КОИ СМЕ НИЕ?

• 158 226
  • 906
  •   1
Отговори
# 825
Ето ни и нас. Бях истински ентусиаст и бях повече от сигурна, че мога да кърмя. Кърмихме се три месеца, но след първия с дохранване. 20 дни след раждането на малката консултация се оказа, че беба е наддала едва 50 грама и то с памперса и ританките. Не дадох добавка пробвах отново. Тя се хранеше с апетит и удоволствие, но на консултацията след още една седмица резултата беше общо 80 грама.  Вече нямаше на къде и по препоръка на педиатъра ни започнахме с добавка. Кърмата ми спря окончтелно, когато беба стана на 3 месеца, но тя продължи да суче още месец след това, явно за удовлетворяване на сукателния инстинкт, за това и залъгака не искаше да помирише до тогаа.

# 826
Чакайте да си кажа и аз мъката .....  Sad

С бебка се кърмихме  първите 40 дни.... Резултата: за 40 дни наддаде смешните 580 гр., дереше се от рев, аз бях в прединфарктно състояние, а таткото.....накрая не издържа и се чудеше къде да се дене.
Пробни кърмения не сме правили, по-пробно  от това.....
Та от тогава се дохранваме. А и проблема се оказа в това, не че нямам кърма (на ръка съм изцеждала по 120 - 160 мл) ами беба така и не засука като хората. Мъчихме се още малко и започнах да изцеждам кърма, давам я с шише, и после АМ. Обаче това цедене мноооооого взе да ми дотяга, тя вече и кърмата ми все по-трудно слиза, абе мъка. Та мисля малко по малко да се отбиваме. Тя сега е на 3 месеца, каквото можах, направих. Е, чувствам се малко гузна  Cry, но какво да направя, като дойде време да яде и ми се доревава......с чашката и табелка на вратата " Моля не безпокойте!" smile3518

# 827
  • София
 Здравейте, родих близнаците в 31 г.с. Престояха в болницата 1 месец като първите 2 седмици бяха в кувьози. През това време аз се цедях на всеки 3 часа и кърмата ми постепенно се увеличаваше. Събирах в контейнери и замрязявах. Това докато не казаха, че мога да ходя и да ги храня от шише на място. За кърмата ми казаха, че трябва да си нося стерилизирана помпа за всяко хранене и да се изцеждам на място. За съжаление не се получи защото физически ми беше невъзможно да си ходя до вкъщи и да стерилизирам, при положение, че храненето на двамата ми отнемаше около 1,30 часа и това на всеки 3 часа. И така започнах да се изцеждам само сутрин и вечер и естествено количеството намаля драстично. След като си ги взех вкъщи вече изцеждах по едва 100 мл. на ден, но съвестно я събирах и им я давах. За сучене и дума не можеше да става - бяха твърде малки и нямаха сили. Постоянно пиех чаеве за кърмачки, започнах да се цедя пак през 3 часа включително и нощем, но без резултат. Количеството намаляваше от 100 на 80, 60 ... Когато стигнах до 10 мл. за денонощие се предадох и се отказах окончателно от кърменето. При мен явно фактор е бил и умората, защото си ги гледам съвсем сама от самото начало, само с помощ от таткото след работа.
 Все още ми е съвестно, че не им дадох най-добрия старт, но сега като се връщам назад просто не виждам как е можело да стане.

# 828
  • Sofia
Здравейте и от мен. И аз бях напълно убедена, че ще кърмя бебо. В болницата никаква насока не ми дадоха - просто оставяха шише с огромна дупка на бибероната и това е -  за МД става въпрос. Бебо ми висеше на гърда по цяла нощ и повечето време спеше. Започнах да цедя там по 20-30 мл. на едни тънки струйки. Жената от съседното легло цедеше на дебела струя - теч направо. КАто ме видя заяви - миличка, ти нямаш кърма. Педиатърката вкъщи- същото каза.
Не се отказах - вкъщи на гърда и малко цедене, основно АМ - Аптамил. Близките - дай АМ, бебето е гладно... позната история.
Викнахме Хедра вкъщи, но пък пред нея бебо взе че сука 40 минути и се нахрани. С това си и остана, след тридневно мъчение само на гърда ревахме и двамата. Постепенно реших да увелича цеденето. Намалявах АМ, а всички около мен бяха скептични и дори им досаждах с изцеждането. След тримесечни усилия на смесено хранене вече 23 дни бебо е само на изцедена кърма. Но нуждите му растат, а кърмата не. Очаквам в близките дни с маршова стъпка победоносно да се завърне Фризопепа.

# 829
До втория месец имах кърма,после започна да намалява и дохранвах Вики с адаптирано мляко.
Горе-долу за месец,кърмата ми спря и минахме изцяло на адаптирано
Това е и моя отговор.

