? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 714
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 355
  • Somewhere far away
Изключения за такива хора ще се правят. Но честно казано дори и старите хора имат мейл вече.
 Хайде стига, колкото и да си скаран с технологиите един мейл можеш да си направиш. Или се адаптираш, или изгаряш.

# 5 356
Някои нямат деца или внуци.
А и по телефон с 0700 не е опция, яко надува сметката...
Кофти работа.

Майка не може да борави с имейли.
А някои са с апарат с копчета.

За теб лъжа, за други истина...

# 5 357
Дискриминация е липса на равно третиране. След като всеки ще има достъп до електронната си фактура, не е дискриминация. Хората в западните държави могат да си следят консумацията, включително и стойността на газ и електричество през приложение ден по ден, у нас електронна фактура всява смут. И Виваком минават изцяло на електронни фактури.

# 5 358
Айша , като каза насведство , днес коментирахме един болен ,  учител, зам.директор даже беше, един син, разведен, синът не е стъпвал от дете тук,  вече  е на път човекът, ще дойдат да продадат каквото има и това  е.  Работи синът под  право на майка си, да не казвам каква е , но на нейно име   е работата, той   е научил от нея,  съвместно  работят, няма документ да упражнява.  На неговите деца е  дарил или не знам как бащата,  но  ... чака телк, дали ще дочака асистент не се знае. Дере,  сваля дрехи, буйства.
 Наследство ще има.
Плащал е да му пазаруват и  помагат от пенсия.  По едно време беше в дом за възрастни , отказал се  е , нещо не достигат парите , скъп  е  и частен, при нас  е.
 Синът е  много добре финансово с тази професия. Ще видим после ,  като си отиде и майка му, като няма под чие  име да се крие. Но вероятно има доходи, чух за ниви, вложили са. Ще вземе  и на баща си скоро.

# 5 359
Бор_яна какъв ти е въпросът, че не разбрах?! Или държеше да ни информира, че някой ще получи наследство?!

# 5 360
  • Somewhere far away

Майка не може да борави с имейли.
А някои са с апарат с копчета.

Ми научете я. И моята майка не можеше да борави с вайбър, както и с тъч скрийн, от там и със смартфон. Седнах, обяснявах, повтарях. цъкахме заедно, едно не разбра, друго разбра, но ден след ден - научи се, бавно , но  се научи, ето че стават нещата. Разбира се, по-лесно е да се каже "не може".
 тези хора в днешно време живеят все пак, временета се менят и трябва да се адаптираш, това че по тяхно време не е имало такива телефони не значи че сега не могат да боравят с тях... че дори и аз първия ми телефон беше с копчета, и с капаче - много фьшън за времето си! Айде сега да седна да се оплаквам ли, че ми е тегаво да работя с тъч скрийн  и ми е ново и непознато и ми е трудно и чуждо? Това че са на възраст тези хора, не значи, че са замразени и събудени след 200 години!

# 5 361
Бор_яна какъв ти е въпросът, че не разбрах?! Или държеше да ни информира, че някой ще получи наследство?!
Само с въпрос ли може - отговарям на това
Цитат
Старците имат деца и внуци - де се регистрират в сайта и да наблюдават сметките. Няма само да чакат наследството.
Някои  имат, други  - нямат деца и внуци.  И се страхуват  от новостите.
 Някои  и телефони нямат. Някои нямат връзка , не се виждат  и грижат.
 Дадох пример във връзка с този текст.
 Тук всички са от върха нагоре в живота. Далеч не е така.
 Да не са дискриминирани, трябва да има  лица  подпомагащи ,  придружаващи дори. Принуждаващи роднини да окажат грижа.

# 5 362
  • пустинята Гоби
На някои възрастни хора им е трудно да се научат да ползват доста неща, не виждам откъде-накъде трябва да бъдат научавани, защото трябвало да се адаптират. Майка ми няма грижи, доста по-трудни неща е учила и правила през живота си, нито съм я учила, нито съм ѝ показвала, сама се оправи, доста по-образована е от мен все пак. Но това не означава, че хора на по 70-80-90 години трябва да бъдат лишавани от правото да получат сметката си на хартия. Значи някои хора могат да имат правото да нямат пол, ама други не могат да нямат имейл. Че откъдя накъдя?

# 5 363
   За мен Виза и Мастъркард са равностойни. Вярно, почти не пазарувам от "чужбински" сайтове, но пътувам доста и навсякъде приемат и двете.

Последно за прането - пример от днес. Почти всичко пера на една програма - 60 градуса, 1200 оборота. Понякога смъквам оборотите, за някои по-фини дрехи. Днес мъжът ми самоинициативно свалил пердетата и ги изпрал на същата програма. Той само копчето start познава... (Аз бих ги изпрала на по-ниски градуси и обороти, защото са фини.) После ги изсушил в сушилнята... Ами, нищо им няма на пердетата. Не се наложи да му се карам Simple Smile

Еха, златен мъж имате! Колко мъже ще изперат пердетата и то без никой да ги е накарал?!

# 5 364
Всички хартиени фактури трябва да отпаднат. Моята майка е към моя имейл, там ми изпращат фактурите. Има си и неин, пак аз ѝ го следя. Не може с неграмотните, да не конкретизирам кои, да се съобразяват институциите.

# 5 365
И Електрохолд, и Виваком ще дадат възможност да се заяви хартиена фактура. Просто обръщат процеса - няма да е както досега, да си поискаш електронна, иначе получаваш хартиена, а обратното. Електрохолд ще искат писмено заявление, подписано и занесено в техен офис. Изпращали го заедно с фактурата в момента. Виваком май ще продължава да изпраща на абонатите в напреднала възраст, но не видях кои считат за възрастни. Останалите ще трябва да си поискат хартийката - в офис или по телефон.

# 5 366
Така или иначе на повечето изобщо не им трябва тая фактура. Все тая как няма да я получават Simple Smile
Радвам се, че отпадат доста хартиени неща, само бумаги и боклуци.
Много искам да отпаднат всички хартиени брошури, с които заливат входовете.

# 5 367
Откакто във входа поръчахме и сложихме стикер “Стоп реклама” количеството брошури рязко намаля. Разбира се имаше съседка, която измърмори, но го преживя.

# 5 368
И някой хакер като хакне компютрите,а няма хартиени документи,какво ще правите?!

# 5 369
Ние от години нямаме ни хартиена, ни електронна фактура. Да се чувстваме ли дискриминирани.

Общи условия

Активация на акаунт