Новите условия за градски транспорт в София

• 172 264
  • 4 042
  •   1
Отговори
# 195
И когато някой идва 3 пъти годишно в столицата трябва добре да се запознае с какъв документ ще се сдобие от шофьора - дали с билет от фискално устойство или образец с Кюар код, като с едната хартийка не се валидира, а с другата /ако знае що е то Кюар код, същия като до сега, но по-голям/ трябва да се валидира  -хаххаха, смешници!

# 196
Тези приходящите 2,3 пъти в столицата най ще го отнесат. И сега в посока от и към гарата контрольорите се качват на тумби и дебнат за неориентирани провинциалисти.

# 197
  • София /Абсурдистан
И възрастните хора ще го отнесат също. Голяма част от тях хич не се справят с технологиите.

# 198
Ми не е социално ориентирано.Това е. Приходящите са такива основно по лекари и проблеми. Ощетени са основно ученици и студенти - т.е. родителите им, които плащат картите и по правило са най-редовните пътници. И възрастните, да.

# 199
Да, възрастните и децата ще се ощетени, изобщо не е помислено за детайлите. Едните като редовни ползватели на услугата, защото трябва да ходят на училище. Другите, които идват на гости или за медицински прегледи, чужденците също ще са неориентирани.

# 200
  • София
В интерес на истината 20 лв. за цял месец джиткане с транспорт, където и колкото си поискат, не е колосална сума. С уговорката, че става въпрос за големите ученици и студентите, които си пътуват доста по целия град. Но трябваше да оставят и едната линия за по-малките, които пътуват само до училище и обратно.
Тези билети с QR кода щели да отпаднат до пролетта, тогава водачът ще ги разпечатва от касов апарат.

# 201
Добре де, защо ангажират водачите с продажна дейност? Защо по някакъв начин не оптимизираха именно това, да се влезе, да си пусне човек стотинките и да си закупи билет. Несъмнено е по-удобно може би от водача да се закупи, но това е дейност, която бави всичко, като се качат от първа врата 5 човека за билет и той ще тръгне по-бавно или пък ще тръгне и докато шофира ще продава билети.

# 202
Преди време имаше опит за автомати за билети в трамваите, но незнайно защо, когато една идея е добра, не успява да прсъществува.
Кредитна карта до сканиращото устройство на контрольора никога няма да доближа, защото е въпрос на време да плъзнат фалшиви с каквито си искат устройства, особено пък щом вече няма да са с униформи. Бадж, наподбяващ този на контрольорите лесно може да се подправи, кой ще се вглежда в детайлите?

# 203
Според мен тези автомати не работеха добре. Колкото пъти съм влизала и съм опитвала или някой друг съм виждала, че опитва да ги ползва все не работеха. На мен ми се е случвало да ми вземе парите и да не ми пусне билет.

# 204
  • София
Хартиените дневни карти отпаднаха.

# 205
Проучих въпроса за картите, ако има и друг, на който не му е ясно. Всъщност издават се два вида пластинки. Едната е 80 ст. и за нея вариантите за зареждане са 3 - като еднодневна карта за 4 лв., 30+ или 60+. Вторият вид пластинка струва 3 лв. и може да се зарежда като карта за 24 часа или за 72 часа.

# 206
Някой знае ли как мога да зареждам пластиката, която сега е 3лв? Мога да я ползвам за билети 30+ и 60+, нали?! Защото на друго място четох, че само за дневна карта ставала, а за билети трябвало някаква карта от 80ст да зареждам....
Ще луднем с тия нововъведения!
Мечтая си да видя как контрольорите щурмуват линиите, които минават през Факултета, а не само на Централна гара да дебнат!

# 207
Аз разбрах, че пластиката от 3 лв ще може да се зарежда с 10 билета за 16 лева.

# 208
В абонаментното бюро ми казаха, че от 3 лв. може да се зарежда за 24 или за 72 часа.

# 209
Не можело и за двете - избираш само едното....
Пак мислено-недомислено. Повече от едно превозно средство за 30 минути става само ако първото е наземен транспорт, а второто е метро от същото място. Защото в метрото се чекираш, а след това чакаш влакчето. Обратният вариант - метро и след това наземен за 30 минути е мисия невъзможна - чекираш и чакаш влакчето, излизаш и чакаш друго превозно средство.
Аз напоследък пътувам много рядко, но ползвам банкова карта. Не съм засичала конттрола, но ако има такава, ще си чекирам и там картата. Ако е изтеглено нещо неправомерно, веднага ще писне СМС- а и не знам как ще оцелее псевдоконтрольора. Отделно след дългогодишно пътуване с карта много добре знам как изглеждат устройствата им.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 17:19 от Недоволна

Общи условия

Активация на акаунт