А и моето дете е Вики,само е с два дена по малко от твоето Maiako newsm51

# 830
Моето дете не можа да опита кърмата.Няколко дни преди раждане бях с висока температура.Родих в 8м.,малката беше в кувиоз.От притеснение нямах никаква кърма,но да мие жива и здрава и с АМ добре си наддава

# 831
Здравейте,моето бебче е на месец и половина,но за мое съжаление вече е на адаптирано мляко.Имах кърма в началото,но постепенно намаля и спря...пиех чай за подсилване на кърмата-без резултат Sad.Тя се роди голяма - 4,050кг и през първия месец качи 2кг и бързо изгладнява,вече се храни с 150мл адаптирано мляко и плаче за още...да започна ли захранване след навършване на втория месец?Моля пишете ми!Препоръчват ми захранване след навършване на четвърти или шести месец заради възникване на алергия,какво да правя?!

# 832
  • Габрово
Здравейте,моето бебче е на месец и половина,но за мое съжаление вече е на адаптирано мляко.Имах кърма в началото,но постепенно намаля и спря...пиех чай за подсилване на кърмата-без резултат Sad.Тя се роди голяма - 4,050кг и през първия месец качи 2кг и бързо изгладнява,вече се храни с 150мл адаптирано мляко и плаче за още...да започна ли захранване след навършване на втория месец?Моля пишете ми!Препоръчват ми захранване след навършване на четвърти или шести месец заради възникване на алергия,какво да правя?!

Моят съвет е захранване при навършени 6 месеца. Ако пък не ти се чака толкова изчакай поне да стане на 4 мес. Захранване на 2 мес. е престъпно рано.

# 833
 Благодаря на ivap за съвета.Не че бъзам да я захраня,но тя се храни по 150мл през 3-3.5 часа и плаче за още.

# 834
В тази тема каня майките, хранещи бебетата си с млека за кърмачета, да се представят, като отговорят на някои въпроси, за да знаем историята им.  Grinning

Arrow Кои майки хранят бебетата си с млека за кърмачета?
 Arrow Кога започнахте? От родилния дом или първо на кърма, после на мляко за кърмачета/кърма от Банката за кърма?
 Arrow Сами ли взехте това решение, или с помощта на педиатъра/семейството?

Здравейте,
Присъединявам се към вас. Казвам се Поли, а бебето ми е Петър.
Храня Пепи с т.н. АМ от самото начало, не съм го кърмила, нито ден. Взех решението да не кърмя още докато бях бременна, консултирах се и с мамолог, който ми предписа Достинекс. Купих си го преди да родя, а след раждането го изпих. Имам пълната подкрепа за хранене с АМ и не съжелявам, че не кърмя.

# 835
Poly Poly, за първи път виждам лентички с подобен надпис!  newsm10

# 836
Poly Poly, за първи път виждам лентички с подобен надпис!  newsm10

Време е и некърмещите да се гордеем с решенията си Peace Пък и децата ни винаги знаем колко изяждат. Peace

# 837
Първите две седмици само кърмих, после започнах с добавката и така смесено продължих до края на 2 месец. От тогава само на ад. мляко.

До ден днешен страшно много се самообвинявам за това, но ...

Преди да родя четох много неща за кърменето, но когато настъпи момента, всичко ми изхвърча от главата, а имах и проблеми, заради които не можех да вляза и да прочета във форума съветите за успешно кърмене. Върха на всичко беше, когато след първото мерене педиатърката (сега не е същата) каза, че трябва да мина на добавка и най-спокойно ми каза "Спокойно няма да си единствената". Подейства ми много "окуражително", нямам думи. А за съвети за увеличаване на кърмата дори не се и напрегна да каже. Това е за съжаление.

# 838
Аз  имах  проблем  с кърменето ,защото  испаднах  в депресия  ,че няма  да се справя ,макар  да имам  по -голям  син,който  също  кърмих  малко,но  там  имаше  друг  проблем.Много  е важно  кой е до теб и  дали  имаш  достатъчно  време за  себеси.

# 839
Здравейте и от мен! Реших да се запиша и аз, подтикната от това, че днес имах малко по-свободно време и влезнах да почета малко в кърмаческия подфорум. Оказа се голяма грешка Confused
Сега се чувствам много по-виновна от преди за това, че не кърмя...както и да е. При мен се получи така, че по време на браменността гърдите ми не се увеличиха и не ми течеше коластра(както на други бременни) и още тогава се осъмних, че аз може би няма да имам кърма. Но все пак бях настроена за кърмене... Родих и след няколко часа сложих бебчо на гърда и си мислех, че го кърмя...оказа се на другия ден, че детето си е било гладно и тичах по нощите да търся сестрата да ми направи малко АМ, че това дете да се нахрани. След като ме изписаха продължих опитите да кърмя, но безуспешно... просто нямах кърма, течеха общо взета няколко капки. Месец след раждането получих голям шок, от който ми спряха и тези капки. Sad
Извинявам се за дългия пост, но се чувствам малко зле от думи на хора, които си мислят, че като не кърмиш си, едва ли не лоша майка. И кърмата наистина може да спре от силен стрес или шок!

Общи условия

Активация на акаунт