Новите условия за градски транспорт в София

• 172 546
  • 4 043
  •   1
Отговори
# 3 840
Да допълня, че в чужбина шофьорите в ГТ не тръгват и не спират рязко, както се прави тук.

И това е оправданието, за да не си валидираме картите, въпреки че задължително /макар и без да се налагат глоби/?

# 3 841
Sunglasses няма ли да се спрете с това валидиране, има къде по-важни тема -безопасност на транспорта, удобство, чистота, разписания.

Приемете, че ме мързи да се бъркам да си вадя картата щом не се налага, колкото по-нахъсани ставате с това валидиране, толкова повече губя желание и да го правя и да следя темата, защото очаквам да ми е полезна, а не досадна.

# 3 842
Sunglasses няма ли да се спрете с това валидиране, има къде по-важни тема -безопасност на транспорта, удобство, чистота, разписания.

Приемете, че ме мързи да се бъркам да си вадя картата щом не се налага, колкото по-нахъсани ставате с това валидиране, толкова повече губя желание и да го правя и да следя темата, защото очаквам да ми е полезна, а не досадна.

Няма как само да изискваме без да свършим това, което се изисква от нас самите Simple Smile

# 3 843
Да, само българските шофьори са извънземни и тръгват и спират рязко. Всички останали са супер. Интересно ми е кога успяхте да ги обиколите всички, защото моите наблюдения са точно обратните.

Не искам да излизам голям защитник на шофьорите, но преди 3 дни ми се наложи да пътувам от Люлин до НДК с тролей 7. Бях седнала точно пред стъклото, с видимост към шофьора. Да ви кажа - за тези 40-50 минути се нагледах на какво ли не. Засякоха го минимум 5 пъти сериозно, на Сливница една госпожа рязко реши да спре пред него и шофьора се наложи да бие спирачки. Поне 10 минути минаха в изчакване някой спрял на пътя да се премести, включително и патрулка и какво ли още не. И това едва кратка част от целия им работен ден. Еми, не е лесно.

# 3 844

Няма как само да изискваме без да свършим това, което се изисква от нас самите Simple Smile
С купуването на карта, пазенето на чистота в рейса, слушането на музика и филми само със слушалки и неправенето на скандали съм изпълнила предостатъчно. Хайде и ГТ да вземе да влезе в XXI в, че да има допълнителни изисквания!

Колкото до рязкото спиране и потегляне - скоро го обсъждахме, че не е инцидентно, а е редовна практика. Ама тука е така!

# 3 845
  • София
Винаги пътувам с превозен документ, дори и за една спирка. Което не може да се каже не само за мургавиге ни събратя, а и за доста голям процент от българите. От там нататък - ще изисквам и бойкотирам каквото намеря за добре, а не каквото ми се вменява. Не вдигам скандали, не крещя по телефона, не нося раницата си на гръб, а я свалям в краката си, къпя се редовно, отстъпват даже и място, АКО преценя, че някой има по-голяма нужда от мен да седне. Не обиждам ангро шофьори, контрольори и пътници, гледам да уважавам околните и обикновено ми се отвръща със същото. Ама, че не валидирам картата, което уж е задължително, ама не баш, е голяма драма.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 23:48 от бъръльо-бъръльо

# 3 846
Аз нали подадох сигнал тук и там заради тролейбус без климатик...
Обаче кой е имейла за връзка в рози случай на Столичен електротранспорт?
Имам отговор.... ".... Пуснете си сигнала до Столичен електротранспорт."

# 3 847
# 3 848
Аз нали подадох сигнал тук и там заради тролейбус без климатик...
Обаче кой е имейла за връзка в рози случай на Столичен електротранспорт?
Имам отговор.... ".... Пуснете си сигнала до Столичен електротранспорт."
Ето тук има контакти и имейли:
http://www.elektrotransportsf.com/index.php?option=com_content&v … Itemid=57&lang=bg

# 3 849
Благодаря!
Не разбирам на кой имейл "да си подам сигнала".явно това е целта.

# 3 850
  • софия
На всички. Не си длъжна да знаеш кой за какво отговаря. Бих добавила да пишеш и на контактния център на СО.
Тези са страшни смешници. От заплати за толкова много администрация не могат да си платят за домейн и мейлите им са в мейл.бг и джимейл.

# 3 851
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз пусках през call.sofia. Знам, че трябва да знаеш часа, мястото и номера на тролея/автобуса/трамвая (аз бях снимала и прикачих снимки). За пушещ шофьор пусках. Имах отговор след време.

# 3 852
  • София
Съветът ми е да пускате сигналите само през Call Sofia или Контактния център на СО. Така се регистрират и могат да се проследят.

# 3 853
  • софия
А моят съвет винаги е бил да се пускат сигнали на всички възможни места. Това че има регистриране на сигнал, не гарантира отговор. Имам регистрирани сигнали от няколко години, последващи към тях и все още е н-и-щ-о.
Когато се пуска сигнал през контактния център се посочва и къде другаде са изпратени сигнали.

# 3 854
Аз пусках сигнал през call.sofia.bg за автобус на градския извършващ опасни маневри и груби нарушения. След 2 месеца получих отговор, че на шофьора ще бъде инструктиран да спазва закона за движение по пътищата. Толкова. Няма глоба, няма нищо. Видео в движение нямаш как да снимам, но им описах точното време, номер на автобуса и на кое кръстовище се случва, а там има камери, самия автобус също има камера отпред, та ако искаха можеха да го проверят и санкционират.

Даби поне остава история и следващия път като почнат да си играят на политика да се изкара колко оплаквания има пуснат. Ама едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт