Сполучливи имитации на маркови парфюми - 48

• 53 811
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Гиза имат ли the one D&G, стори ми се че имат ,( дамския) ,а сега не го видях???

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 16:37 от Please

# 91
D187 пише, че е

# 92
Това за Долче и Габана ли ??
A ,ако е така не ми го дава в сайта ,изписвам номера но не ,не излиза ,нищо не намира

# 93
  • Хасково
Скрит текст:
За много години, момичета!
Аз от известно време съм се присетила за един парфюм- Tom Ford White suede, който обожавах преди, но дълго време никъде не можех да намеря. Сега започнах да търся негова имитация, но при тези, които се предлагат в България няма. Случайно докато търсих попаднах на един гръцки сайт за имитационна парфюмерия и имат много интересни парфюми включително и моя. Доставката до Бг е 9€. Ще оставя линк ако си харесате нещо може да спретнем една обща поръчка.
https://leparfum.com.gr/en/
За много години! Разгледах сайта им подробно, говоря, чета и пиша на гръцки, но никъде не споменават доставки до страни от ЕС и цената им. Помогни ми моля, ти как разбра каква е цената до Б-г? Flowers Hibiscus
Когато се регистрираш и сложиш продукт в кошницата, тогава излиза. Прилагам скрийншот от кошницата.

# 94
  • обл. Шумен
От къде купувате парфюми на Eclat?
При търсене ме насочва към Орифлейм, където Еклат са 15 бр.  - доста по-малко от тези в табличката. 🙄

# 95
  • BG-DE
От Eclat.de, немски сайт

# 96
Имитациите на парфюми не са с качеството на парфюма, тъй като се влагат по-малко суровини или по-различно качество. Подарявали са ми имитация, никога не е била добра.

# 97
Моят опит показва точно обратното. Имам няколко оригинала, на които имам и имитации. Мога да сравнявам. А имам и оригинали, с които съм се разделяла, защото имитацията се оказва по - трайна, по - шлейфова, по - плътна, по - наситена....а често и по - красива като парфюмна композиция. Разбира се, има и изключения. Не всички имитации са добри. То и по тази причина съществува тази тема - да споделяме и да отсяваме добрите от не толкова добрите имитации. Суровините на всички парфюми отдавна не са естествени, а са химически формули, създадени от химици. Стига да се произвеждат в контролирана /от закона и технологично/ среда, парфюмите не се различават много по химическия си състав. Така, че считам горното твърдение за необосновано.

# 98
Да мина да се отчета и аз.
Миналата седмица като не открих сполучлива имитация, си поръчах оригинала Truth - CK, мерси
*Emia*
Минах и през ЗАГ и уж само щях да разгледам, но се прибрах с Mûre et Musc на L`artisan Parfumeur (от които преди години съм ползвала оригиналът на L`ete en douce и бях очарована от аромата, но не и трайността) и Vanilla Diorama - Dior.
Трябва да ви кажа, че и трите по своему са много добри, но открих, че в комбинация са просто невероятни! Имат сходни базови нотки с мускус и ванилия, не се бият помежду си, а образуват някаква почти вълшебна феерия с преливаща дълга проекция, свежата къпина, леко тревистите нотки от CK и ванилената диорама, (която много ми напомня на Vanille Noir от Yves Rocher). Личната ми асоциация с ароматите е зимна вечер, декадентска обстановка с камина, приглушена светлина, подрънкване на лед в чаши висококачествен коняк, прошепнати думи...
Много се размечтах нещо! Yum
След 24ч носене, преди да съм си взела душ, кожата ми все още ухае на остатъчните акорди, да не говорим пък палтото и шалът ми - всеки път като мина по коридора се усеща.
Сега да не вземете да ги изкупите? 😜

В магазина пробвах и Heurs D'Absence на LV, в началото ми се стори твърде натрапчив и тежък, но след като го поразходих, установих, че пак ще трябва да се връщам...поне 30мл трябва да са мои.

# 99
Аз имам дотук парфюми на Мартинез, Парфен, Гиза, Аристеа и Мартин Лион.
За моята кожа Мартин Лион и Мартинез се представят най-добре.Вчера бях цял ден с ХS for her na Paco Pabanne.Сутринта сложих рано, към 18ч поднових, че
пак излизах на гости, и го усещах 5-6 часа след това още.

# 100
Моят опит показва точно обратното. Имам няколко оригинала, на които имам и имитации. Мога да сравнявам. А имам и оригинали, с които съм се разделяла, защото имитацията се оказва по - трайна, по - шлейфова, по - плътна, по - наситена....а често и по - красива като парфюмна композиция. Разбира се, има и изключения. Не всички имитации са добри. То и по тази причина съществува тази тема - да споделяме и да отсяваме добрите от не толкова добрите имитации. Суровините на всички парфюми отдавна не са естествени, а са химически формули, създадени от химици. Стига да се произвеждат в контролирана /от закона и технологично/ среда, парфюмите не се различават много по химическия си състав. Така, че считам горното твърдение за необосновано.

Абсолютно подкрепям! Hands VHands Point Up
Темата не е просто за имитации на парфюми - което само по себе си навява негативни асоциации за едновремешните евтини боклучави имитации, които миришеха на спирт и задушлива есенция.
Тук се обсъждат качествени съвременни изпълнения, които, както каза solar_fields, понякога се оказват не само на същото ниво, а дори задминават по трайност и плътност.
За мен такъв пример е Twilly - Hermes. Толкова драпах да имам оригинала, защото една приятелка го обожава и постоянно го ползва, от нея съм се пръскала и аз.
После открих имитациите на Заг и Гиза. Много ми харесаха, но все си мислех, че не е същото, че оригиналът си е по-добър, докато накрая не се сдобих и с него - даже не купен от тук, а подарък от приятелка от Франция - демек съвсем оригинален и качествен...
Еми оказа се, че като съм с този на Гиза, трайността и ароматът са в пъти по-богати и получавам въпроси и комплименти, отколкото като съм само с оригинала..
Дори приятелката ми, която му е фен, отбеляза, че като го помирише на мен, сякаш повече ѝ допада... Чак тогава ѝ разкрих, че бях с имитацията.

# 101
  • Димитровград
Аз много харесвам Баргело и от години използвам 356, имитация на вери иррезистибъл. Няма някой да не пита за парфюма. А за цената от 21 лева за два броя в Турция...

# 102
  • Бургас
Heurs D'Absence на LV изобщо не е тежък за моя нос.Напротив, ухае на пролет, на свежест и младост и на хубава поддържана жена.Усещам леки виолетови оттенъци в началото много красив и елегантен парфюм.Имах възможността да пробвам версията на Заг.За мен има много голяма прилика с Жадор особено в драйдауна, та неговите почитатели би тр. да харесат и него.Показва изключителна трайност и прави хубав шлейф.Ухае скъпарско, а цената за която се предлага това съкровище е смешна.Много качествено изпълнение.

# 103
Някой да е опитвал Eyfel - YSL Magnificent Gold или Vanille Fatale? Дали са добри?

# 104
  • Варна
Някой да е опитвал Eyfel - YSL Magnificent Gold или Vanille Fatale? Дали са добри?
YSL Magnificent Gold от Eyfel е прекрасна ванилия с леки подправки и дървесни нотки. Много балансирана и изискана сладост. Леко повече клони към дамски, но си го носих с огромно удоволствие есента и приятелката ми много го хареса върху мен, много уютен и гладък. Добро към много добро представяне.
Вторият обаче не съм купувал и доста противоречиви мнения съм чувал за него. Там е повече рисков.

Общи условия

Активация на акаунт