Плам, пламти! Котел, бълбукай! Адска смес, мехури пукай! Януарска спортна и успешна!

• 99 395
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 2 355
Панди, тук навлизаме в съвсем други води, според мен, които нямат общо с екраните и четенето.

# 2 356
  • Пловдив
Бърд, къв кочан??? Rolling Eyes

Ох, сложно ми стана и препрочитам после...
Аз не мога да смятам на ум...заради елката ми закърня акъла, ма то кат се замисля не е от елката Laughing

# 2 357
  • тук и там
Аз по-скоро съм на мнението,че " И най-умният си е малко прост".:В някои отношение и области от живота  , в различни ситуации и т.н.

Още съм с прогресивните. Има една позиция от която виждам замъглено, иначе не са чак толкова зле..Ама съм далече от свикване за сега..

# 2 358
Мисте, моя позната е от родопския край, там казват кочан на алабаша. От нея научих за боб с кочан, хареса се в къщи. Миналия ден си купих от пазара едни такива красиви лилави кочанчета, хрупах снощи, днес ще сложа в боба.

Е, не може всеки да знае всичко. Мозъците ни действат различно, всеки си има силни и не толкова силни страни и умения. Сега, знам, че българите сме специалисти и разбираме от всичко, нали Simple Smile Според мен по-важно е да знаеш кога и къде да потърсиш и как да приложиш наученото. А не да махнеш с ръка и да кажеш "Защо ми е да знам къде е Дунав" примерно.

# 2 359
  • Пловдив
Мисте, моя позната е от родопския край, там казват кочан на алабаша. От нея научих за боб с кочан, хареса се в къщи. Миналия ден си купих от пазара едни такива красиви лилави кочанчета, хрупах снощи, днес ще сложа в боба.
ама цял се слага и после махаш или...? Сефте чувам Simple Smile

# 2 360
А, не цял. Режа две-три парченца, на око действам, беля и пускам в тенджерата. След сваряване ги махам. 
И аз се пулих много като чух за първи път, но пробвах и ми хареса. МУ в първия момент не разбра, после пита какво съм сложила в боба.

# 2 361
  • Наблизо
Добро утро от лазарета.

Аз кашлям доста тъпо,от гърлото ми излизат храчки и ме боли.Явно и малкото е така.Поръдшжава да има температура,но поне не е 39,5 само че спря да пие вода и само се караме тука.От сутринта е пил три глътки мляко.За ядене не ще и дума да става.
Учителката му тъкмо прати мейл,че имат скарлатина в класа.Взех час за педиатъра му утре и каквото сабя покаже.Гледах в нета за какво става дума,моето уж няма симптомите ама кой знае.

Аз давам телевизор.Научава доста неща,но е с ограничение от 30 Мин на ден( и ако има да се измия или да свърша нещо без детето да пречи).
Телефони и таблети обаче спрях напълно.В един момент давахме и забелязах,че направо се зомбираше и цъкаше като лудо..С телевизора не е така.Дори да го оставя повече от 30 Мин,в един момент му писва.
Иначе за четенето и любознателността и екраните.Аз много обичам да чета и винаги съм била много любознателна,имах и богат речник и литературата ми беше любим предмет.В същото време имало е дни в които сък стояла по цял ден пред телевизора.Буквално.Братовчедка ми пък не и даваха толкова телевизор,нея я влечеше спортът и не четеше изобщо.
Няма правило тук.Може би единствено до колко родителите се занимават с децата.Бих казала че много от и терасите ми са провокирани от родителите ми и къде ни водеха и какво ни показваха.

Майни температура имам,но мушнах два кроасана.Тъкмо почнах да свалям,но..зле ми е и детето мрънка и се опитвам да му Дан нещо за ядене.Накрая ги ометох аз.Ми браво.

# 2 362
  • София
Панди, тук навлизаме в съвсем други води, според мен, които нямат общо с екраните и четенето.

Да, Ули, нямат, затова и го сложих в скрит текст, защото единствено при меннавяват асоциация с обсъжданата тема, понеже говоря за мои познати деца, нямащи достъп до устройства.

Много обичам алабаш. Спомням си в детството ми , че почерпихме едно гостенче с алабаш. Тогава често родителите ни ни го режеха на парченца и си хапвахме между храненията.  Та на гостенчето много му хареса, не беше опитвало. Живееше само с баща си, майката не знам жива ли е била, що ли, но таткото имаше много висока заплата и възможност да му купува каквото си поиска. Обаче точно за алабаш се беше запънал тоз татко. Детето поискало да му купи, а той не та не,  и то, милото, идваше вкъщи на алабаш. Simple Smile

Ох, Бюти, няма край при вас тази серия! Head Band Хайде да се свършва вече!

# 2 363
И аз обичам алабаш и имам детски спомени с него Simple Smile нарязан със сол. За съжаление рядко попадам на вкусен в последните години.
Земната ябълка за кратко ми запълни липсата му, но тя ми действа на корема и я избягвам.
Алабашът и печен със зехтин и сол е много вкусен.

# 2 364
Аз наскоро открих алабаша, но много ми харесва. Хрупам го със сол. Не съм пробвала печен, но ще поправя тази грешка. Благодаря за идеята, Ули.
Обичам и земна ябълка, гулия й казваме. Баба ми я слагаше в туршия, а специално за мен правеше няколко буркана само с гулия.

# 2 365
Малееей,викам пак нещо въргал става,виЙ сте се разфилософствали... 😁
Аз не се имам за умна,макар че не съм и глупава. Средна УбоС,тъй да кажа. Дребното е много добре с цифрите,събиране,изваждане,супер се справя. Виж,с буквите сложна работа. 😅 Почвам да се притеснявам вече,но се упражняваме и така. Ще научи и тях,де ще иде. Ся с телефони и устройства няма проблеми. И руски научи от тях,натискам я на английски да почва да гледа,че той по-важен,но не й допада. 😁
Много ми е любопитно каква ученичка ще е   Още малко и ще видим. 😅

# 2 366
  • Наблизо
Ура,изпи две глътки вода!
Аз съм с температура и аз.Лежим си вече втори ден пред телевизора.
Вече изобщо не ми пука.

# 2 367
  • София
Бюти, гуш! Всичко ще се оправи в един момент! До тогава си предприела най-правилната стратегия - лежте си и не го мисли много-много. Важното е да оздравеете, а операцията ще я направят след това.

# 2 368
Бютифул, с тази температура бих давала и сок и компот, и изобщо всяка течност, която няма да откаже. Не непременно вода, за да не се обезводни детето.

# 2 369
  • София
За Ена всичко са числа😂букви, цифри няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт