Новите условия за градски транспорт в София

• 172 010
  • 4 040
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! На слизане от метрото трябва ли да чекираме отново дебитната карта - видях, че са сложили устройства и при изхода, но само картите 30+ и 60+ ли се чекират или и дебитните и месечните карти? Нещо не ми е ясно това с дебитните карти най-вече...

# 166
Мииии, аз съм с колата днес. И утре така Simple Smile
Сега сериозно.
Ние наистина се качихме всеки на кола. Много, много ни затруднява ГТ в София, нередовен, мръсен, че и скъп за капак. Добрата новина е, че си имаме гаражи и паркоместа, в център се ползва зона, но е рядко. Затова-така. Няма шега, няма майтап. Нямам намерение да подлагам майка ми да унижението, наречено возене на трамвай с билет, който не може да се чекира и някаква тетка контрольор да я изкарва нередовна и да я дърпа да я глобява. Колата и напред.

# 167
Наистина е унижение, редовните да ги проверяват и унижават, а други групи да са невидими.

# 168
Не одобрявам премахването на месечните карти. Задължителното чекиране е досадно, но ако билетът е за време как предлагате да стане?
Иначе като всяка промяна в началото има недоизкосорени неща. Изобщо не мога да предполагам дали в този случаи са повече или не.
Не е вярно и че целият транспорт бил нередовен и мръсен, въпреки че се прави всичко възможно до се съсипе наземния такъв. 100 пъти предпочитам да стигам така до работа от колкото с кола. Нито е бързо с колата, нито е приятно. Ако трябва всеки ден да я ползвам и да се натоварвам като за цял ден преди още да съм почнала работния ден, ще се гръмна.
Критики на място, за което е темата, е едно, комплексарщините са съвсем друго.

# 169
E, всеки с подредбата си. Аз така съм си конфигурирала нещата. С кола ми е до две песни време пътуването до работа. Детето пък ползва колата за 15 минути по Околомръстното Simple Smile за да стигне до другия край на града. С ГТ това отнема час и половина.
Този транспорт, който би ми вършил работа го съсипаха с лобиране точно от Спаси София-преместиха му трасето, вече не ми е удобен. За да е удобен на едни хора от неуредени квартали, го направиха неудобен на други. И не само, че ми е неудобен като трасе, но е и мръсен и ужасно нередовен. Та това, което някога ползвахме поне частично, и това ни "взеха". Реално ме оставиха без избор, добре, че сама си правя "да ми е удобно".

А, сетих се за метрото. Имаме метро, чудесно, удобно. То се ползва обаче за две до три спирки основно. При сегашните условия е по-адекватно просто да се ходи пеша. Аз ако трябва обаче да ползвам метро-няма как да ми се получи, ще пътувам повече, защото местоработата ми не е по въпросната линия. Нямаме добри връзки и хубава мрежа на метрото. Все още.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 08:58 от фаастък

# 170
Чекирането на билетитеза време е оправдано и резонно, но за картите категорично не. Платил си картата, както и до сега бешепри първото качване я варидираш и после не  се занимаваш. Дали ще пътуваш 1 път с нея и 55 пъти си е твоя работа.

# 171
  • София
Чекирането на билетитеза време е оправдано и резонно, но за картите категорично не. Платил си картата, както и до сега бешепри първото качване я варидираш и после не  се занимаваш. Дали ще пътуваш 1 път с нея и 55 пъти си е твоя работа.

И аз съм на това мнение.

# 172
Здравейте! На слизане от метрото трябва ли да чекираме отново дебитната карта - видях, че са сложили устройства и при изхода, но само картите 30+ и 60+ ли се чекират или и дебитните и месечните карти? Нещо не ми е ясно това с дебитните карти най-вече...
Дебитните карти (както и останалите неща) се чекират само при качване!
Чак днес сутринта чух обяснение - банковите карти са само 30+ за 1.60. При трето качване извън рамките на 30 минути сумата се фиксира на 4 лв ( и преди беше така) и следващи пътувания с чекиране не увеличават сумата.
А у нас няма правило от коя врата се качва и от коя се слиза, така че апарати има до вратите.
Още нещо предупредиха - ако чекирате карта на ЦГМ, не трябва в близост за има банкова карта, защото апаратът може да дръпне пари от нея и да платите два пъти за едно и също пътуване.

# 173
В час пик как става чекирането? Или вече няма толкова много пътници и всеки има свободен достъп до валидатор?
Може би е опция с качването да валидираш веднага, но това означава да си приготвил и да държиш в ръка картата. Т.е. разчита се все пак на две свободни ръце, с едната да се държиш, другата да е с карта заета.

# 174
Валидаторите в някои возила са на изключително тъпи места. Например в няколко автобуса вече виждам валидатор, който е в средата между първа и втора врата - там, където е надигането над гумата. Оправяй се.

# 175
  • София
Как става - с бутане, промъкване и гъвкавост...

# 176
  • София
Как става - с бутане, промъкване и гъвкавост...

Да, да - ще се бутам през половин рейс да валидирам карта вместо да си седна спокойно на седалката.
Вчера го правех, но имаше достатъчно свободни места. Постепенно с напълването на рейса става трудно.
Да се пробва да ме глоби някоя повлекана.
И друго забелязах - хората вадят портмонета, чанти отворени, балансират в движение.
Много удобна среда за крадлите. А те вече не са само мургави и мърляви.
Преди време засякох младо, добре облечено момче да се мъчи да ми свали ципа на джоба.
То, че няма какво да намери там ми е ясно, но да се пробва.

# 177
Да, и моите деца, когато са ползвали ГТ си държаха картите в портмонето, наред с дебитната, лична карта и т.н.
Сега, за да ползват Гт трябва да им овеся явно един бадж на врата, както едно време ключовете ние си носехме на ластик на врата, зимата даже отгоре върху якето. Иначе не виждам как с чанти ще ровиш, ще вадиш от портфейла да валидираш, ще прибереш.
Може би възрастен и дете-ученик няма да е зле да си вземат по един бадж за на врата.

# 178
Изключително рядко ползвам ГТ, но само си представям цялата ситуация, която се е заформила с вадене и валидиране на портмонета, карти, телефони....и ако си с ръчен багаж, с чанта...с дете....направо се напрягам.

# 179
В час пик как става чекирането? Или вече няма толкова много пътници и всеки има свободен достъп до валидатор?
Може би е опция с качването да валидираш веднага, но това означава да си приготвил и да държиш в ръка картата. Т.е. разчита се все пак на две свободни ръце, с едната да се държиш, другата да е с карта заета.
А как се чекираха преди в час пик билетите на "валидаторите перфоратори".... ставате много смешни и досадни.

Изключително рядко ползвам ГТ, но само си представям цялата ситуация, която се е заформила с вадене и валидиране на портмонета, карти, телефони....и ако си с ръчен багаж, с чанта...с дете....направо се напрягам.
друго си беше с билетчетата, нали... по-добре???

Общи условия

Активация на акаунт