?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 302
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 995
Свекървата с нервната снаха ми напомни на моята майка, която ми обясняваше как съм станала много нервна, докато предния ден мъжа ми ми каза, че аз съм най-спокойния човек, който познава. Надявам се разбираш, какво искам да ти кажа. И не, не ме будалка мъжът ми.

# 7 996
  • Варна
Анонимна, може пък да имат някакви проблеми помежду си младите. Не се бъркай, по-скоро запази дистанция и стискай зъби. Ако е от хормони, ще се наместят. Ако е нещо друго, да се оправят двамата помежду си. Ако опиташ да се намесиш, дори и най-добронамерено, съвсем ще изтрещи жената. Остави я на мира.

# 7 997
  • София
Анонимна, може ли да опишеш една-две ситуации, в които снахата се е държала злобно и агресивно с теб?

# 7 998
Сигурно има промени от бремеността,но най-бобре запазете дистанция.За да не излезете после виновна.

# 7 999
  • Варна
Анонимна, някога, моята следродилна депресия започна през 2я месец на бременноста и продължи след раждането. Не може да не е знаела свекърва ми, слава богу, не даде вид, че усеща нещо.  Остави ни да се справим с мъж ми, но беше подкрепа когато трябва. Така ми спести чувството на.. вина (не най-точното определение, но е близо), пък и направи по лек-живота на сина си и голямото ни дете.

# 8 000
Анонимна, очаквате ли детето да бъде кръстено на единия от вас двамата, като свекър и свекърва? Ако да, казвали ли сте го пред младото семейство?

# 8 001
Аз бях безумно нервна и гневна по време на бременността.
Еми каква да бъда, като не можех да се храня и бях заета да повръщам по цяла нощ, та не можех и да спя.
А после и следродилната депресия не ме подмина.
Та не знам от хормоните ли беше, от неприятните усещания по време на бременността или от натрупване на външни фактори, ама бях крива, крива, крива.
Все пак бих си спестила коментари как се тревожа за бебето и такива тъпотии, които намекват, че майката не е достатъчно добра като майка или могат да се изтълкуват така - ето, сега не съм бременна, не си ми свекърва, ама тоя коментар и мен ме подразни.

# 8 002
Благадаря ви за коментарите, извинете ме, но не бих желала да споделя конкретната ситуация, от която избухна всичко. Не е дори и проблем, а  погрешно тълкуване от моя страна на нещо, поради скриването на част от информацията.
За името, имам категорични разбирания по този въпрос, защото мисля, че родителите трябва да са свободни да избират най доброто за своето дете, вкл. и името. А и да се мисли и за детето, да си харесва името като стане по осъзнато в този космополитен свят.

# 8 003
Много често се виждате. Срещайте се по-рядко и няма да са ти проблем хормоналните промени на бременна жена. Остави мъжа й да си я изтърпи. Нормално е да има резки промени в настроенията. Аз колко пъти щях да зарязвам мъжа ми докато бях бременна ... Просто не можем да се борим с хормоналния коктейл.

# 8 004
  • Deutschland
По време на последната ми бременност преди 5 години мразех целия свят. По цял ден ревях с глас, а и бях на легло де. Мъжът ми ме слагаше на стол на балкона, гледах хората движещи се и ги мразех, защото аз не можех. Към момента се чудя как са ме търпяли, пусти хормони.

# 8 005
Благадаря ви за коментарите, извинете ме, но не бих желала да споделя конкретната ситуация, от която избухна всичко. Не е дори и проблем, а  погрешно тълкуване от моя страна на нещо, поради скриването на част от информацията.
За името, имам категорични разбирания по този въпрос, защото мисля, че родителите трябва да са свободни да избират най доброто за своето дете, вкл. и името. А и да се мисли и за детето, да си харесва името като стане по осъзнато в този космополитен свят.

Ама и ти си много злопаметна. Преди един месец станало нещо, ти още циклиш върху него. А тази информация дали не е нещо, което теб не те засяга и затова да е скрита?

# 8 006
  • София
Анонимке, много е трудно без конкретна ситуация да преценим кой прав и кой крив. Жената може да я тресат хормони, а може и да е имала основание да реагира така.

# 8 007
Няма дори кратко описание на случката, а просто изявление на госпожата, че снаха й е злобна и се притеснява за бебето….
Не знам какво коментари се очакват, ако кристалното ни кълбо не работи днес.

# 8 008
Аз си го обяснявам като да е задала някъде въпрос или да е направила някакво предположение, засягащо скритата информация, което е било неприятно предположение и е нямало как да бъде отречено или пък да се отговори на въпроса, без да се разкрие тази информация, която снахата е искала да бъде скрита, и снахата се е ядосала, защото въпросът/предположението са били твърде навлизащи в личното пространство. И с хормоните може да е реагирала много силно

# 8 009
  • при късмета
Не можеш да се цупиш, че са скрили някаква информация от теб, ако не те е засягала пряко. Първата причина да крият информация от свекърва, която ми идва на ум е, че го правят за да се меси където не ѝ е работа. Остави жената да си изкара бременността на спокойствие, да ѝ избият и отшумят хормоните. И все пак си помисли дали ти не си провокирала промяната на отношението, а хормоните да не са причина и да не го правиш в бъдеще, ако наистина мислиш за бебето и искаш да го виждаш. Причини за това колкото искаш, предполагам си надникнала в съседната тема за свекървите

Общи условия

Активация на акаунт