?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 294
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 980
Здравейте,  бих искала да попитам знаещите във форума, възможно ли е бременноста и хормоните тотално да променят възприятията и реакциите на бъдещата майка. Бебенцето е желано от всички,  имаме прекрасни взаимоотношения с моята снаха. Рядко се виждаме, но преди месец, в 4месец бременност, видях съвсем друга личност, която не познавам- озлобена, гневна. Нещата не се подобриха, дори са на по зле. Всичко ме шокира много, нереално ми е и се мъча да намеря логично обяснение, тревожа се и бебенцето.

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 00:52 от Анонимен

# 7 981
като незнаеща, да ви запитам - по-тъпа пързалка не успяхте ли да съчините?

# 7 982
  • София
Дете със зависимости е само поредният признак за семейната динамика на авторката. Като по учебник са..
Мне, не са. Говоря от мой личен опит в съвсем рандъм семейство с баща литерат и майка на ръководна (ужасно тежка за жена) позиция.
Ми, чудно семейство бяхме извън всеки учебник и съм яла мариз, както никога в живота ми. Не, не от нашите, от брат ми…
И на баща ми ужасно много му костваше и знам каква е била химията и отношенията в това семейство, че на 18 да го изгони и да ме спаси…
Че аз сама се бях спасила вече…

# 7 983
като незнаеща, да ви запитам - по-тъпа пързалка не успяхте ли да съчините?
Не е пързалка, написах към по знаещите, защото за такава  промяна в поведението през бременност не съм чувала и виждала до сега. Иначе нямаше и да пиша. Реално се случва, за съжаление.

# 7 984
мхм, и как точно установихте, че промяната не е във вас, а във бременната?

# 7 985
Анонимната свекърва - напълно е възможно да е от бременността.
 Помага много по-редки срещи със свекървата и по-малко съвети.

Дайте пример ако искате за озлобена и гневна. Всимко може да е. Нещо което вие сте направила, нещо което сина е направил, нещо съвсем трето в живота на тази жена.

# 7 986
Ами аз перфектни не познавам, адекватен казах. Под адекватен разбирам такъв, който се включва активно във възпитание, игри, домашни дейности, редовно виждам и снимки от пикници и екскурзии, ходи по родителски срещи и т.н., обичайни дейности. Не е бъзик, няма сега цялата ситуация да пресъздавам. Пуши си човекът, не мирише, аз не разбирам и по поведението му. Както искате, така си го тълкувайте, аз такова виждам отстрани, не съм им в къщата, обаче пък не сме и съвсем непознати.
Дългогодишните пушачи на трева, не им личи, че са пушили. Само най-близките, които си го познават, може да разберат дали са пушили или не и те не са някакви неадекватни, да се хилят като репички и да не знаят къде са. За тях с времето марихуаната е като тютюна.
Виждала съм как след пушене, човека става много по-продуктивен, концентриран и тн.

# 7 987
  • Далечният изток
Те и алкохолиците така - сутрин като ударят една чаша твърд алкохол, спират да треперят и тогава вече могат да работят, особено работа с ръце.

Дано не обяснявате на децата си, че дрогиран човек е адекватен, работоспособен и продуктивен... Close

# 7 988
Те и алкохолиците така - сутрин като ударят една чаша твърд алкохол, спират да треперят и тогава вече могат да работят, особено работа с ръце.

Дано не обяснявате на децата си, че дрогиран човек е адекватен, работоспособен и продуктивен... Close
Не казвам, че съм с две ръце ЗА, а че имам наблюдения над такива хора Wink просто отбелязвам. А и за зениците, моите много често са разширени без да,взимам каквото и да е, така че ако на това се разчита. Миризма - ако няма в себе си, няма как да се усети, ако е пушил. Неадекватни като пушат са тези, които отскоро го правят и не могат да си контролират емоциите и реакциите. Тези дългогодишните са си съвсем нормални хора. Пак казвам, не го подкрепям това, просто казвам от наблюдения как стоят нещата. А и може би има причина да е легализирана в много държави? Ако прави хората неадекватни винаги и всеки път, как ще е позволено, като тия хора се очаква да работят и да си вършат работата? Замислете се. Това, че имаме някакви предразсъдъци, не значи, че няма неща, които все пак може и да са верни и да трябва да се погледне и от друга страна и да се разучат нещата.

# 7 989
  • Далечният изток
Дрогиран зад волана е престъпление. Държане на една цигара марихуана за лична употреба е престъпление. Повече няма какво да добавя. Отношението ми към всякакъв вид наркотик е крайно отрицателно.

# 7 990
Алкохолът също е легализиран в повечето държави, но пак не е гот да се пие от сутринта. Пък нека да са... предразсъдъци или както там ги наричате.

# 7 991
Ако не виждате личностната промяна в човек употребяващ марихуана , значи просто не познавате този човек т.е. приели сте за нормална напушената му същност.

# 7 992
Принципно не е много добра идея зависим човек да бъде изгонен да се оправя сам, защото така ще изпадне още по-дълбоко в зависимостта си. Докато е с родителите си все пак ще има някакъв контрол, но ситуацията е доста сложна и не може да се каже еднозначно кое е по-добро. Много хора си пафкат, колкото и да се възмущават бг мамите, дали случая е такъв или има по-сериозна зависимост не можах да разбера съвсем. Който не се е сблъсквал с такива проблеми с близък човек, наистина трудно си го представя.

По другия казус с бременната, моята също избесня с първата бременност, почнаха едни скандали, не че е била много кротка преди, ама тогава се видях в чудо първите месеци. После отмина и се кротолисаха нещата, анонимната свекърва да не се впряга много, както и към прекрасните снахички тук, дето полудяват като видят думата свекърва.

# 7 993
Ако не виждате личностната промяна в човек употребяващ марихуана , значи просто не познавате този човек т.е. приели сте за нормална напушената му същност.
Точно, че съм го познавала и съм знаела кога е пушил и кога не е, но видимо не е имало признаци, просто си го знаех него. Нито се е държал като олигофрен, нито е бил неадекватен, точно обратното. Не съм казала евала, пуши и карай. Казвам наблюденията си Simple Smile

# 7 994
  • София
А ти май не разбра, че никой не говори за признаци на поведение, а за качествени и количествени изменения в Аз- ът, които настъпват във времето и да, тревоманите проблем нямат, близките им имат.
Да питаме ли защо?

Общи условия

Активация на акаунт