Плам, пламти! Котел, бълбукай! Адска смес, мехури пукай! Януарска спортна и успешна!

• 99 389
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 2 325
Цяло поколение, това на 90-те, не може да се ориентира по карта (винаги има изключения, разбира се).

вЕрвайте ми,
Но пък бързо се научават. С едно елементарно нещо, като Север-Юг, им се струва Висша форма на пилотаж.

# 2 326
  • Пловдив
М не...винаги ще сравняваме с нашето детство и нашето време. Поне така мисля сега.

Ре, то че е по-хубаво всички го знаем Wink и аз така искам да разучавам света, оообаче...нъл знайш, че винаги има едно обаче Neutral Face

Панде, акъл не мога да дам...ама и много се изнервям като чуя "ама те всички са така"...еми не ми е ок като видя блеещи в телефона деца, вместо да играят и да си говорят...Навремето успях колкото можах и изкара моя доста време с телефон с копчета, ама...файда...

# 2 327
  • София
Нищо не можем да променим. Светът е технологии. Аз се ориентирам прекрасно по всякакъв вид карти, но ползвам навигация.
Не виждам смисъл да се борим с технологиите. Единственото нещо, което можем да направим е да осигуряваме различни занимания. Пътувания, спорт, театър, работа в къщи и да гледаме да се справят с училището.

# 2 328
Панди, 🤗!

# 2 329
  • Пловдив
Аз непрекъснато дудна тоя нет да се ползва за полезни връзки, сайтове и канали, белким нещо остана е в тая кратуна. Толкова неща има за да си обогатиш знанията и мирогледа, ама тъпите ютубъри са по-по от това да разбереш кога е изригнал Везувий, примерно Smile нали? Ей това не ми харесва...

# 2 330
Утро.
Вместо песни от сладкопойни чучулиги ме събуди хъркащото МиУ 🤨 Ам той похърква доста, как да кажа...финно 🫢 в сравнение с бившия, но Се пак..

Allium cepa 9- тва за хремата. Не вярвах, но за ден спря хрема като от чешма..
Съгласна с Ре, относно учебното ниво у нас. Каква карта, Кло..Аз го питам де му е атласа..той ми показва гугъл мапс и подобия 🥴😁
Кафелоча..

# 2 331
  • София
От ютубърите има някои, които пускат видеа с интересни факти. Щерката гледа някои от тях. Покрай нея и аз ги зазяпвам. Но има и такива, които не искам даже да коментирам.

В тази връзка от известно време се опитвам да почистя от профила си в тубата всички абонаменти, които Пантата е направила за разни видеа на анимации, които е гледала като по-малка докато ползваше моя профил. Това дете е цъкало за абонамент върху всяко видео, което й хареса и в момента имам стотици абонаменти. Чудя се защо не може просто да наслагам тикчета на всички нежелани от мен абонаменти и после да натисна премахване, а трябва едно по едно да ги премахвам. Много е изнервящо.

# 2 332
  • София
Момичета, вместо да се борите с време в нета, карайте ги да търсят неща.
Като поискат нещо за ядене да намерят рецепта. Да се научат да обработват снимки и такива работи, които ще са им интересни.
Не само че не са като нас, но и едно с едно не си приличат. Важното е да знаем какво им е интересно.

# 2 333
Нашата е малка, но има Маша и Мечокът или Пепа Пиг по 20 мин на ден. От яслата научи  айскрийм, хелооо, но но но вместо не и ми дава палци и казва, че е лайк. Не съм привърженик за екрани на двегодишно, дето още дриска в памперса. За като порастне не знам, но сега ограничаваме. Имам колежка, която е и ерготерапевт и ми е казвала за доста случаи на деца с вреда от екраните. Не на всички вреди разбира се в такава степен, но не искам да дреме и да зяпа в телефона на този етап

Съседката ни е починала в събота, беше много мила възрастна дама, точно дама. Винаги беше с панталон, риза и обувки в дома си, знаеше много неща и ни беше приятно да й ходим на гости и да си говорим с нея. Имаше стари сервизи, купичка за сладки с щипка и много интересни мебели. С мъжа й бяха архитекти, построили са половин Варна и цял Добрич и вземаха смешни пенсии. От нашия хол до нейния са 3 метра и вечер я виждах как си седи на дивана и си гледа телевизия. Ще ми липсва тази женичка!
Мързи, само прахосмукачката вади всички сополи за секунда. Аз ефект бърз виждам от коларгола.
Хубава седмица!

# 2 334
  • Пловдив
А, моя рецепти ми праща редовно Simple Smile

Незнам...на мен ми е криво, че не могат да се изразяват, нямат дар слово, беден им е речника и т.н...съдя по моя вкъщи. Ами изнервям се...това най-много ме дразни. Цъкането в нета бих преглътнала, ако това беше ок.

