?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 361 686
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 8 070
  • София
Аз не съм страхлива и пак не бих рискувала да пострадам физически. Нито бих живяла в очакване на следващия удар.

# 8 071
Каква е стратегията ти да си получиш парите, Анонимна?
Това или е възможно (имаш доказателства) или не (нямаш доказателства), но дали си при бияча или не си, не е фактор в случая. Затова няма никакъв смисъл да стоиш там.

# 8 072
Разбирам какво е да стоиш с някого защото си хвърлила едни пари на вятъра.
За това е хубаво жената да не дава нищо нито за общи жилища, коли и какво ли не.
Мъжа да киха кинти - ама вече нали повечето и това не го умеят заробват партньорката си с кредити и заеми, че да им е сигурна.
И аз избягах от връзка, в която бях заключила много пари - все тая ми беше дали ще си ги взема обратно - физическото ми и психическото ми здраве ми бяха далеч по-важни.
Запитай се дали тия пари ще си ги вземеш в гроба.

# 8 073
  • София
Аз съм толкова страхлива, че веднъж да ме заплаши някой (без да ме пипне) и съм изчезнала. Не ги разбирам жените, които искат да влизат в двубой. Заради пари пък съвсем.
И аз съм много страхлива. Бившия ми мъж, към края на нашата връзка, си беше наумил, че му изневерявам (само, защото не реагирам, когато той ми обяснява с подробности какво и с коя е правил). И веднъж каза "Ако разбера, че ми изневеряваш, ще направя красивото ти лице такова, че и майка ти и баща ти да не могат да те познаят".
Замръзнах от страх и точно тогава всички надежди, че ще го спася това семейство, умряха завинаги е мен. След една седмица го изгоних и беше за последно. Преди това години наред се разделяхме и събирахме. Никога не ме беше заплашвал, какво остава да ме души и да стоя, заради някакви пари... В гроба пари няма да ми трябват!

Ето това, както и, че там няма да има значение нито "какво ще кажат хората", нито колко точно си се борил, за да спасиш семейството си, нито какви дрехи носят децата ти, нито, че някой ще ти даде медал, нито... нищо.. Та това, ако го проумеят повечето жени няма да има толкова жени, натъпкани в куфар, заклани край пътя, издъхвали, докато свекървата събира багажа на синчето си, и т.н. Ама...

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 14:53 от Светулчица

# 8 074
Дошла е да търси сметка на майка му!
Нещо много сгрешено има там….
Ако вътрешно опитваш да оправдаеш някого защо е такъв и постъпва така, или пък себе си защо го търпиш, то търсиш причини и отговорност другаде извън вашите отношения - майка му в случая явно е на 1-ва линия кандидат...

# 8 075
Не ги разбирам жените, които искат да влизат в двубой. Заради пари пък съвсем.
Не е виновна Анонимната, така я научихме ние, по-зрелите, видели и патили жени. Прочетете из форума, 80, не, 100% от съветите са " Не раждай без да си материално осигурена, Трябва ти кола, Трябват ти пари в банката, Трябва ти собствено жилище, Трябва, Трябва, Трябва! " . Няма по -важно от парите, от материалната сигурност,  той може да е добър човек, ама като му липсва финансова култура "бягай с 200!". И после макактака млади жени ценят някакви хиляди лева повече от живота си, ами така. Обяснихме им, че без пари нищо не струват,  после се чудим.

Скрит текст:
Извинете резкия ми тон, но имам дъщери и малката определено вярва, че човек без пари, кола, жилище не струва и си мисля, че ако се окаже в положението на анонимната, и тя няма да мръдне, без да си върне парите.

# 8 076
Лейди Рамки, много вярно си го написала.
Но не мисля, че е лошо, че сме научени да ценим материалното, мисля че е лошо само че не сме научени, че с някои хора оправия няма и трябва да се орежат загубите и ако има дори намек за агресия да се бяга с 200.

# 8 077
  • София
Ами трябват ти, защото в съседните теми са жени, на които им се налага да търпят обиди, насилие, изневери, защото нямат пари да си тръгнат.

# 8 078
  • София
Анонимната, въобще не е нужно да седиш в един имот, докато спориш за имота.
Съответно и да понасяш всичкото насилие. Не се прави на мъченица и бягай веднага!

# 8 079
Не ги разбирам жените, които искат да влизат в двубой. Заради пари пък съвсем.
Не е виновна Анонимната, така я научихме ние, по-зрелите, видели и патили жени. Прочетете из форума, 80, не, 100% от съветите са " Не раждай без да си материално осигурена, Трябва ти кола, Трябват ти пари в банката, Трябва ти собствено жилище, Трябва, Трябва, Трябва! " . Няма по -важно от парите, от материалната сигурност,  той може да е добър човек, ама като му липсва финансова култура "бягай с 200!". И после макактака млади жени ценят някакви хиляди лева повече от живота си, ами така. Обяснихме им, че без пари нищо не струват,  после се чудим.

Скрит текст:
Извинете резкия ми тон, но имам дъщери и малката определено вярва, че човек без пари, кола, жилище не струва и си мисля, че ако се окаже в положението на анонимната, и тя няма да мръдне, без да си върне парите.

Те всички тия неща си трябват, затова така сме ги научили. И анонимната от това страда, защото не се е научила добре, че в чужд имот кинти не се вкарват. Но не  е нужно да ги прежалва.
Обаче като стои там как ще си ги върне? Най-много да я пребие, ако повдигне този въпрос.
Адвокат да види какво, как е внасяла и ако може нещо да се направи, да се задейства. Ако не, ще пие една студена вода и следващия път ще се грижи за интересите си.
Но първо трябва да се отърве от физическия тормоз, естествено.  А тя още май не е узряла за тая идея .

# 8 080
Може да е теглила заем и да ѝ предстоят бая години плащане. За имот на чуждо име. За адвокат и евентуални дела още пари ще трябват. Тази студена вода бая скъпа ще излезе.

# 8 081
  • София
Скъпа, но отрезвяваща.
Да я пие докато е време.

# 8 082
Това не е ли случаят, в който свекървата беше адвокат и тя беше изтеглила кредита, а авторката го изплаща?
Имаше нещо увъртяно там, явно жената още не може да се измъкне от кашата, че и затъва още по-дълбоко.
Наистина каквото сам си направиш...

# 8 083
  • Варна
Ами трябват си парите, да. За мен проблемът е, че не малко жени очакват мъжа да ги изкарва. А нищо не пречи да поучиш и поработиш, да започнеш сама да изкарваш пари, достатъчно за базови нужди, а защо не и за повече от базовите, пък тогава да раждаш. А ако и мъжа изкарва колкото теб или повече, берекет версин, както се казва.

# 8 084
  • София
Ако кредитът не е на нейно име, да спре да го плаща. Вече платеното според мен може да го забрави. Но поне свекървата ще остане с кредита, не тя, пък явно са си правили сметка тя да го плаща. Та нека това я топли. И друг път много да внимава с финансовите въпроси. Финансовата култура е едно от най-важните неща, на които родителите да научат децата си. Целия живот можеш да си провалиш с едно лошо финансово решение.

Общи условия

Активация на акаунт