С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 067
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Аз пък от собствен опит и не само, наблюдавам нека да се изразя по- меко  " нежелание" на бабите и от двете страни, да гледат внуци.
Наблюдавам го и сред приятелки, роднини и колежки, всички млади семейства се "извиват" на 14 , за да осъществят логистиката на децата.
Семействата за които пиша, са с работещи двама родители на пълен работен ден. След работа децата трябва да бъдат транспортирани до- плувен басейн, спортна зала или школа по чужд език; а по-късно вечерта трябва и да се приготви вечеря, да се почисти; да се пусне пералнята и т.н.
Никоя от близките ми не е споменала да е получила предложение от някоя от бабите за малко помощ, от време на време, не за постоянно.
А, да не забравя и боледуването на децата, е ами майките просто се
" сдухват" от толкова стрес.
Напоследък чета, даже и във форума ни много потребители пишат за баби и прабаби, успели да достигнат преклонна възраст от 85-90 години, представям си каква би била конфигурацията, ако тези наши прародители живееха нашия живот.

Много правилно. Искат да гледат на думи. Като стане време почват оправданията -ние още работим,на кафе/гости/село съм. Който има деца да си ги гледа. Моята много искаше внуци,рева ,че нямало лошите снахи да й ги даваме,а сега като дойдоха,стана много заета...... Номера колкото искаш!

# 556
Аз пък все си мисля, че всеки трябва да си живее така, както му харесва. Не може да обвиняваме другите хора, че ние сме решили да имаме деца, че сме стресирани, че нямаме време за себе си. Не виждам нищо лошо в това майка ми, която през целия си живот е бачкала по 12-14 часа на ден, за да ни осигури, сега да пие коктейли на някой остров и да си прави кефа. Ми заслужила си го еИ не, аз не правя деца, защото някой е обещал да ми ги гледа........

# 557
Само че тук за даването/недаването от снахите говорим. Пък то май много ги искаме, ама на снимка, пък пред съседите Ох, ах, снахата... В някои населени места е въпрос на чест да декларираш как искаш да се занимаваш с внуците.  Все едно майка ти от острова с коктейла да се ожали как й липсват внуците и с удоволствие би ги гледала, но не й ги дават.
Иначе съм абсолютно съгласна, че грижата си е на родителите, но поне да се замълчи.

# 558
  • някъде в орбита...
Аз пък от собствен опит и не само, наблюдавам нека да се изразя по- меко  " нежелание" на бабите и от двете страни, да гледат внуци.
Не виждам проблем. Все пак децата са си наши, а живота им си е техен. Нито са ми длъжни, нито имам право да искам. И един ден като моите дребни пораснат, и аз не искам да гледам внуци. Може да ударя рамо за час-два когато се наложи, естествено. Ама да тичам по деца пак? Не, мерси, имам други планове.

# 559
Те на кого са ангажимент децата е ясно,че е на родителите им. И добре,че не чакаме помощ,защото нямаше и да получим. Въпроса беше,че големи думи и закани преди бебета,а сега звъни само за снимки на месинджъра. Joy

# 560
Е какво ви бъркат заканите като знаете, че вие ще си гледате децата? Да си приказват. Па поне снимки иска. Можеше и хич да не отразява, че внуците съществуват. Особено като ги знаете, че са опаки хора и не се харесвате, защо се бутате?

Моята свекърва само след преглед ми пише да пита как е бебето. Хич не съм се затръшкала, че не ми пише всеки ден да ме пита как съм. И по-добре даже, че иначе сигурно щях да се правя, че телефонът ми е счупен.

# 561
Е какво ви бъркат заканите като знаете, че вие ще си гледате децата? Да си приказват. Па поне снимки иска. Можеше и хич да не отразява, че внуците съществуват. Особено като ги знаете, че са опаки хора и не се харесвате, защо се бутате?

Моята свекърва само след преглед ми пише да пита как е бебето. Хич не съм се затръшкала, че не ми пише всеки ден да ме пита как съм. И по-добре даже, че иначе сигурно щях да се правя, че телефонът ми е счупен.

Защото на думи всички са силни. Особено свекървите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 562
Оффффф,

Ми като работят на пълен работен ден, да си осигурят бавачка.. Или детето няма да ходи на пиано, плуване, фехтовка, шведски и ски алпийски дисциплини!
Никой не ни е длъжен за абсолютно нищо в тоя живот. Предложена помощ - добре дошла.
Това, че не гледат внуците не мисля, че непременно означава, че не ги обичат. Те са си изгледали децата.

Със сигурност е кофти, ако нямаш финансова възможност за странична помощ, а имаш нужда от такава - знам! Особено ако се включи безпомощност, страх и следродилна депресия, с която и бащата не може да се оправи
Обаче има много млади девойки, които си мислят, че ще оставят децата на бабите за да излизат на кафенце, ресторантче, барче, шопинг- защото те са млади и животът им не бива да свършва.

Да, не свършва, но ще си сърбаш каквото си надробиш. Демек - ще си гледаш детето.

# 563
  • София
Съгласна съм. Постоянните ангажименти по отношение на децата са работа на родителите.

# 564
Оффффф,

Ми като работят на пълен работен ден, да си осигурят бавачка.. Или детето няма да ходи на пиано, плуване, фехтовка, шведски и ски алпийски дисциплини!
Никой не ни е длъжен за абсолютно нищо в тоя живот. Предложена помощ - добре дошла.

Така е, но жената именно това каза - има предложена помощ и навярно е добре дошла, само че в последствие свеки е  "забравила" собствените си обещания. 

Ясно е, че не се е навила да ражда заради обещанието на свекървата, но защо са тези изхвърляния?

# 565
Оффффф,

Така е, но жената именно това каза - има предложена помощ и навярно е добре дошла, само че в последствие свеки е  "забравила" собствените си обещания. 

Ясно е, че не се е навила да ражда заради обещанието на свекървата, но защо са тези изхвърляния?

Абсолютно това имах предвид. Благодаря,че поне ти ме разбра правилно.
За помощ нямам нужда,имам и майка и сестра,и бавачка мога да си позволя. Въпросът беше в съвсем друго нещо!  Но и е тази тема докато се изкажеш и ти скачат.

# 566
  • Пловдив
Мечтая си като баба, един ден , да ми дават внуците и да мога да ги водя на почивка, на пътувания в чужбина. Да искат и да има за какво да си говорят с мен. Съзнавам,че това зависи от мен до голяма степен.
Майка ми иска да води внуците на екскурзия в чужбина защото те я водят Simple Smile Първо - влачат куфара. Второ - знаят езици. Трето - ориентират се по джипиес. Като затръгват някъде аз нареждам на синовете - внимавайте да не загубите баба си, гледайте да не я оберат, да не и откраднат телефона, пазете и куфара, гледайте да не си казва пина на глас на продавачите, изобщо отглеждайте я. На майка ми казвам - не им давай пари да си купуват боклуци. Толкоз.

# 567
Оффффф,

Абсолютно това имах предвид. Благодаря,че поне ти ме разбра правилно.
За помощ нямам нужда,имам и майка и сестра,и бавачка мога да си позволя. Въпросът беше в съвсем друго нещо!  Но и е тази тема докато се изкажеш и ти скачат.
Наблюдавам го и сред приятелки, роднини и колежки, всички млади семейства се "извиват" на 14 , за да осъществят логистиката на децата.
Семействата за които пиша, са с работещи двама родители на пълен работен ден. След работа децата трябва да бъдат транспортирани до- плувен басейн, спортна зала или школа по чужд език; а по-късно вечерта трябва и да се приготви вечеря, да се почисти; да се пусне пералнята и т.н.
Никоя от близките ми не е споменала да е получила предложение от някоя от бабите за малко помощ, от време на време, не за постоянно.
А, да не забравя и боледуването на децата, е ами майките просто се
" сдухват" от толкова стрес.
Напоследък чета, даже и във форума ни много потребители пишат за баби и прабаби, успели да достигнат преклонна възраст от 85-90 години, представям си каква би била конфигурацията, ако тези наши прародители живееха нашия живот.

Много правилно. Искат да гледат на думи. Като стане време почват оправданията -ние още работим,на кафе/гости/село съм. Който има деца да си ги гледа. Моята много искаше внуци,рева ,че нямало лошите снахи да й ги даваме,а сега като дойдоха,стана много заета...... Номера колкото искаш!

Може би не се изразяваш правилно или аз не разбирам, но това с номерата ми звучи на цупене. Цупене, че е обещано да ги гледа, а в последствие не го прави. Сигурна съм, че не за това си забременяла, но на моменти ми се струва, че е било една от причините - просто изказът ти е такъв.
Никой не скача, стига с това скачане. Всеки изказва мнение. Ако го приемаш като критика към теб лично - твой проблем.
Бабата може да си говори каквито си иска и когато си поиска - по същият начин, както и ти.

Може и да чака да поотраснат и да станат една идея по-адекватни. Не всички обичат та гледат малки бебета. Някои дори ги е страх. Страх да ги пипнат, еле пък да изкарат един час с тях.
Замисляла ли си се за това или започваш хранилката на автопилот????

# 568
  • при късмета
Аха, страх я да гледа малко бебе, не ѝ се занимава с гледане на внуци, ноооооо акълите как точно снахата да го прави не спират.
Да, повод за критика и оплакване е, че някой свекърва е декларирала, че ще гледа внуци, а после гледа да скътае. Каква е причината да ги заблуждава и лъже, ако реално няма такова намерение? Кажи си, никой няма да го очаква и до сега една не съм видяла да е родила по тази причина. Ама не, иначе как ще се оплаква на другите бабиери пред блока, че снахата е виновна, че не вижда внуците.
Все по-малко баби гледат внуци, но месенето на снахата в гледането на детето не намалява. Какъв парадокс

# 569
Ако не разчиташ на това гледане, няма какво да се ядосваш толкова. А и нали все повтарят, че все много знаем преди да ни дойде до главата. Та и те така. Искам, искам, ама като дойде внучето...
А пък толкова не ли дреме какво говорят бабките пред блока, че не мога да ви опиша чак... Нали в моето семейство (мъж и деца) всичко си е наред. Голям праз.

Неприятно би било, ако бабата каже, че тоя уикенд ще гледа детето, разбирате се, ти си правиш планове и изведнъж в петък вечерта се обажда, че няма да може. Или изобщо не идва на уговорката.

Общи условия

Активация на акаунт