# 2 335
Ре, с Вълчан е бил реалистичен сън. Joy Влудява ме с това близане. Сутрин, направя ли грешката да се протегна извън леглото, започвам задължително деня с език. Joy Иначе, докато сме в очертанията на леглото, не смее да ни закача.

Панди, инсталирай приложение за родителски контрол и ограничи екранното време. Няма друга оправия. Тъкмо ще я стимулираш да търси начини да се отърве от него.

# 2 336
  • София
Бобчита, много тъжно. Да почива в мир жената.
Мисте, това наистина е проблем, но по-скоро на образованието. Все още се изисква запаметяване а не активно обучение с много проекти и ровене. Не се създава и интерес към литературата, публицистиката и изкуството.
Много е полезно ученето на чужд език. Покрай него и думи на бг се научават 🤣.
Писането на есета също помага, особено с търсене на синоними.
Попи, съвсем реалистично ми беше, така ме затисна на диванЯ и ме нацелува 🤣.

# 2 337
Мисте, лятото видях списък с книги на дете на моя приятелка, мисля, че беше за 6ти клас. Какви ти книги, то половината бяха стихотворения! И "Под игото" нямала да го чете заради архаизмите. Ами като четеш архаизмите по смисъл ще ги разбереш, но не щяло детето. И Георги Блажев го е казал много добре -
Живеем в най-хубавото време да си глупав. Никога глупавият човек не е разполагал с толкова разнообразен камуфлаж, с който да прикрие колко малко знае. Никога не е имал толкова индустрии на своя страна. Рийлове, филтри, музички, емотикони, копирани фрази на Оскар Уайлд: все инструменти, с които глупавият човек да каже нещо, без всъщност да казва абсолютно нищо. Той те допуска виртуално САМО в луксозното, натруфено антре на съществото си, защото холът му е празен, с неполят фикус в ъгъла, а по тапетите с маркер пише “Не знам, нали има Гугъл”, “За какво ми е, не ми го искат в работата” и “ТОВА Е УНИКАЛНО!”
Днес, на празника, звучи подходящо да кажем на детето си “Учи, за да сполучиш”. Но това би било лъжа. В OnlyFans момичета на 18-19 години печелят огромни суми и без да знаят къде избухва въстанието на Асен и Петър. Защото днешният свят твърде често възнаграждава опаковката, а не съдържанието. Представата за нещо, а не истината за него.
Не учете, за да сполучите, а защото просто е готино. Готино е да знаеш, да си чел, да ти пука и да общуваш с други хора, които знаят, чели са и им пука. Защото комуникацията с интелигентен, информиран и бърз ум понякога се усеща като секс. И когато това се случи, вие ще останете на масата да се забавлявате, а глупавият човек няма да го вдигне и ще си замине.
Живеем в най-хубавото време да си глупав. И в най-важното да не си.
Честит 8 декември.

# 2 338
Спокойна и успешна седмица, банда!
Ни сладкопойни чучулиги чух, ни хъркане, а такова гаранция е имало. Въртях се до към 2, после рязко съм отцепила (алелуя). Даже не съм чула алармата на МУ в 6:30, нито кога е излязъл. Но в 7:30 скочих като попарена, паникьосана, че съм закъсняла. Закъде точно - не е ясно.
Тук е мрачно и мокро.

Уми, днес областният щаб щял да заседава отново и да решава за ваканция.
Моята дружка в петък е имала 8 деца в клас.

Много е трудно ограничаването на екраните. Не само за децата, ами и за нас, по себе си съдя. Но е хубаво да могат да се ориентират в дигитална среда, да търсят информация, да я прилагат, да си служат с разни полезни програми и т.н. Съгласна съм с Попи, че образователната система трябва да се промени, да се махнат много остарели и ненужни неща, да се вкарат нови. Да не зубрят и повтарят като папагали, а да се провокира интерес. Но това последното не е задача само на образованието. Няма да е зле и някакво базово обучение да има за работа с документи, институции, нещо подобно, което после да е практически полезно, за да могат да напишат една обикновена молба (пардон, заявление) и да не се чудят дали ако скъсат пълномощно, то ще спре да бъде валидно.

# 2 339
  • Пловдив
Ау, Бобч, кво хубу го описа...мнооого вярно...и в същото време тъжно...

Ре, баш тъй е в училище. Ето оня ден МТ /моя тийн/ ми казва, че го изпитала по История...И...? питам аз - "ами даде ми 3 въпроса и да отговоря на лист", та така ще е...зле положението...щото едно е да се изправи пред 25 деца и да почне да отговаря, друго е на листа да драска и препише, ма на даскала тъй му оттърва, щото ще препита поне 5-ма, а не двама. И така...тъй си я тикаме и мислим, че е нормално. Ми не е...Не ми харесва!

Тая тема ми е необятна и спирам, че...Head Band

Общи условия

Активация на акаунт