Плам, пламти! Котел, бълбукай! Адска смес, мехури пукай! Януарска спортна и успешна!

• 99 386
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 2 310
  • София
Успешна седмица, общество! Здрави и усмихнати да бъдем и ние, и домочадието!

# 2 311
ДУ!
Закусвам домашен пастет върху препечени филийки домашен хляб. Пия си кофата кафе и се настройвам за тръстиктайм.
Тайна е в грипна ваканция и злорадства, гледам го лошо. Не, че той се впечатли.😈 Чухме се снощи със свекърва ми и тя казва той сега да не играе на компютъра само, карай го и да учи. Мммх, баш ще го накарам, като се засили ще изгризе учебниците от кора до кора.

# 2 312
  • France
ДобрЮтро.

Ходи ми се на планина, пък!
Заспах късно и станах рано. Но учудващо добре спах в интервала между двете. Само не ми стигна.
Във Франция имам чувството, че са на обратно. Опростяват за да може и последният мързелив идиот да схване за какво става дума. И накрая когато украинчетата сметнат без елка 42+56 и ги гледат като богове.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 08:25 от Philomena

# 2 313
Добро ви утроооо...

Идвам с молба за съвет: баткото е с хрема. Има само сополи и запушен нос, без нищо друго, без кашлица и червено гърло. На училище не мога да го водя със сополи.
Давайте идеи за ефикасни и бързодействащи и категорично помагащи спрейове, капки, сиропи, каквото и да е, само тая хрема да мине, че от петък я влачим и подобрение никакво. А най-лошото е, че не може да издухва нос. Смуча с няква малка помпичка, ама хич не е същото.
И да са за възрастни предложенията ви, давайте ги, щото маймунчо е 158 висок и тежи 49 кила. Нищо детско няма в него Smile

# 2 314
  • София
Мързелотке, на Пантата много й помагат хапченца Коризалия (може и във вода да му ги разтвориш, ако не може да смуче, а може и да ги хруска - сладки са и Пантата ги хрускаше като малка), но те са хомеопатия, а хомеопатията не на всеки действа. На мен например не ми помагат тези същите хапове. Описано е върху опаковката как се дават. В началото е през час

# 2 315
  • тук и там
Нещо за алергия можеш  да дадеш. Не ми се говори за образование. Моите не знаят къде се намира Черно море,а и Северно, ама иначе от 9 годишни правят презентации и проекти на Пауър пойнт..(от училище това).Информацията по проектите-от Уики нали....
Добро утро и хубава седмица !

# 2 316
Мързел, помпа, закачена за прахосмукачка ще търпи ли? Доста ефективна е. За илачи няма да се включвам, защото досега не съм видяла бърз ефект от нищо. Което автоматично ми ги праща в графата - спорен ефект. От ГрипСтоп бях много доволна при една хрема на дребната. Но на следващата нищо не направиха и след две седмици хремата отшумя, като включих противоалергично.

# 2 317
  • Пловдив
Добро! Май е понеделник, а? Astonished

13сче, ам къв изпит само си му спретнала на тийна Smiley освен довечера да препитам и моя Wink

Уинд, учене по време на ваканция?!?? кАжи на бабата, че е мисия невъзможна Smile Моя от ся се точи за междусрочната...

Мързи, аз тия ги недолюбвам, ама...Цинабсин май беше само за хрема.

# 2 318
И те казаха, че ще издържи, а дано. Абе свекърва хубава няма, според ССФ 🤣

Ти да видиш!
Явно съм много далеч от ССФ.

Продължавам да ви гоня, цели страници минавам на "тагъдък". Но отново молба към цялото ни общество любимо, ИЗПРАЩАЙТЕ ми на ЛС линк към  рецептите, които публикувате. От бутона Сподели. 🙏

Сега ви пожелавам Хубава и спокойна седмица и до скоро 🌹❤️🥀

Почти са оправили вече потока на ЛС.
Вчера ли кога беше...дните ми се сливат, пучих, от ТиЛи!

Скоро ще махам глуповините от екранното си име.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 10:29 от Camille [Claudel] - Clo

# 2 319
Добро утро.
Де я тая грипна ваканция? ! Още една колежка се обади , че е с температура,а децата в класа и в петък бяха 11.

# 2 320
  • France
Бившата ми зълва, която е детска учителка, си мислеше, че Дунав се явява граница на Европа. Joy Клетвата на хипократ я пишеше с малка буква, защото не знаеше, че става дума за личност. Rolling Eyes
Бях в университета, когато обсъждахме с колежки филма Троя. Те въодушевени ми разказваха как експерти направили филма много реален и "както е било". Аз им напомних, че Омир не е предвидил холивудски хепи енд и че Парис умира, а Елена се връща при Менелай. И не ми повярваха Joy Било българският вариант на историята Joy а това гръцка трагедия, катарзис... нье, много сложно.

# 2 321
  • София
Аз много се смях с 13 и КИлеша. Освен това сънувах на Попи щерките и Вълчо. Вълчан ме близа много 🤣.
Децата ни са много рязко в друго време. Нормално е да са  зад екрана. То ние сме така в повечето време. Ако знаят как да търсят информация и имат интерес за мен е успех. Да не говорим, че днес могат да отидат до Букурещ, Париж, Лондон и да ги 'открият' на живо, а не като едно време само на картата.

# 2 322
  • тук и там
Ре, те моите ходят-ама не знам-щото са малки, или поради друга причина -нещо им се губят имената на държавите, градове , столици и т.н... Едно време не ходехме никъде, ама на теория поне ги знаехме -коя държава къде се намира, коя е столицата и т.н..

Мъча се днес с едни очила с прогресивни стъкла. Не можах да свикна миналата година с тях и ги зарязах, сега реших да им дам втори шанс и съм решила да проява повече търпение за да  свикна с тях..

# 2 323
  • София
На мен екраните са ми болна тема. Определено при моето дете видях много позитиви от ранното ( наложително) чучване пред екран, НО и негативи.
Скрит текст:
Последното ми голямо лично постижение в тази връзка беше, че успях да наложа дневен лимит за стоене на лаптоп и тя си го спазваше. Покрай игрите влизаше и в сайтове, от които научаваше общообразователни факти ( по свое желание). Отделно покрай чатенето на английски език повиши нивото си на владеене на английски. Теглеше си и четеше книги на английски, от които научаваше нови думи. Обаче наскоро баща й, с който, както повечето от вас знаят, сме разделени и живее в друг град, успя да я обработи и вече в ръцете си госпожицата има и телефон ( пратен от него). Откакто е с този телефон, нещата рязко тръгнаха надолу, а баща й само повтаря как щяла да се комплексира, ако няма телефон. Ами тя е на 9 г. Според мен можеше да издържи поне до 5 клас без телефон, сега е 3 клас . С него имахме уговорка по този въпрос, но той я наруши. Откакто детето е с телефон, на лаптопа почти не сяда, а телефонът ползва за игри и чат, но вече не влиза на местата, от които научаваше факти. Отделно спря да спазва дневният си лимит за стоене на устройство и проклетият телефон я облъчва през голяма част от времето. Разсейва се с него и се стига до чести пререкания между нас, защото забравя да свърши малкото си задължения
Според баща й това не е проблем. Но за него образованието не е ценност. Общата култура - също. Маниак е на тема телефони откакто го познавам. А единствената му цел е да достигне до сърцето на дъщеря си посредством вещи, защото той друг начин не познава. Опитвала съм да му покажа други пътища, но се отказва твърде бързо. По-лесно е с вещите. 

# 2 324
  • София
Е и, като ги знаехме, кголям келипир 🤣. Предпочитам да ходят до затвърждаване на знанията. По-лесно се научава  историята в Лувър и Колизеума с кроасан, капучино и прясна паста и лимончело, отколкото над учебника. Ще оцелеят децата. Не ги мислете. То и за нас възрастните твърдяха, че няма да станем хора, пък ей на, даже одъртяхме 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт