? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 533
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 14 415
Не съм сигурна че ти разбрах питанията. Но щом ти си разбрала отговорите,  дано да е така...весели празници желая.

Питала си и в друга тема, но отново въпросът ти не е коректно и ясно формулиран.
Вещно право на ползване е едно.
Да живееш в къщата е друго.
Компютри/компоти малко е...

# 14 416
Ами живейте си там. Никой няма право да ви изгони, освен детето ви. То предполагам няма да го направи.

# 14 417
  • София
Трябва ми обущар в Студентски град, Дианабад, Дървеница.
Благодаря Flowers Hibiscus

# 14 418
  • София
Някой да ползва б-бокс на Булсатком? Тази сутрин видях, че ми е изчезнала функцията "програма", с която гледах на запис? Аз само така гледам, така че много сериозен проблем се очертава. Нещо чух, че Виваком ще ги погълне .....

# 14 419
Поглъщането се отлага за сега Wink

# 14 420
Днес при получаване пратка в офис бях предупредена, че разтекъл се омекотител или парфюм е залял няколко пакета, включително и моя.
Понеже бяха дрехи, опаковката- хартиен плик - суха,  отказах преглед.
Едната дреха е суха, но другата е напоена и с петна по нея.
Какво мога да направя в случая, след като не се възползвах на място от преглед?

# 14 421
Нищо. Щом си отказала преглед..

# 14 422
Зависи кой е търговецът.
Аз бих му писала и предявила рекламация все таки...

На икея също в ОУ пише че ако не прегледаш пред куриер, губиш право на оплаквания после. Но два пъти са ми уважавали после рекламацията...кчупени чинни веднъж и другото го забравих.

# 14 423
Ама то ако е разсипан в офиса или буса си е вина на куриерската фирма,не на продавача . Защо той да прави каквото и да е?

# 14 424
Разсипан е в буса на Еконт, НМ нямат вина.
Ако не се изпере, ще предявя рекламация.

# 14 425
Рекламация до куриера. Продавачът в случая вече няма отношение, но аз бих пуснала рекламация и до него за всеки случай - едно е да те подгони Иванка с пет пратки в месеца, друго е някой договор от ранга на ХМ.

# 14 426
Във еконт трябва да се види кои е куриера име на човека и кое превозно средство е управлявано съответно.
Трябва според мен със еконта да се разговаря със управител или друго лице на фирмата.
Продавача няма вина.
Все пак пазиш ли документа по които си платила .

# 14 427
Коя фирма? Те са франчайз, всеки клон си е отделна фирма, всяки куриер с бус - също. И си прехвърлят отговорността като в държавната администрация. Ако пуснеш жалба ще почнат да ти се жалват как ще им го удържат от заплатата и т.н. Ако все пак ще се занимаваш давай директно по имейл към централата.
Той прегледа е точно за това, никога не го отказвайте, защото после могат да си измият ръцете че сте приели пратката без забележки и сте се подписали за това.

# 14 428
Точно ХМ няма да ти направят проблем и ще ти върнат парите.
Но, ако държиш, може да се бориш и с вятърни мелници и да пуснеш жалба до еконт. Аз лично не бих. Те могат да те контрират и че си отказала прегледа. И става дълга и широка.

Но както си решиш.

# 14 429
Не е ли по- просто утре да отидете до офиса на еконт с пратката и да говорите с тях и в зависимост как реагират тогава да решите какво да правите. От hm могат и да върнат парите, но могат и да не уважат рекламацията.

Общи условия

Активация на акаунт