?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 367 262
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 180
Вероятно някакво вътрешно неудовлетворение или притеснения, които избиват..

# 181
Критическа ясно, но не е само от нея. Тегаво е с горещите вълни и промените. Но има много практики и медикаменти, тя ако иска да си оправи физическото състояние не е трудно. По-скоро е комбинация от характер, его, някакви амбиции, умора, оттегчение, скука. Бих казала и липса на секс, или по-скоро на оргазми, но ще е твърде смело без да я познавам. Дайте ѝ повече свободно време да остане сама със себе си и да се осъзнае, да разбере какво ѝ липсва и какво иска и защо.
Не разбирам защо ти ходиш с нея по магазините. Остави я на спокойствие. Може и да ѝ досажда присъствието ви, колкото и да е ограничено. Ако ви повика - опитайте с "ОК, но само ако се контролираш и без да правиш сцени".

# 182
Пуснете наистина едни по-разширени изследвания, ако отдавна не са правени, да се види общо как е.
Иначе ще прозвучи като майтап, но направете и една регистрация тук -нека си разтоварва емоциите и онлайн, може пък да свали напрежението лице в лице.

# 183
Тя работи на две места,като почива само неделя,а събота е до следобяда. Нищо не искам от нея като помощ,чудя се как да я облекча,ама.... Детето за своите две години е стояло общо 3 дни с нея и баща ми. Другото е по някакви минути докато съм до магазина. Нито я натоварвам,нито й оставяме детето,нито нищо. Сприхава е, сигурна съм, че има и нещо хормонално, защото зимата спи на отворен прозорец,ходи без чорапи ....все й е топло. Не усеща вкус за сладко и солено... Не знам . Няма и на почивка и релакс къде да я пратим, защото даже да отсъства от едната работа,от другата няма как . Искам да я разсея с нещо,да почива, но нямам идеи..... Лл й каза да внимава с умората, защото няколко пъти прави хипертонични кризи и викаме бърза помощ,но тя даже и на лекарите се скара,че нищо й нямало....

А баща ти къде е в картинката? Той на колко места работи?
На тази жена само внуци да гледа ѝ липсват...
Не знам защо е принудена да работи на 2 места на тази си възраст, без възможност за адекватна почивка, но ако искаш наистина да ѝ помогнеш, говори с баща си и вземете я разтоварете малко тази жена. Виждаш, че не е добре.
Освен климакса, явно и ковид е карала, а той се отразява много зле на някои хора. Отделно, че ЕГН-то я притиска и човек и да иска, не е толкова жизнен и издръжлив както на младини.
Говори с баща ти да я спре от едната работа и ѝ дайте възможност да си поеме дъх. Почивката и положителните емоции правят чудеса. Което не отменя нуждата от едни хубави профилактични прегледи.

# 184
Ама защо давате съвети за изследвания на това и онова, като жената не иска да отиде дори на профилактичните прегледи и на хората от бърза помощ вдига скандали? Анонимната нали това пита тук, какво правим, ако такъв човек не желае да отиде на лекар? Няма как насила да се пуснат изследвания, а и дори по някакъв начин да стане, тя едва ли ще пие лекарствата после.

# 185
На жената сигурно и на работа не ѝ се ходи, ама на, ходи, даже на две, защото няма как иначе...

# 186
Промяна в настроението и поведението е признак и на деменция.

# 187
Това писах в друга тема, това са признаци на ранна деменция, Паркинсон или Алцхаймер.

# 188
Интересното е, че не е принудена да работи, с баща ми много пъти сме й казвали да си стои вкъщи. Просто искаше да работи,но вече много пъти казва, че й идва в повече и иска да напусне едното място. Ние сме много ЗА, даже настояваме да го направи и усещам,че и тя е напът. Може би ще осъзнае ,че си изкарва нервите на близките си и ще се вземе в ръце. Ето сега й мина сърденето и играе с малкия, смеем се,говорим си... Не знам какво й става като се ядоса,сигурна съм , че не мисли нещата,които говори и осъзнава, че нервничи на някого излишно. Ще я подхванем тия дни да обсъдим пак нещата,да напусне едното място.. като е отпуска е спокойна.. нещат,които пишете ме карат да се убедя, че може би наистина е преумора, стрес, а климакса е едно на ръка...и вкупом много й идват. Баба ми също казва, че е променена и не е същия човек и според нея е стрес..

# 189
Смяната на настроения може да означава и отключване на психично заболяване. Дано не е, но все пак не го изключвай. И аз лично дете не бих и оставила

# 190
  • София
Тестове за Алцхаймер. Човек, който е имал нормални задръжки да избуши така не е от нищо. На тази възраст съвсем спокойно може да има ранни прояви на Алцхаймер, един томограф на главата ще изясни картината, тъкмо ако е това в толкова ранна фаза може и нещо да се направи, за да се отложи тежката фаза.
Но лекар да каже, да я види и да изследва. Не е нормално това.

# 191
  • France
И аз си мислех същото, за съжаление.

# 192
Между другото,рязката смяна на настроения се получава и от продължителна злоупотреба с алкохол. Така че давайте си почивка от пиячката. Yum

# 193
А лекарства за кръвно приема ли? Щом прави хипертонични кризи е нужен и преглед от кардиолог. Това е доста сериозно.

# 194
  • София /Абсурдистан
И защо на тази възраст трябва да работи на две места. Силите вече не са същите като преди, всеки може да изтрещи от преумора.

Общи условия

Активация на акаунт