?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 361 459
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 8 085
  • France
Не мога да повярвам, че въобще обсъждаме капацитета на един човек (мъж или жена) да бъде финансово самостоятелен. Естествено, че трябва да може да си плаща хляба и покрива над главата преди да помисли да се възпроизвежда с още едно гладно гърло. Това е базисно изискване.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 14:46 от Philomena

# 8 086
На Лейди Рамкин сега това ѝ е лична тема, май беше писала, че ще става баба от дъщеря-студентка. Поне така помня. Нищо общо с казуса на анонимната.

# 8 087
Аз нямах дом, нито кола, нито висок доход, когато родих големите си две деца. Те вече са пълнолетни, тоест отгледани. Ако бях чакала да имам всичко изброено по-горе, не знам кога щях да родя. Защото аз преди да имам деца не си давах зор и всичко си изхарчвах задължително. Нямаше и да помисля да пестя и да заделям за жилище примерно.

# 8 088
Платените вноски тя няма да ги види повече - то е ясно, въпроса е да спира да плаща докато тоя не я е пребил.
Иначе, че парите са важни е безспорен факт - къде ще отиде, ако няма пари за квартира? При техните? (ако я поискат). При приятелка (ако е склонна да си развали кефа за чужд човек)?
Жените трябва да са независими, но за жалост твърде много мъже се изтарикатиха и заробиха много жени със заеми и кредити (понеже големите "мъже" не могат да ги плащат сами). Пък ти си стой "независима" и пребита без изход и да се чудиш как да си вземеш безславно дадените пари.

# 8 089
  • София
Не ги разбирам жените, които искат да влизат в двубой. Заради пари пък съвсем.
Не е виновна Анонимната, така я научихме ние, по-зрелите, видели и патили жени. Прочетете из форума, 80, не, 100% от съветите са " Не раждай без да си материално осигурена, Трябва ти кола, Трябват ти пари в банката, Трябва ти собствено жилище, Трябва, Трябва, Трябва! " . Няма по -важно от парите, от материалната сигурност, той може да е добър човек, ама като му липсва финансова култура "бягай с 200!". И после макактака млади жени ценят някакви хиляди лева повече от живота си, ами така. Обяснихме им, че без пари нищо не струват,  после се чудим.

Скрит текст:
Извинете резкия ми тон, но имам дъщери и малката определено вярва, че човек без пари, кола, жилище не струва и си мисля, че ако се окаже в положението на анонимната, и тя няма да мръдне, без да си върне парите.

Лейди, не знам защо си останала с такова впечатление.
Всички тук искаме дъщерите ни и всички млади жени да са образовани, реализирани и независими от някой кривундел с къси кинти и големи претенции.
Добър човек и липса на финансова култура не са ми на една плоскост, сори. Както и "пати от добрината си" не ми възвеличава героя, а го принизява до глупак. Сори.

# 8 090
Май това беше случаят, в който тя е подписала договор със свекървата, че ще й изплаща кредита пък собствеността щяла да стане наполовина нейна като го изплати. Най-добре е да иде с копие на договора при адвокат да види какво може да се направи. Още миналият път се коментираше, че са я прецакали, то щом и свекървата е адвокат знае как да ги извърти нещата. Предполагам затова и е звъннала на нея. Много глупава схема е, честно, особено като има и насилие.

# 8 091
  • France
Аз нямах дом, нито кола, нито висок доход, когато родих големите си две деца.
Но доколкото си спомням сте били самостоятелни с бившия ти мъж? А ти си работила през цялото си студенство?

Не разбирам, едно време е имало толкова много изисквания за едно момиче за да я поискат. Да готви, да шета, да преде, да шие, да плете, да поддържа градина... а сега се иска само да работи, но пак не било важно. Вие си знаете.

