С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 041
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • при късмета
Няма нужда от толкова дълги цитати, става тежко за четене и темата се пълни ненужно. Достатъчно е да споменете ника на този, към който се обръщате.
Лютиче, не става дума за това, дали свекървата реално иска или не да гледа внучето. А за лицемерието и конфликта м/у декларирани заявки и реално направено/изпълнено. Във всякакви отношения това дразни и не е сред положителните характеристики, а към отрицателните. А честността си остава в категория положителни.  Никой не иска да контактува с такива хора, които говорят едно, а правят обратното и в обичайния случай, такъв човек го отрязваш. Добре, ама какво правим, като е свекървата и това отрязване става малко по-трудно? Иначе е ясно, че не ти пука за мнението на останалите баби и е последното, което те касае, но това не оправдава свекървата. Скоро тук имаше обвинения към снахите в лицемерие и то на общо основание, а все повече излиза, че лицемерните са свекървите.

# 571
ма ко, аз разбирам какъв е проблемът. Много ясно, че не е приятно някой да те "разиграва". Ама приемаш, че свекървата си плямпа и толкова. Пък и винаги можеш да кажеш, че си дочула от съседката Пенка, че искала да гледа детето, и ще й го доведеш след два часа. Ей така, за приказката само.

Сега докато пиша се сещам за една история, която четох тук, в която свекървата обещавала на децата подаръци и екскурзии и после не си изпълнявала обещанията. Това вече наистина може да ме ядоса.

Както има свекърви, които не щат да гледат внуци, така има и снахи, които настояват внуците да се гледат от бабите. Та има всякакви. Зависи от ситуацията вече.

# 572
Разиграване е ако ти каже примерно - оставете ми детето тоя уикенд, отидете на кратка почивка само двамата / остави ми го утре следобед и иди на маникюр или да си свършиш работата, пък после ти каже - ами аз всъщност съм на работа/на кафе/на село. И това е достатъчно неприятно дори и ако човек се вижда с приятели, които така краткосрочно отказват въпреки плановете, а не става въпрос някой да гледа детето, с което човек не може да си свърши работата.

Това да ти обяснява как щяла да го гледа примерно всеки петък като се роди, пък после като е налично вече да я попиташ дали иска/може да го гледа и да откаже, не е разиграване. Ако пък нито тя предложи вече, нито родителите питат, за какво разиграване си говорим? Това не е изобщо причина да се ядосва човек, да, направило е впечатление, но дотам. Изобщо ми звучи като някой колега да ми каже, че ще ми свърши работата, а после да се отметне - е какво да се сърдя като поначало си е моя отговорност.

# 573
  • София
Много правилно. Искат да гледат на думи. Като стане време почват оправданията -ние още работим,на кафе/гости/село съм. Който има деца да си ги гледа. Моята много искаше внуци,рева ,че нямало лошите снахи да й ги даваме,а сега като дойдоха,стана много заета...... Номера колкото искаш!
Помня, че ти имаше сериозни критики към свекърва си и когато няколко души ти опонирахме, реагира много зле.
Точно така - който има деца, ще си ги гледа, за това е майчинството.

Да, аз ще работя на пълен работен ден с 9 години повече от майка си, ако не вдигнат дотогава възрастта. Няма как в това време да гледам бебе/дете, както тя отгледа моята дъщеря. Да водя внуци на работа с мен или след 9 часа да хукна в другия край на София да помагам? Мила ми е щерката, но и аз съм си мила, а имам и още едно дете все пак.
Нямам внуци, да не си помислите, само теоретизирам.

# 574
Много правилно. Искат да гледат на думи. Като стане време почват оправданията -ние още работим,на кафе/гости/село съм. Който има деца да си ги гледа. Моята много искаше внуци,рева ,че нямало лошите снахи да й ги даваме,а сега като дойдоха,стана много заета...... Номера колкото искаш!
Помня, че ти имаше сериозни критики към свекърва си и когато няколко души ти опонирахме, реагира много зле. И очакваш същият този човек да ти е длъжен?

Да, аз ще работя на пълен работен ден с 9 години повече от майка си, ако не вдигнат дотогава възрастта. Няма как в това време да гледам бебе/дете, както тя отгледа моята дъщеря. След 9 часа на работа да хукна на другия край на София да помагам? Мила ми е щерката, но и аз съм си мила, а имам и още едно дете все пак.
Нямам внуци, да не си помислите, само теоретизирам.

И тогава и сега ,изопачихте едно просто изречение. Къде видя да съм написала че ми е длъжна?? Не ми отговаряй всъщност. Спирам да пиша в тая тема,защото няма нормална комуникация,а пишеш едно изречение и се почват разни тиради и разсъждения в тотално грешна посока. Няма разбиране при четене на елементарен текст. А  за отношение няма да повдигам въпрос изобщо. Приятен ден.

# 575
  • София
А пиши си, сигурна съм, че имаш много фенки.

# 576
Аз преди време тук се оплаках и потърсих съвет за свекърва ми и бях изядена и изплюта. Но в входа на разговора тук ме упрекнаха повечето потребителки как така не искам да родя дете на мъжа ми ,какъв егойст съм и как съм си отгледала първото дете на гърба на мъжа и още безброй. Истината е че като препратила знам много добре че немога да разчитам на никой . Тук майчинство на практика няма. Три месеца след раждането. Реално ако няма баба на разположение, бебето отива в ясла която е ужасно скъпа. И не покрива всички часове в който си на работа. Варианта е бавачка .И като сложим и нейните пари на практика всичко което получавам не ми стига да покрия разхода. Ще кажете ами бащата? Бащата покрива всичко останало което нее малко . И сега си представете че нещо се случи и баща го няма. Ако нямаш спестени си загинал.

