл и изгони хубавеца, ако не трайно, то поне за една седмица за да "си помисли", какво ще прави оттук насетне.
Давай смело и не забравяй, че сама едва ли ще останеш. Прегръщам те и горе главата.

# 28
За какво ти е този мъж, да трови и твоя, и на децата ти живота? Темата като цяло е в грешна посока. Това, което трябва да направиш утре със сигурност е да изгониш “мъжа” си.

Вашите не са те изгонили с 2, няма да те изгонят и сега. Този “мъж” трябва да изчезне. Пропускаш трудната крачка-да приемеш провала на връзката и да се прибереш с подвита опашка при мама и тате. Ти си там.
Най-умното решение е да прекратиш бременността. Малко жени не се двоумят и не изпитват угризения. Ти имаш две деца, които вече са родени и имат нужда от теб. Но не позволявай този аборт да остане безнаказан. Двама са били нужни за  настъпване на бременност, двама трябва да понесат последствията. Багажа и пътя. Без да ти пука дали е добър човек и дали или… Ако беше мъж на място, щеше да ти каже как ще гледате и това бъдещи дете и как ще се правите. Изгони го и се погрижи за децата си. Ако толкова ти тежи аборта, обсъди с вашите варианта да съе петима, но без мъжа ти. И съд до дупка, ако ще и без пари да го оставиш.
Ако оставиш така нещата сега, след няколко месеца ще си отново бременна, пред аборт, при мама и тате, чакаща благоверния да изтрезнее.

# 29
  • Paris, France
Защо правиш и второ дете, и трето? Защо правиш секс с него и не се пазиш? Ти се буташ в една невъзможна ситуация и се закопаваш все повече, и повече. Докога, авторке?

Мъжът пие от година. Не е пиел преди децата, макар и да е бил инертен. Вероятно е на някакво противозачатъчно, но всички, включая прекъсване на тръби, имат някакъв % или промил фалове.

Понеже пие отскоро и е само през уикенда, binge drinking, си мисля, че има начин да спре. Щеше да е различно ако пиеше по малко, но всеки ден. Не е насилник като се напие, а заспива. Аз заспивах като млада като пийна и затова не пиех. Ще е добре да спре дори и да се разделят.

Общи условия

Активация на акаунт