# 8 092
Аз съм от предишното поколение. Не помня нито една приятелка, която се е омъжвала, да е имала свое жилище. Повечето нямаха и коли. Това си беше един период на нямане, а и като цяло се женеха рано хората. Всички сме работили, много ясно.
Исках да кажа, че нямах нищо сигурно, заделено, собствено. Поела съм риск. Сега мога да го кажа, като поне големите, които съм родила тогава, са на 18+. Невинаги животът се подрежда идеално, все нещо се рискува.
Но да се търпи насилие не трябва никога. Винаги има някакъв изход.

# 8 093
  • Sofia
Да послушаш адвокат, който е ясно че защитава интересите на отсрещната страна,  защото му е майка, е глупост .
Да търпиш да те тормозят и бият, за да си върнеш своето е още по-голяма глупост.
Ако те убият през това време, ще е резултат от естествен подбор, защото си неспособен да оцениш животозастрашаващите обстоятелства и ставаш жертва .

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 23:46 от Karen

# 8 094
  • France
Не е нужно да си собственик на жилище, не знам защо постоянно се повтаря. Необходимо е обаче поне да можеш да си плащаш наема.

# 8 095
Не ги разбирам жените, които искат да влизат в двубой. Заради пари пък съвсем.
Не е виновна Анонимната, така я научихме ние, по-зрелите, видели и патили жени. Прочетете из форума, 80, не, 100% от съветите са " Не раждай без да си материално осигурена, Трябва ти кола, Трябват ти пари в банката, Трябва ти собствено жилище, Трябва, Трябва, Трябва! " . Няма по -важно от парите, от материалната сигурност,  той може да е добър човек, ама като му липсва финансова култура "бягай с 200!". И после макактака млади жени ценят някакви хиляди лева повече от живота си, ами така. Обяснихме им, че без пари нищо не струват,  после се чудим.

Скрит текст:
Извинете резкия ми тон, но имам дъщери и малката определено вярва, че човек без пари, кола, жилище не струва и си мисля, че ако се окаже в положението на анонимната, и тя няма да мръдне, без да си върне парите.
Доколкото разбирам, анонимната няма да си върне парите, т.к. е подписала подвеждащ я договор.
Очевидно сега решението няма да дойде от свекървата, която е измислила прецакващата схема, а от независим адвокат, който да й каже как да защити своите интереси в тези неблагоприятни условия.

По повод казаното от лейди Рамкин: Тук проблемът не ми се струва да е, че жената иска да е материално осигурена - кой не иска. А в това, че тя е взела веднъж необмислено решение и сега иска да излезе от ситуацията чрез друго, не само необмислено, но и опасно решение.
Не опира до ценности - дали добър човек е о.к. без да има пари, защото в казуса добър човек нямаме, пари нямаме, освен пари на кредит, които на всичкото отгоре авторката не получава, а плаща.

# 8 096
  • София
Въпросът е какво е подписала и дали въобще е подписала нещо?

# 8 097
Аз нямах дом, нито кола, нито висок доход, когато родих големите си две деца.

Не разбирам, едно време е имало толкова много изисквания за едно момиче за да я поискат. Да готви, да шета, да преде, да шие, да плете, да поддържа градина... а сега се иска само да работи, но пак не било важно. Вие си знаете.

А от мъжа какво точно се иска освен да се държи като султан?!
Едно време са били глави на семейството и са вадели основният доход, сега заробват жените си с кредити, заеми и по няколко работи защото "горкичките" не можели да се справят с ролята си на провайдъри. Ами иначе напират да се възпроизвеждат.

# 8 098
Никой не е заробен или прецакан тук. ЛГ искала половин апартамент, но не станало да ѝ го подарят, та се наложило да плаща и тя. Няма прецакани в тази история.

# 8 099
  • Варна
Тъкмо и аз това щях да попитам. Към жената куп изисквания, ами към мъжа?! Напоследък сякаш адски много жени се водят от максимата "от кал да е, мъж да е", а начина, по който някои майки възпитават синовете си, е направо скандален. Ще кажеш са изчезваща порода тия мъже, че на жените не им стиска да подбират и да имат изисквания...

Общи условия

Активация на акаунт