# 577
Ганели ,порасна ли детето?Голямото ожени ли се? Радвам се да те видя.
 И по темата - не бъркайте думите на свекървата да имате дете, с желание да го отглежда, иска да си имате деца и да сте с хората.
 Подрича, ако не сте заявили твърдо ,че не искате деца си е  нормално. По-навреме, че после   е по-трудно, умората е  различна при млад и  зрял човек.
 Пък не е свършено , има време и да гледа, когато прецени, че може.

# 578
  • София
Тук майчинство на практика няма. Три месеца след раждането. Реално ако няма баба на разположение, бебето отива в ясла която е ужасно скъпа. И не покрива всички часове в който си на работа. Варианта е бавачка .И като сложим и нейните пари на практика всичко което получавам не ми стига да покрия разхода. Ще кажете ами бащата? Бащата покрива всичко останало което нее малко . И сега си представете че нещо се случи и баща го няма. Ако нямаш спестени си загинал.
Това може да се случи на всяка майка - ето напр. Уиш е загубила мъжа си с 2 деца, едното бебе.
Това са условията в Италия, ти си там по своя воля.
Доколкото помня, свекърва ти има много деца и сигурно куп внуци, искаш да ги гледа всички ли?
Помня бегло някоя твоя тема, но съм напълно съгласна, че щом мъжът е с теб, е нормално да имате общо дете, освен ако изрично сте се разбрали друго, пак ще дам Уиш за пример.

# 579
Янтра , слава Богу, езици знам, и с джи пи ес се оправям горе -долу. Сентенцията на желанието ми е да има за какво да си говорим и  да искат да говорят с мен. Със сигурност, вярвам, че вашата баба е щастлива за прекараното време с внуците.
   Аз съм баба, ама тъща. Докато дъщеря ми забременя не млъквах - Айде, искам внуци, ще помагам, докато съм млада, хайде,хайде!"
  Е, имам внучка, и съм млада, ама изобщо не ми се ангажира нон стоп с бебе. Отказвам понякога. Имам приятелки, ходя на кафе, на кръчма, на уикенд, обичам да мързелувам, да чета книга , да гледам тв. Засега живеят на горния етаж ,  но това изобщо не означава че съм 24/7 на разположение. Гледам в събота или неделя, ако искам/ аз в повечето случаи искам, защото обожавам внучката си/, защото правят ремонт на свое жилище и дъщеря ми учи.  Но никога не подхождат с презумпцията ,че съм длъжна , никога. И съм сигурна, никой не очаква от мен да съм на разположение. Единствена баба съм, за съжаление.

# 580
Според мен е хубаво да се направи една трезва преценка на възможностите (време и финанси) и тогава да се взимат такива решения. То е хубаво човек да има много деца, но колко всъщност може да си позволи? Всички знаем, че не е само до имането и нямането.

# 581
И аз мисля като Лютиче. Бременността, раждането, отглеждането на дете са все свързани с финанси. И семейството трябва да си направи сметката предварително.

# 582
Напротив не искам никой да ми гледа децата ,затова раждам когато мога сама да се справя. Боряна детенце е на 2 и половина. Голямто още няма да се жени,учи и работи. Свекърва ми има 11 внуци .Но гледа и помага само за едно което е с проблеми.Те почти всички са големи и нямат нужда някой да ги гледа. Тези който са малки майка им не работи и си ги гледа. Но понякога виждам че мъжът ми страда от това че тя не се интересува от нашето дете. Веднъж той я бил помолил да я вземе от яслата ще ще закъснее и та отказала.Много му беше тежко. Въпреки че и да не беше отказал нямаше да и я дадат защото няма декларация. Преди седмица бяхме в България брат ми има бебче на 8 месеца и не бях го виждала. Една вечер оставихме децата на майка ми и излязохме четиримата само. Първото ни излизане без детето ми от две години и половина.Аз се чувствах много странно и не спокойно а той горкия още говори колко би било хубаво ако майка му понякога гледа детето за малко.

# 583
Не сме излизали без децата никога,големият е на 5 г. и не ми липсва грам,супер си ни е в някоя пицария или вкъщи четиримата.Когато решихме да имаме дете и двамата осъзнавахме,че без родители ще си го гледаме сами.Напълно осъзнато решихме и за второто.Финансово можем да си позволим още едно,но няма да е сега,може би след 2-3-4 години.Много е приятно да ви кажа,никой да не се меси и дава акъли.Да,щеше да е хубаво да имат баби и дядовци,но пък няма какво да направим като ги няма.Тежи ми понякога единствено еднообразието,с големия и недоспиването.И да ще помагам дори и стара и уморена,защото искам да доживея внуци и да съм в помощ на децата си докато мога.Като човек останал сам на 18г. и справяща се сама с хиляда грешки и урока от живота,сега осъзнавам че малко помощ щеше да ме направи по спокойна и да не разчитам само на себе си за всичко.

# 584
  • София
Една вечер оставихме децата на майка ми и излязохме четиримата само. Първото ни излизане без детето ми от две години и половина.Аз се чувствах много странно и не спокойно а той горкия още говори колко би било хубаво ако майка му понякога гледа детето за малко.
А има ли възможност майка ти да идва понякога? Ясно, че не е същото като да живеете в един град, но и за нея ще е разнообразие, и за вас глътка въздух.

Общи условия

Активация на акаунт