Искам да кажа... (202) през ЯНУАРИ 2023

• 52 969
  • 980
  •   1
Отговори
# 105
  • Euskal Herria
Лили, честито!
За синузита само нагрявки правя - или с червена лампа, или топля в микровълновата възглавничка с жито и лавандула.

# 106
  • Бургас
Честито,Лилс!

# 107
Честито, Лили! Безаварийно шофиране ти желая 🍀
Каква кола си избра?

За синузита си правех компрес от нагрята морска сол, поставена в памучна кърпа/торбичка. Поставя се над носа, между веждите. Колкото по-горещо, толкова по-добре. Почти 10 години вече не ми се е възпалявал.

# 108
  • Euskal Herria
Аз си признавам, че тези канички ми изглеждат като уред за мъчение. Може и да помагат, ама аз това нещо не мога да си го причиня. Да не се заричам, де Simple Smile.

# 109
Не съм ползвала каничка, не знам дали ще опитам, а имам нужда. Пръскам тук с една спринцовка физиологичен разтвор и се мъча със заглъхнало ухо.
Маре, какъв е твоят метод със спринцовка?
Лили, леко и безаварийно шофиране!

# 110
  • Бургас
А, това с морската сол в кърпичка си го правя и аз.Но така ми беше възпалено, че се изгорих без да усетя.Та и после мазах за изгорено между веждите сред зима. С каничката не е чак толкова страшно. Заставаш над мивката и се навеждаш на една страна и наливаш от едната ноздра, да изтече от другата. Даже с физиологичен разтвор се правело. Днес ми предлагаха едно нещо,подобно на помпа с дълъг накрайник.И прахчета за разтваряне имаше.

# 111
  • Germany
Бел, мъжа ми ползваше такава каничка, но честно казано ефект някакъв при него нямаше.

# 112
  • София
Лили, честито! Със здраве и безаварийно да си разхождаш книжката! 😊
За промивки аз ползвам това: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010029385

# 113
  • при моите деца .....
Добро утро!!!
Лили, честито!
Безаварийно шофиране!
Болните да оздравяват.
Вчера ходих на танци, завърших деня с повече от 20 000 крачки...
Сега имам болки в краката.
Очаква ме натоварен ден в училище....
Има 2 болни колежки, ще замествам 3 часа. Отделно моите, а в 14.30 и съвет....
Не знам кога ще пазарувам и готвя...
Хубав ден!

# 114
Добро утро!

Лилс, честито, смело и безаварийно!

Украса ще прибирам почивните дни.  Щях на втори, ама се сетих, че ще трябва да бърша прозорци и ми мина 😄

Завъртя ме ежедневието...

Спокоен ден, банда!

# 115
Добро утро.
Тути, купуваш си голяма банка физиологичен разтвор от аптеката + игла и спринцовка(от 20 куб. примерно). Иглата и спринцовката стоят върху тубичката, за да са стерилни и чисти(държа в хладилник). С тази спринцовка теглиш разтвор (изсипваш в чашка) и с друга спринцовка от този разтвор(така ще е и малко по- топъл) промиваш носа с по- голямо количество. Първо в едната ноздра, после в другата. И така колкото пъти искаш. Разводняват се секретите и тръгват в правилната посока. През няколко промивки слагаш и капки за нос.
Хубав ден от мен.

# 116
  • на Мелмак
Добро утро, мацки!

Честито на новата шофьорка! Леко и безаварийно! Да покаже после колата.

Аз да благодаря за палчетата, ММ е добре, леко възпаление, малко лекарства и такива за изхвърляне на камъни и трябва да е като нов. Другото палче беше за работа, но там нещата малко се завъртяха странно.
Дано е хубаво времето днес и става за разходка.

# 117
  • Бургас
Добро утро!
Ох,тези промивки ми звучат като за инквизиция ☺️ Дано не се налага! Дано и да помагат.

Ети, радвам се,че мъж ти е ок.
Мони и Синеочка трябва вече да са добре!
Бъни,как бяха изследванията?
Мери,ти как си?

# 118
  • Бургас
Добро утро!

Лили, честито! Дано утре има и сделка за кола!
Двете с Лина сте ми за пример, казахте и се записахте на курс, че го и изкарахте, а аз още се помайвам.

Ети, радвам се за добрия развой при ТМ. И работата да я нагласиш!

Онзи ден с украсата, а вчера приключих успешно и с новогодишните остатъци от сарми, баклава и меденки.

В началото на годината обикновено проверявам дали има изтичащи документи и нанасям на календара, ако се налага смяна. На Марто паспорта явно съм го пропуснала миналата година, защото е изтекъл още през септември, та утре ще го водя за снимка. Снощи му показвам стария, където е на 5 месеца и е като пиле, много смешен, и той така се зарадва, "о, заредила си ми картата", мислейки, че това е карта за градски транспорт.

От Коледа насам играем всеки ден тези две игри, препоръчвам ги за предстоящи празници.
Скрит текст:

Хубав да е денят ви!

# 119
  • София
Добро утро!
Лилс, честита книжка! Ще чакаме да покажеш колата!
Аз съм болничен до 12. Днес съм на ЯМР. Иначе се оправям по малко.
Елхата мислим през уикенда да я разваляме.
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт