?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 367 247
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 165
Дали не й се е случило в тези една-две години нещо, което да й е оказало влияние емоционално?

# 166
  • София
Спокоен разговор без обвинения, литература по темата и успокоение, че ти си до нея и че ще направиш, каквото е нужно.
Ако те разбере шанс има, иначе не, ще се задълбочи и ще трябва да намалиш срещите и влиянието ѝ.

# 167
Изследване на хормони?

# 168
Много пъти й казвам,че непознатите не са й виновни и да не се троска на хората. Обича да ходи по магазините,но имам чувството,че така си излива емоциите като се кара с продавачките примерно. Веднъж се редихме в един магазин и много се чакаше,тя почна да коментира,че всички малоумници видели разпродажбата и затова дошли. Една жена се опита на майтап да й каже " ама вижте пък какква хубава картина си взех изгодно" и тя " ама какво ме интересува какво сте си купили, не ми говорете" . Редовно спори и се джафка с някой по магазините. Никой вече не иска да ходи с нея,нито баща ми ,нито мъжа ми. Иначе примерно в работата имат колега с увреждания и тяму купува ядене,носи му дрехи...до нас живее една луда и тя й дава пари за кафе и ядене. Винаги събира дрехи и дава пари на деца в нужда, наскоро даде голяма сума за едно пострадало момче. Всички приятели я знаят като мила и жалостива, и че все помага с нещо. Намери работа на нейна позната,която даже не й е близка, винаги изслушва хората и я ползват за психолог. Казвала ми е,че е натоварена психически,имаше и хипертонични кризи. На доктор не иска да чуе. Но има проблем,аз виждам колко зла става като е нервна и обижда хората , а иначе познавам що за човек е. Каза, че цикъла й почти изчезва вече. Според мен е критическа. Така ли се държат жените,много си сменя настроението, ту е нервна,ту реве,ту се смее?! Колко продължава тоя период.... Надявам се да е това,моля споделете какви наблюдения имате над жените в този период, защото не се издържа понякога....

# 169
  • София
Така, да. Прочетете и вие

# 170
Както си описала жената, аз не бих могла да се виждам с нея, дори и да е майка ми. Варианта е да приемаш всичко на майтап и да не се нервираш, тя си е такава и толкова.

И защо го свързваш с възраст, да не би да очакваш, че тя на 60 ще е по-приветлива...? И не, не всички жени на 55 се държат така. Просто или го приемай по-спокойно, или се виждайте само на празници и това е.

# 171
цикъл на 55?
дори изчезващ?
интересно

# 172
Bubanka, доколкото виждам да - " Понякога климактериумът и менопаузата могат да настъпят значително по-рано – преди 40-годишна възраст, или по-късно – след 50- и дори след 60-годишна възраст."

Сега чета. Ходи боса и с къс ръкав. Мдааа,май това ще се окаже......

# 173
Нито една от познатите ми в менопауза не се държи така. Може жената да си има особености от преди това. Просто е досадна за околните, но не е нещо фатално.

Аз вече гледам по-толерантно към всякакви такива изпълнения, защото де да знам и мен какво ме чака след време  и накъде ще залитна. Simple Smile Поне се надявам да имам акъла да не досаждам на децата.

# 174
  • В един копнеж!
Не залагай толкова лесно на менопауза. "Май това ще се окаже" и хоп, реши си загадката.
Заяждането с хората и това й поведение , изобщо не е признак за менопауза.

# 175
  • Варна
Хм, на мен навремето ми обясняваха, че промените при жените може да почнат 10 г. преди и да продължат 10г. след настъпване на менопаузата. Ако това те успокоява... Само че ми се струва, че жената е тотално преуморена и й избива нанякъде. Не е оправдание, ще трябва да се вземе в ръце, ама няма да си ти човека, който ще я накара. До болка позната картинка...

# 176
Менопаузата е причина за резки смени в настроенията, но не и за невменяемост. Вие представяте ли си, ако всички жени в менопауза се държаха толкова неадекватно? На мен това поведение ми прилича чак на психическо разстройство. Най-вероятно е нещо хормонално, но като не иска да ходи на лекар, не знам какъв съвет да дам.

# 177
Да,разбирам , че дори да е климакс,това не е оправдание. Просто е много нервна понякога и почва да избушва. Много е кофти, но как да й помогна? Няма кой. Тя работи на две места,като почива само неделя,а събота е до следобяда. Нищо не искам от нея като помощ,чудя се как да я облекча,ама.... Детето за своите две години е стояло общо 3 дни с нея и баща ми. Другото е по някакви минути докато съм до магазина. Нито я натоварвам,нито й оставяме детето,нито нищо. Сприхава е, сигурна съм, че има и нещо хормонално, защото зимата спи на отворен прозорец,ходи без чорапи ....все й е топло. Не усеща вкус за сладко и солено... Не знам . Няма и на почивка и релакс къде да я пратим, защото даже да отсъства от едната работа,от другата няма как . Искам да я разсея с нещо,да почива, но нямам идеи..... Лл й каза да внимава с умората, защото няколко пъти прави хипертонични кризи и викаме бърза помощ,но тя даже и на лекарите се скара,че нищо й нямало....

# 178
Жената просто е много преуморена! Какви са тия две работи... и аз да съм, и аз ще се побъркам. Трябва да намали обема работа, иначе - с толкова работа и без почивки... ами видно е от самолет, че ще изпуши.

# 179
  • Далечният изток
Минимум преумора, но ми се струва, че е нещо по-сериозно.
Каква е тази непрекъсната работа?! Кредити ли има?
И този категоричен отказ да я види лекар... Поне да си направи едни кръвни изследвания, да си види как ѝ работи организма, да си види хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт