Новите условия за градски транспорт в София

• 171 578
  • 4 035
  •   1
Отговори
# 150
  • sofia
Аиша, ти го описа по-цветно Grinning
Контролите не се заядоха с никого, ама автобуса беше направо празен..... също 102 в частта към Студентски град. Другата проверка беше в трамвай 10 по Баучър.
Интересно дали е имало контроли в другия край на маршрута на тези линии....като цяло там ги няма никакви, заради циганите.

# 151
Това светещо прозорче на синьото устройство би трябвало да разчита qr код , но се справя по мои наблюдения в 1 от 10 случая - електронен билет, закупен от mpass sofia се валидира също по този начин, но редовно не го приема, както и четецът в метрото. Тази система за таксуване дава огромно количество грешки, подложена е на постоянни хакерски атаки, което насажда стрес и несигурност при пътуване и все пак решиха да я пуснат ей така, без да се отстранят неизправностите. Разбира се днес беше хаос в ГТ, достъпът до валидаторите е затруднен, дори не в съвсем претъпкани рейсове, но от СОС ни обясняват, че по света било така. Но аз поне никъде по света не съм се возила с билети 30+ и 60+,  ама заредени само от единия вид на пластика. Обикновено ги купуваш от автомат по света и баркодът се чете без обиколки по всички валидатори.

# 152
Е по света се качват и от първата врата или има пропуск като при метрото, ама къде при нас ресурс за такава организация. Важното е да сме модерни и електронни.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 22:30 от DayInMay

# 153
О, Боже!!! Развитието и растежа на СКГТ явно е заложено на карта и ще разчитат на невъзпитаните и груби контрольори?! Вместо да облекчат хората, сега всички ще трябва да влизат в комуникация с тях и да се обясняват валидирани ли са или не! Що е тая мъка?
Днес синът ми сподели че е била какафония в автобуса и ненужно напрежение. Разочарована съм, много!

Относно учебниците, обявиха преди време по новините, че и те безплатни щели да бъдат.

# 154
  • София
То по света може и да е така.
Често съм в Баден Баден - влизане само от първа врата.
Или купуваш билет от шофьора, или си го купил от машинка на спирката, или си с карта. Чекираш се и минаваш назад - по избор дали седиш, дали прав. После слизаш от другите врати, но не от първата. Срещу втората врата /и третата на дългите автобуси/ е мястото за детски или индалидни колички. Ако някой е застанал там е длъжен да освободи и да се махне. Ако не - рейса не тръгва докато не се разберат. Спират плътно до бордюра на тротоара. Лесно е слизането за по-възрастните и хората с детски колички. Щом аз сама качвам и свалям количката и внука хванат за другата ми ръка значи е лесно.
А тук ми спира рейса, пред вратата му кола и имам 50 см. място да мина. Но аз съм дебела, не мога и не слизам, возя се до другата спирка. А и не ме чака да отида до друга врата, бърза човека.

# 155
Ти остави това, ами когато има сняг и улицата е пълна с вида до бордюра, те спират на метър от пътя, веднъж трябваше да слизам, не знам ще повярвате ли до глезена нагазих във вода Sad

# 156
Днес синът ми сподели че е била какафония в автобуса и ненужно напрежение.
И моят, при това не в час пик, а в 2 следобед в трамвая. От спирката се качват много студенти и ученици с валидни карти и се почва борба за чекиране.

# 157
Моят по същото време в автобус, а даже каза че на лекциите е било рехаво, представям си като си стане типична ситуация след седмица например.

# 158
И като кажат, че валидацията на картата била застраховка, не казват по какъв начин до вчера хартиеният билет е бил застраховка - комбинацията от перфоратора ли е била доказателство. Идиоти.

# 159
Никаква застраховка не е. Преди години, когато имах ужасен проблем с кръста една вечер се прибрах по-късно от работа, спокойно си пътувах, не беше натъпкано, но явно шофьора бързаше и на слизане, понеже съм по-бавна заради кръста, а беше залезено, аз се държах по средата за разделителя с лявата ръка, с дясната за лайсната на вратата, улицата долу - лед, ламаринените стъпала също бяха хлъзгави. Държах се докато не стъпих стабилно и докато се пусна, той нетърпеливо тръгна както са отворени вратити, при което ме завлече и ми се усука и ръката, та освен дископатията и извадено рамо ми беше бонус, направо не можех да мръдна без болка. По никакъв начин не успях да докажа, че съм била в този автобус, по това време и т.н., та тия застраховки за мен са вятър работа. От тогава почнах да ходя на първа врата, те пък в студено време са нервни като има там хора и не искат да я отварят, че им духа, въобще където и да застане човек, все не е на правилното място, ако може да си купи билет и да не се качва най-добре ще е Rolling Eyes

# 160
Цитат
Едновесечните карти за 1 линия са отпаднали, защото инетересът към тях е бил нищожен. Мисля, че струваха 35 лв., а персонализирана карта за цялата градска мрежа е 50 лв.
23лв. струваше картата за една линия.Не знам колко  нищожен е бил интересът към тях,но чух доста хора да се оплакват.При положение,че човек наистина пътува само по една линия е безумно да плаща двойно повече.
Цитат
Може би ако се обособи от коя врата да се качваме и от къде да слизаме ще е по-удобно.
Опасявам се,че няма да се спазва.В др.страни се получава качване от първа врата и чекиране,защото не са им толкова претъпкани превозните средства,или поне аз не съм попадала на такива.Оценявам,че не пътувам  всекидневно и дълго,наистина.От соц.време имам спомени,как се бутахме и не се затваряха вратите.

# 161
Имам няколко останали билети от талон, важат ли още.

# 162
Имам няколко останали билети от талон, важат ли още.
Важат.

# 163
  • София /Абсурдистан
До март ли щяха да важат старите билети?

# 164
Доколкото си спомням до 1 март.

Общи условия

Активация на акаунт