Новите условия за градски транспорт в София

• 172 211
  • 4 042
  •   1
Отговори
# 180
В час пик как става чекирането? Или вече няма толкова много пътници и всеки има свободен достъп до валидатор?
Може би е опция с качването да валидираш веднага, но това означава да си приготвил и да държиш в ръка картата. Т.е. разчита се все пак на две свободни ръце, с едната да се държиш, другата да е с карта заета.
А как се чекираха преди в час пик билетите на "валидаторите перфоратори".... ставате много смешни и досадни.

Изключително рядко ползвам ГТ, но само си представям цялата ситуация, която се е заформила с вадене и валидиране на портмонета, карти, телефони....и ако си с ръчен багаж, с чанта...с дете....направо се напрягам.
друго си беше с билетчетата, нали... по-добре???

Моите деца имаха карти, едномесечни, за една линия (каквито в момента няма вече)
Не са ползвали билети (няма и да ползват)

# 181
Скрит текст:
В час пик как става чекирането? Или вече няма толкова много пътници и всеки има свободен достъп до валидатор?
Може би е опция с качването да валидираш веднага, но това означава да си приготвил и да държиш в ръка картата. Т.е. разчита се все пак на две свободни ръце, с едната да се държиш, другата да е с карта заета.
А как се чекираха преди в час пик билетите на "валидаторите перфоратори".... ставате много смешни и досадни.

Изключително рядко ползвам ГТ, но само си представям цялата ситуация, която се е заформила с вадене и валидиране на портмонета, карти, телефони....и ако си с ръчен багаж, с чанта...с дете....направо се напрягам.

друго си беше с билетчетата, нали... по-добре???
И в момента няма как да ме карат да имам банкова карта, която да допра някъде си, но пък мога да закупя от шофьора билет, нали така и пак трябва да го валидирам/преди перфорирам...

# 182
Радвам се за твоите деца.
За 10 лева на месец оревахте света.

# 183
Радвам се за твоите деца.
За 10 лева на месец оревахте света.
Ти сериозно ли?! Close

# 184
И точно пак стигаме, че това е тормоз над редовните хора.
В Турция като бяхме, всички се качват от 1 врата влизат, валидират се и отиват навътре, доста рядко се валидираше някой по-навътре. Възрастните хора си вадеха картите от джобове на панталон или един дядо от джоба на ризата, само нея. Специално ги наблюдавах, защото ме изумяваше колко бързо става всичко и без напрежение. Контрола не засякохме нито веднъж, в нито едно превозно средство, а доста се повозихме, явно не държат да проверяват хората дали пътуват със застраховка.
В единия автобус явно не сме се чекирали 3 пъти, че то издаваше сигнал и когато парите в картата привършват и шофьора се опита да ни обясни да се чекираме още веднъж. Бяхме 3-мата с една Истанбул карта заредена с пари, няма банкови карти и прочее.
Харесвам, че нашите имат идеи за развитие и градация, но защо по д@волите не го правят като навън? Защо винаги е опорочена идеята?
Аиша, с теб или с мен няма да излязат на глава, но това им дава възможност да тормозят ученици и студенти, и ще видите че точно така ще стане.

10 лева на месец за 12 месеца не са 10 лева! И защо трябва да ги даде за същото при условие, че няма да получи нищо повече.
Това мнение е неуместен хейт вероятно на нередовен пътник!

# 185
А при билетите продавани от шофьора имало варианти на ползване  Joy

# 186
  • София /Абсурдистан
Няма начин да размахвам дебитна карта в ГТ, нямам доверие и така. И да, наистина са тръгнали много крадци и то не само от лилавите групи.

# 187
.....10 лева на месец за 12 месеца не са 10 лева! И защо трябва да ги даде за същото при условие, че няма да получи нищо повече.
Това мнение е неуместен хейт вероятно на нередовен пътник!

За "същото" какво?
Цените на билетите от кога не са вдигани?

# 188
То пародията е, че не е за същото, да.
Даваш ги за услуга, която няма да потребиш-возене по друг транспорт. Липсва месечна карта за едно превозно средство. Купуваш си за ЦГМ. И не ползваш. Но си купуваш=плащаш. За да ползваш само една малка част от услугата.
Поне да беше за същото.
Аз съм от страната на богопомазаните, дето не помирисват вече ГТ, но е очеизвадна липсата на мисъл, с която се опитват да прокарват хубави нови неща.
Всичко щеше да е прекрасно, дори с увеличена цена, ако беше реализирано адекватно.
Лоби. За наши хора.

# 189
Малко ли е 1.60 за автобус на -15 градуса, в проливен дъжд, или на 40 градуса лятото? Нали разбирате, че достатъчно е разредено разписанието и цената вече е висока за ниското качество. Чакане по над 20 минути за мен не е нормално, за теб ако е! Още повече, че им осигуриха бус ленти, защото преди се оправдаваха със задръстването. Сега тези ленти са полупразни, защото и автобуси няма.

# 190
Малко - много - толкова е, и това е цена от 10 години сигурно. Още помня колко се рева тук като цената стана 1,60.
Ако не ви харесва - има алтернативи, ГТ не е задължителен.
А може и да се организира един протест на жълтите павета, или повече от един....

# 191
Така де! Намерили сме - с кола, комплексарщинка-човещинка, кво да пра’йш, ама децата ни пътуват, за тях рИвем, че ще им е трудно Wink

# 192
Ааааа, пътуваха, га имаше белким месечна карта или за един транспорт. Вече и те с кола. Комплексарщинка, ко да праим...

# 193
Случайно някой да знае, дали сега от 1-ви януари вече са отпаднали и еднодневните хартиени карти за транспорт за всички линии, или ще ги има до 1-ви март? Много объркана информацията и не ми е ясно.

# 194
Доколкото разбрах купуваш си пластика от 3 лв или картонен носител( за левче мисля казаха) и ги зареждаш на гише.

Общи условия

Активация на акаунт