Новите условия за градски транспорт в София

• 170 873
  • 4 030
  •   1
Отговори
# 90
Доколкото знам, трансформирането в дневна карта става, след като стигнеш цената ù. Т.е.трябва да купиш поне три билета *1.60 и тогава няма да ти вземе 4.80, а само 4.00.
А дневната карта май вече няма да е 4.00 лв?

# 91
Благодаря Simple Smile

# 92
Да не се редактирам горе.
Реално сега се появява втора дневна карта, ама по-скъпа и се води 24-часова. Досегашната тридневна карта, дето уж изчезва, всъщност просто става с 50% по-скъпа - досега беше 10 лв, вече е 15. Е, каква е кирията да си вземеш тридневна карта за 15 лв, вместо просто да си чекираш дебитната карта три дни и да минеш с по 4 лв дневно, т.е.12 лв?? Аналогично за 24часовата карта за 6 лв..

# 93
Сигурно е коментирано, но аз късно стоплих по отношение на билетите, които се трансформират в карта. Правилно ли разбирам, че ако закупя билет за половин час и след това още един такъв, автоматично ми става карта за цял ден. Да, ама аз може да имам нужда само от 2 билета, например с 2 автобуса да стигна до гарата и например да заминавам за провинцията, т.е. до края на деня не ми трябват повече билети, но системата уж да ми е изгодно ми ги трансформира в карта за 4 лева, вместо да си останат 2 билета по 1,60 или колкото е там. Т.е. ща не ща, ще пътувам с билети от 2 лева в подобен на описания случай
Надявам се ме разбрахте Simple Smile

Дневна карта ще се начисли на третото пътуване. Тоест пак ще те таксуват 2*1,60=3,20.

# 94
24-часовата може да я ползваш в два дена. Дневната изтича в 23:59.
Освен това съществува проблемът с валидациите на дебитната карта, когато иска въвеждане на пин.

# 95
А дали няма да се появят сума ти ентусиасти и да теглят пари от тези дебитни карти, дето хората ще вадят, ще купуват билет и т.н. и т.н.

# 96
Не са два дни, там е работата. А транспортът от София за провинцията е такъв, че ти трябват повече от 24 часа, за да си свършиш работата и да тръгнеш обратно.

# 97
  • София
А дали няма да се появят сума ти ентусиасти и да теглят пари от тези дебитни карти, дето хората ще вадят, ще купуват билет и т.н. и т.н.

А защо не са го направили до сега?
Все пак от доста време може да се плаща с дебитна карта и никой още не е изревал.
Но ако много се страхувате от източване може да се издаде втора карта и в нея да се зареждат малки суми.
От 1997 г. плащам всичко, навсякъде само с кредитна карта. За този период само веднъж от Т2 на летището ми взеха 2 пъти сума за паркиране. Оспорих трансакцията и възстановиха крупните 4.00 лв.
ММ рядко пътува с ГТ и си плаща също с кредитна - не е имало нито двойно таксуване, нито източване до сега.

# 98
24-часовата може да я ползваш в два дена. Дневната изтича в 23:59.
Освен това съществува проблемът с валидациите на дебитната карта, когато иска въвеждане на пин.

Няма такъв проблем с искането на ПИН, таксуването не е като през ПОС терминал.

# 99
Съвсем се обърках с тези билето-карти,които се трансформират след 3то чекиране в дневна карта.Имам някой друг билет от талон.После ще видим.Днес в тролея един човек си купи билет от ватмана.Допира го до валидиращото,където досега се слагаха картите.Пробва да перфорира,не става.Новите билети били по-широки.Това го чувам,не го видях от близо.Отиде да се оплаква на ватмана.Той му каза,че устройствата сигурно още не са настроени.Ами да,що да си дават зор цгм?Обаче премиялните кинти,сигурно не пропускат да си ги изпишат.

# 100
Тоя билет от ватмана нали е хартия? Защо се мъчи да го чекира?
Това като билетите от машинка, дето ги имаше преди 2-3 години по електрическите возила. Купува човекът билет и се мъчи да го перфорира. А билетът не е предвиден за перфориране.

# 101
Да,хартиен от водача.

# 102
Предполагам хартиеният от водача има печат с датата и часа на закупуването, както и номера на превозното средство. Със сигурност не трябва да се перфорира. Перфораторите ще изчезнат на 1 март, а тези билети ще продължат да се продават. С купените от шофьора/ватмана билети не можеш да се прекачваш.

# 103
По-вероятно е да има бар код и с валидирането да показва вече час, превозно средство и т.н.

# 104
  • София
Може да е като на други места, но се съмнявам да тръгнат и такива да монтират във всички - от машина се купува билет с времетраене и машинката в превозното средство напечатва часа, като с дупченето.

Общи условия

Активация на акаунт