Новите условия за градски транспорт в София

• 172 169
  • 4 042
  •   2
Отговори
# 3 900
Хайде да не сравняваме вземането на кафе в офиса с това на ватмана. Като толкова много му се пие кафе - да си вземе в термос от вкъщи. И точно заради това, че е разбираемо ватмани и шофьори от гт да слизат за кафе и баничка е налице този инцидент, при който има само материални щети.
Представете си сега, ако това се беше случило сутрин в 07:00-08:00, когато масово хората отиват на работа или си водят децата на детска градина?

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 09:13 от Тутанкамон

# 3 901
На мен лично тази година ми се е случвало ватмани и шофьори от ГТ в София да слизат за кафе и баничка: два пъти слизаха за кафе и един път за баничка, а не пътувам редовно.
Аз бях безкрайно учудена и споделих с близки които редовно пътуват с ГТ. Казаха, че това е обичайна практика.....

# 3 902
  • Буркина Фасо
Сигурно е така. Около мен са трамваи и нямам много наблюдение над другите.
Някакъв фактор от СЕТ току-що каза, че такова спиране е забранено. По принцип. Единствено имат право да спират, ако има ПТП.
...или някаква повреда на трамвая.

Нито е редно, нито разбираемо!

Самият факт, че ватманът е напуснал работното си място, с което е оставил превозното средство необезопасено и без надзор говори само и единствено за неговата вина. Ако трябва да сме пунктуални, КАТ трябва да напише акт на самия ватман, а разходите за покриването на всички щети да се покрият от застрахователя. Елементарно е.
градския транспорт е застрахован задължително. щетите ще се покрият и без протокол от КАТ.

при слизане от трамвая водача е трябвало да го откачи от ел.захранването. това му е основната грешка.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 09:33 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 3 903
Хайде да не сравняваме вземането на кафе в офиса с това на ватмана. Като толкова много му се пие кафе - да си вземе в термос от вкъщи. И точно заради това, че е разбираемо ватмани и шофьори от гт да слизат за кафе и баничка е налице този инцидент, при който има само материални щети.
Представете си сега, ако това се беше случило сутрин в 07:00-08:00, когато масово хората отиват на работа или си водят децата на детска градина?

Тук проблемът не е, че е слязъл за кафе, а, че е оставих трамвая необезопасен.

Иначе съм съгласна, че можеше да стане голяма трагедия, но в случая има намесени други хора (уж младежи, единият от които бил заловен).

# 3 904
Трудно ми е да повярвам на фантазията за младежи в 5:30, които дебнат спиращи трамваи и знаят какво да натиснат през прозореца, за да подкарат трамвай с действаща спирачка Thinking
В този район има толкова камери,че в 6:30 вече щеше да има изнесен запис на “външната намеса”. Вероятно ще се намери някой клошар, който ще бъде убеден, че е подкарал трамвая, за да отпадне небрежността като утежняващ фактор.
Подкрепям!

Има вина ватмана. Как ще оправдаят  .. ще намерят начин. Вчера беше този, утре ще е друг.
Шофьорите на автобуси и тролейбуси също слизат.
Имат си отговорности, да ги спазват.
Ама нямали кафе на последна спирка ... Защо не протестираха за условията на труд? Нали взеха по 300лв ... И настъпи спокойствие.

Да се стягат, че София вече се напълни с хора. От кое по-напред да се пазим?!

# 3 905
Нека не намираме винаги извинения, че правилата не се спазват. Като са ти специфични условията на труд, ще се адаптираш към тях, ще си носиш кафе от вкъщи, сандвич или каквото ти трябва друго. Отделно водачът би трябвало да е занаел, че тая антика тръгва само с побутване на едно лостче. Гледах интервю с някакъв ръководител безопасност в градския и той каза, че тези трамваи нямат обезопасяване. Ами тогава не смятам, че е най-разумното нещо да го оставяш без надзор.

# 3 906
  • Буркина Фасо
Тук проблемът не е, че е слязъл за кафе, а, че е оставих трамвая необезопасен.

Иначе съм съгласна, че можеше да стане голяма трагедия, но в случая има намесени други хора (уж младежи, единият от които бил заловен).
проблема е, че не е свалил пантографа и донякъде, че е оставил неговото прозорче отворено, откъдето евентуално е проникнала ръката на младежа.
може би ако ватмана беше казал, че му е дало зор и за това е спрял за да се облекчи щеше да се гледа по друг начин това нарушение. в трамвая няма тоалетна и не може да си носи подвижна такава.

# 3 907
Не се опитвам да го оправдая. Точно аз съм много против високите заплати на шофьорите в ГТ и начинът, по който взеха столицата за заложник.

# 3 908
Категорично не мога да оправдая ватмана! Както вече се каза - протестът им беше само за заплати, а не за условия на труд и точно това обсъждахме в темата. Аз като не съм имала възможност да си купувам кафе - съм си носила от вкъщи. И сандвичи съм си носила, за да мога да обядвам. Тази катастрофа е и защото възприехме за нормално шофьори на ГТ и ватмани да спират насред курса за ядене и пиене.

# 3 909
Не са били деца, а двама криминално проявени - на 29 и 22-годишна възраст. Единият е задържан. На мен ума не ми го побира как е възможно човешки същества да сътворят такава глупост. Тези са директно за въжето. Само ранният час е предотвратил смъртта на много хора...

# 3 910
Мисля, че е нормално да не се протестира за това, което или няма как да стане, или ще се погледне с насмешка от обществото.
"Искаме кафе и тоалетна!" на плакат. Представям си какви подигравки щяха да отнесат. Smirk

# 3 911
Аз да се оплача, че последните дни е над 30 градуса, но където и да съм се качила, не е имало пуснат климатик. Нещо бонус ли им дават ако не пускат климатика, какво ли... много е неприятно.

# 3 912
  • София
Ами климатиците харчат някакъв консуматив все пак.
Вярно, че по обяд става жега, но средната температура вече се нормализира. При отворени всички прозорци мисля, че се живее

# 3 913
  • София
Аз да се оплача, че последните дни е над 30 градуса, но където и да съм се качила, не е имало пуснат климатик. Нещо бонус ли им дават ако не пускат климатика, какво ли... много е неприятно.

Веднъж една жена помоли да се включи климатика и и каза шофьорът, че специално трябвало да им се обадят и да им кажат, че могат да ги пуснат. Дали е вярно това безумие - не знам. Не беше много скоро и не мога да си спомня линията, но сигурно пак да е било трамвай 27, тъй като него го ползвам най-често.

# 3 914
В най-големите жеги миналия месец, когато човек се чувстваше като в пещ навън, в новите трамваи 5 климатикът не работеше. Нито веднъж. За сметка на сутрините, когато си беше хладно и навън, но в мотрисите така увеличен, че да търсиш яке. Grinning Значи можело, но защо не е в точното време?

Общи условия

Активация на акаунт