Новите условия за градски транспорт в София

• 172 594
  • 4 043
  •   1
Отговори
# 3 825
  • София
Някой много правилно попита по-горе и като сте в чужбина ли ви е толкова сложно да си валидирате документа?
Там някакси не падате постоянно, не ви блъскат и лашкат, не носите по 3 деца и осем торби.
Какъв е тоя инат и тропане с крак, ум ми не побира 🙃

# 3 826
В Англия няма как да се качиш в градския транспорт, ако не си валидираш картата или билета.

# 3 827
Ако от ГТ толкова държат картите непременно да се валидират - да сложат валидсторите на по-удобни места. И понеже непрекъснато се дава за пример чужбина - в Испания пътниците се качват само от първата врата, веднага след стълбите, при шофьора, е валидаторът, човек само си допира картата и вече е чекиран. А не като в София - валидаторът е по-навътре в автобуса и трябва да чакаш, за да ти отчете картата. Като го направят валидирането като в нормалните държави, а удоволствие ще се чекирам всеки път като пътувам.

# 3 828
Във всеки автобус има по няколко валидатори, най-малкото до всяка врата. Това ако не е удобство, здраве му кажи.

Може да се използват добрите практики от други страни и всички да се качват от предната врата до шофьора, за да се валидират. За съжаление съм сигурен, че и на това предложение ще се намерят противници, които ще измислят причина подобно правило да не се въведе.

# 3 829
Разбира се. Щеше да е много по-лесно да сложат един валидатор само на първата врата и да е задължително качването само там. Тогава ще се замръкна как сутрин се чака по 5 минути да се качите в автобуса.

# 3 830
Валидаторите в ГТ не са до врата, а по-навътре. Освен това - валидирането става доста по-бавно, отколкото в Мадрид. Двата фактора накуп водят до тълпи пред валидаторите и сериозно неудобство за пътниците. Ако бяха направили системата по-качествена, вместо да окрадат парите - резултатът щеше да е по-добър.
Не разбирам защо изобщо се води този спор - задължителното валидирането е отменено, човек има право на избор.

# 3 831
Валидаторите в ГТ не са до врата, а по-навътре. Освен това - валидирането става доста по-бавно, отколкото в Мадрид. Двата фактора накуп водят до тълпи пред валидаторите и сериозно неудобство за пътниците. Ако бяха направили системата по-качествена, вместо да окрадат парите - резултатът щеше да е по-добър.
Не разбирам защо изобщо се води този спор - задължителното валидирането е отменено, човек има право на избор.

Задължителното валидиране не е отменено! Само първоначално въведената глоба за това отпадна.

# 3 832
  • София
Голяма драма за едно валидиране. Като започнат да се качват всички сутрин и се спре някой пред валидатора да рови за карта, останалите започват или да го побутват, за да минат навътре или остават навън, защото шофьрът не може да чака до безкрай на спирката. Валидирането е застраховка за пътуването, ако нещо се случи и е въпрос на избор. На някой с карта някога да му е направена забележка от проверяващ, че не си е валидирал картата?

# 3 833
Никога не ми е правена забележка, че не съм си валидирала картата. Преценила съм, че ще поема риска от липсата на застраховка.

# 3 834
Валидирането на картите и билетите купени през mpass хич не е е лесно в блъсканицата. Защото трябва да нагласиш екрана под определен ъгъл и евентуално да не ти го избият от ръката неволно и да го гониш между краката на хората.

# 3 835
Някой много правилно попита по-горе и като сте в чужбина ли ви е толкова сложно да си валидирате документа?
Там някакси не падате постоянно, не ви блъскат и лашкат, не носите по 3 деца и осем торби.
Саркастичен си, но наистина не е толкова сложно там, не ни блъскат и лашкат, с торби не е толкова сложно, само за деца нямам личен опит. Както писах, там хората не са си забравили усещането вкъщи. Там валидаторите реагират 2 пъти по-бързо в сравнение с у нас.
Аз лично нямам против проверки, валидиране и прочее. Имам против това, че голямата част от системата у нас е крайно дураконеустойчива и не се гони толкова удобството на пътника, колкото някой от висшата администрация да прибере 4-5-6цифрен бонус над или под масата.

# 3 836
Да допълня, че в чужбина шофьорите в ГТ не тръгват и не спират рязко, както се прави тук.

# 3 837
А през това време едни специални пътници без никакъв превозен документ гледат ще може ли да ти бръкнат в чантата. Relaxed

# 3 838
Валидирането на пътниците да му е проблемът на ГТ, чак пък такива драми и писане за това.

# 3 839
Да допълня, че в чужбина шофьорите в ГТ не тръгват и не спират рязко, както се прави тук.

И в чужбина се случва да спират и тръгват рязко. Последно заради рязко спиране, хем беше привечер и нямаше трафик, дръжката на куфара ни удари дъщеря ми в корема, защото не можах да удържа 2 куфара и нея. Даже и в метрото спират рязко. И автобусите са пълни понякога. И стачки имат, когато и градски няма. И пак си валидират картите. Ама чуждата кокошка - патка.

Голямо оплакване от някаква съвсем елементарна дейност.

Общи условия

Активация на акаунт