?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 281
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 8 010
Дрогиран зад волана е престъпление. Държане на една цигара марихуана за лична употреба е престъпление. Повече няма какво да добавя. Отношението ми към всякакъв вид наркотик е крайно отрицателно.
От кога една цигара марихуана за лична употреба е престъпление? Спомням си за едно дело, когато бяха намерили 600 литра наркотик в село Опицвет, но го оправдаха човека, защото наркотика бил за лична употреба. След това дело съдийката излезе в заслужена пенсия.

# 8 011
  • Далечният изток
Наказателен кодекс
Чл. 354а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.)
...
ал. 3: Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва:
1. за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева;
2. за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

"Придобие или държи" са деянията, като количеството е без значение по тази алинея, тоест и една цигара. Предишните алинеи 1 и 2 касаят разпространението и големите размери, както и други квалифициращи обстоятелства. Но тази алинея 3 е точно за една цигара. В маловажни случаи (ал. 5) се налага глоба до 1000 лв., но трябва да е за първи път, деецът да е неосъждан и т. н.

Та, да, престъпление е и 1 цигара за лична употреба.
В момента имам случай с 2 цигари т. нар. чай за пушене, ще мине като маловажен случай, момчето е на 18 г. и му е за първи път.

# 8 012
Аида, половината форум отиде в пандиза.
Плюс десетина много добри бащи, дето са като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

# 8 013
По-скоро ми е интересно как са го хванали точно момчето (ученик на 18 г.), след като според вас сума ти уважавани граждани пушат ли, пушат.
Малко като контрольорите в градския транспорт - заяждат се с учениците, а не с... други пътници. Sunglasses

# 8 014
  • Далечният изток
По сигнал естествено, както хващат всички, които хващат...

# 8 015
За няколко дни прочетох цялата тема. Впечатлих се от Вашите съвети. Определено имам нужда от странично мнение. Става въпрос за мъж/естествено/. Добър човек е, разумен, внимателен. Да кажа, че сме на средна възраст, с деца и свободни. Няколко месеца връзка, обаче нещо ми избяга тръпката, ако правилно го обяснявам. Сложих нещата на пауза, той настоява да опитаме да оправим връзката, но на мен грам не ми се иска...Дали, защото по някое време се намеси бившата с опит да ни раздели, не знам. Но нещо ме подразни и КРАЙ. И в леглото определено не бяхме в синхрон. Та на въпроса - дали да се опитвам да съживявам връзката. Пак казвам, той е добър човек...

# 8 016
Добър е, ама не тв кефи и не те задоволява. Пък и сте отскоро заедно, та не е ясно колко точно е добър.

# 8 017
  • Далечният изток
Ааа, само частта с леглото е достатъчна и аз да не искам да съживявам умряла връзка...

# 8 018
Има много добри хора. Не е толкова рядко качество, надявам се.

# 8 019
Твърдо не, щом в секса нещо куца, то това започва да влошава и цялата връзка в един момент. А и така като те чета мисля, че ти е станал просто удобен, но не си влюбена, както си била в началото.

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 22:32 от Rimmona

# 8 020
Ами ти си го написала - грам не ти се иска. Ако си и на възраст, значи вече знаеш, че нещата насила не са хубави.

# 8 021
  • София
Него ще подведеш, себе си ще насилиш... Това връзка ли е?

# 8 022
  • София
Насила хубост не става.
Едната добрина не е критерий за добра връзка.
Пък и щом си прегоряла - било квот било.

# 8 023
  • София
За няколко дни прочетох цялата тема. Впечатлих се от Вашите съвети. Определено имам нужда от странично мнение. Става въпрос за мъж/естествено/. Добър човек е, разумен, внимателен. Да кажа, че сме на средна възраст, с деца и свободни. Няколко месеца връзка, обаче нещо ми избяга тръпката, ако правилно го обяснявам. Сложих нещата на пауза, той настоява да опитаме да оправим връзката, но на мен грам не ми се иска...Дали, защото по някое време се намеси бившата с опит да ни раздели, не знам. Но нещо ме подразни и КРАЙ. И в леглото определено не бяхме в синхрон. Та на въпроса - дали да се опитвам да съживявам връзката. Пак казвам, той е добър човек...

Щом нямаш чувства и секса не върви..няма причина да се занимаваш там..

Здравейте,  бих искала да попитам знаещите във форума, възможно ли е бременноста и хормоните тотално да променят възприятията и реакциите на бъдещата майка. Бебенцето е желано от всички,  имаме прекрасни взаимоотношения с моята снаха. Рядко се виждаме, но преди месец, в 4месец бременност, видях съвсем друга личност, която не познавам- озлобена, гневна. Нещата не се подобриха, дори са на по зле. Всичко ме шокира много, нереално ми е и се мъча да намеря логично обяснение, тревожа се и бебенцето.

Аз съм в 8ми и съм доста изкривена за доста неща...но от непоискани съвети и хора които си навират носа където не им е работа направо експлоадирам, не е само от хормоните обикновено си има причина, може сина ви да се сгазил лука, но май сте си вие проблема. Особено щом не искате да кажете какъв е казуса съм 9/10 сигурна, че вие нещо сте направили и тя е реагирала остро.

# 8 024
Посредствен секс, явно не чак такава тръпка, и бившата да се меси е било обърни камъка.
Добротата, каквото и да означава това(слабохарактерност, кроткост, възпитание), не е толкова рядко срещано наистина.
 Ако сте емоционално зряла, знаете какво да направите, нямате нужда от съвети.

Общи условия

Активация на акаунт