Новите условия за градски транспорт в София

• 171 294
  • 4 035
  •   1
Отговори
# 105
Като се обсъждаха тези неща, къде бяха всички възмутени?
Тази промяна и отпадането на картите за 1 линия за  9 лева, бяха комуникирани доста широко.
Никой не реагира.
Вече си мисля, че хората не могат да осмислят новините, които четат и после се чудят как са се случили нещата.
Има огромна разлика от карта за 9 лева, до карта за 20 лева на месец. Особено при 2 деца.
Кога и къде се е обсъждало? И от кого?
Борис Бонев от Спаси София, се хвалеше за новите годишни карти, за учащи, ама нищо за тези дето отпадат? Информация на сайта на ЦГМ при покупка на карта не ми е излизала? Ако случайно не бях отоворила тази тема 2 дни преди въвеждането на новите карти, щях да разбера, чак когато дойде време да зареждам за следващ месец. И около мен има доста недоволни, неразбрали за тази промяна.

# 106
Борис Бонев с неговите безумни идеи много ме дразни, а преди ми беше симпатичен и изглеждаше деен.

# 107
Цитат
Кога и къде се е обсъждало? И от кого?
Решили си отдавна ,те общинарите и случайно разбрах през септември,че било прието.Преди това е било на сайта на столична община за обсъждане.Хората,ние гражданите нищо не са казали.Ок,ама аз длъжна ли съм да вися редовно в сайта на столична община и да чета какви са решили да ги вършат?Имам си много друга работа и задължения.Искам  и да си почивам,да се забавлявам и т.н.И не само аз съм така.Кой преглежда всяка седмица техните предложения?Поне аз не познавам такъв.Разбирам постфактум,че халите ще бъдат ''кауфланд'' и т.н.

# 108
Борис Бонев с неговите безумни идеи много ме дразни, а преди ми беше симпатичен и изглеждаше деен.
На приказки само и баба знае.

# 109
  • София
А ако пътувам с двете си малолетни деца, които нямат банкови карти, как ще платя в превозното средство три билета с една карта? Нещо не мога да си го представя...

# 110
Никак. Наистина никак, системата не го позволява.
Или взимаш два билета от шофьора и плащаш третия с карта
Или предварително купуваш някаква семейна (гледах, че имат, но не задълбах в детайли)
Или подготвяш децата с техни карти предварително
Или...гратис Trollface

# 111
  • София
Никак. Наистина никак, системата не го позволява.
Или взимаш два билета от шофьора и плащаш третия с карта
Или предварително купуваш някаква семейна (гледах, че имат, но не задълбах в детайли)
Или подготвяш децата с техни карти предварително
Или...гратис Trollface

Не са го помислили.. Мерси, Нарцùса Simple Smile

# 112
А ако пътувам с двете си малолетни деца, които нямат банкови карти, как ще платя в превозното средство три билета с една карта? Нещо не мога да си го представя...

Имате два варианта според мен. Първо - вадите пластики за градския транспорт на всяко от децата и зареждате тях. Или купувате от тези нови "хартиени карти" за 80 ст. всяка, които зареждате с нужните билетчета.

# 113
  • Пловдив
Извинявам се за включването в темата, защото не съм от София, но 1-2 пъти годишно идвам в столицата. При идванията си ползвах само метрото и не разбрах много дали има някакви опции за такива хора като мен при закупуване на билети. Четох за 24-часова карта, която би ми свършила работа, но откъде би трябвало да купя такава? Ще може ли да се купува от съответната метростанцията, от която ще се кача?

# 114
  • София
да, там от където и до сега си купувала карти.

# 115
  • Пловдив
Благодаря за информацията, Аиша

# 116
Удобното е, че ако вече имаш пластика, на нея можеш да зареждаш онлайн билети и да не търсиш пункт въобще. Неудобното е, че тоя билет 30+ практически е неизползваем заради големите интервали между рейсовете. Аз например сменям тм20 с А120 - пътувам 13-15 минути с трамваа, но се случва, особено в празничен ден, следващият рейс да е след 22 минути. Никъде по света не съм пътувала с такова малоумно таксуване - еднократният билет важи 90 или 100 минути, които стигат да обиколиш целия град. Но тук малоумниците в СО измислят куп глупости, само и само да прикрият планираното поскъпване. За задължителното чекиране на месечни карти нямам думи - сега ще почне тормоз над ученици, забравили да си чекират картата.

# 117
За промените имаше поне няколко дни предварително новини във всяка новинарска емисия, във всеки сутрешен блок, във всеки вестник/списание/информационен сайт/социална мрежа. Имаше информация в медиите и преди няколко месеца, когато бяха гласувани промените. Как по-точно очаквате да ви информират?? Да ви се обадят лично по телефона?

Аз наистина недоумявам какво ви е виновен Бонев. Предложил е нещо, общинският съвет, който е доминиран от ГЕРБ, го е разгледал, преценил е и го е приел! Знаете ли колко доклади и предложения е направил Бонев, които са отхвърляни или дори изобщо отказват да ги разглеждат?! Имам чувстото, че нямате ни най бегла представа как се взимат решения и кой е “виновен” за каквото и да е било.

Една и съща банкова карта не може ли да се цъкне няколко пъти в същото преводно средство?

# 118
  • Пловдив
Райна, аз не съм от София и не знам дали си заслужава да си взимам пластика за 1-2 идвания годишно. Затова ми беше много удобно с тези еднократни билети, но доколкото четох - в метрото май ще има такава възможност.

# 119
Една и съща банкова карта не може ли да се цъкне няколко пъти в същото преводно средство?

Не.

В Амстердам трябвало да си валидираш картата и на качване и на слизане от всяко превозно средство. Нашите познати ни услужиха с карти, но забравиха да направят това уточнение. Бяха ни таксували над 25 евро за деня, защото не сме се "отчитали" при всяко слизане.

Общи условия

Активация на акаунт