Обсъждане на имотни обяви-30

• 37 051
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Много малко хотели по света имат фитнес на толкова високо ниво. Комбинацията между двете неща е страхотна. Решението третата сграда да е жилищна също.

# 106
  • Sofia
Преди две години гледах едно луксозно жилище, с гледка, с изложение, с екстри, хубаво разпределение, някъде из бояните - самия имот щеше да се събере в бюджета, но месечната такса беше около 500лв. В момента няма да се очудя и ако е вече 700лв. Имайки предвид, че до скоро живеех поднаем, самата идея да имам жилище и да се чувствам като под наем някак си не ми хареса.

То има огромна разлика между поддръжка и поддръжка. Можете да бъдете сигурни, че това, което искат за 500лв, може да се направи 1:1 и за 150лв. А за това, което предлагат в онези 6700лв годишно (толкова ги сметнах аз за онзи апартамент) съм сигурен, че може да се постигне за под 2000лв.

Този тип "цакане" не ми харесва, а уж почти всички милионери и милиардери твърдят, че мразят да харчат и не са станали такива като са давали необосновани такси поддръжки. Даже съм сигурен, че всеки един такъв се пазари като дърт циганин за такси и за самата цена на обекта.

# 107
Много интересно, човек хвалещ се как има излишен имот за 1 милион евро, дето се чуди какво точно да го прави, се стряска от 5000 лева годишна такса...
А тоя апартамент след като не пишат цената, сигурно му търсят и повече от милион. След като паркоместата почват от €35k и то места, не гаражи...
Да си мислиш, че може да банкрутираш, но да продължиш да живееш в жилище за милиони и да се чудиш как да платиш годишната такса е смехотворно. Особено пък в една от най-мутренските сгради. Бързо ше подариш апартамента, уж на братовчеда на някой прокурор.
Освен това дори и в безопасна София е супер бонус човек да живее в имот с охрана.
Да живееш на място, където на много от посетителите живота им зависи от това да ги охраняват 24/7 никак не е безопасно, ако и ти не си такъв. Бомбите не винаги уцелват този за който са сложени...

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 23:23 от bboiko

# 108
Julian, съгласна съм с теб за пазаренето и богатите хора.
Но има едно изключение - собственото жилище и кола. Не че и те не се пишат на фирми, за да се взима данъчен кредит и да минават всички разходи оттам.
И точно затова могат да си позволят да харчат много.
Освен това, след натрупването на едни пари, хората почват да търсят себеподобни. Не върви да имаш N милиони, а още да дружиш със съучениците от село. Не че е лошо и това, ама ще имаш и скъпи хобита, ще имаш нужда от среда със заможни хора като теб.

А най-лесно е да са ти съседи, да посещавате един фитнес, един клуб и т.н.
Затова и Милениум си има своите клиенти, не че всеки от тях не може да си купи парцел в МанЛи и да вдигне кооперация за същите пари като за ап.в Милениум. Може. Ама в МанЛи няма да направи същите контакти.

Bboiko, това с нежеланието за разходи за  поддръжка си е 100% БГ манталитет. И се вижда адски често.

# 109
Bboiko, това с нежеланието за разходи за  поддръжка си е 100% БГ манталитет. И се вижда адски често.
Българският манталитет ми е ясен, ама едно е нежелание да плащаш такси, а друго да мислиш как ще теглиш кредити за да ги платиш. Говорим за такса, която по-всяка вероятност е под 0.2% от цената. Брокерската комисионна би била еквивалентна на таксата за 20 години...
Ама то българският манталитет включва и да се правиш на богаташ по форумите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 110
Манталитетно още сме много далеч от това да приемаме за нормално хиляди лева годишно за поддръжка на жилище. В цяла България изобилства от навъсени, олющени, грохнали стари блокове, където съседите още се карат за таксата от 20-30лв за домоуправител, а някои така и не я плащат.

# 111
# 112
На мен ми допада. Единствено, че е до булеварда точно не е много ОК. Смятам, че цената за довършен апартамент на това място е добра. В интериора бих пипнала някои неща, ама това са подробности. Вече за качеството на блока, не знам, питайте кой е строителя.

# 113
  • Far away from here...
Здравейте,
следва серия от лаишки въпроси, така че, който няма търпение да ги изчете, моля да пропусне поста Simple Smile.
Обмислям купуването на малко жилище за лично ползване, но досега не съм минавала през този процес.
Започнах да разглеждам обяви, но съвсем се обърках и се питам вие имате ли си система за лесно обобщаване и сравнение на информацията?
Опитах с нещо подобно, като си включвам само чистата площ, за да добия груба представа. Не знам дали пропускам някакви важни базови параметри:

Ще ви бъда благодарна за насоки - какво още да гледам, за какво да внимавам, за какво да питам, какви допълнителни разходи да добявя и как ориентировъчно да ги калкулирам (предполагам - за самата покупка, комисионна на брокер, адвокат, нотариус и др.) и т.н...
Всякакви съвети ще са ми от полза.
Благодаря предварително!

# 114
Като цяло не чак толкова е зле. Няма ТЕЦ и мястото не е съвсем добро заради шума, но иначе е комуникативно. И парите като за завършен, обзаведен и готов са приемливи. Заслужава си да се огледа.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 14:46 от Черна станция

# 115

Ето ти блока https://www.google.com/maps/@42.6977674,23.3535524,3a,15y,252.05h,124.2t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOGNKTDeB8-XI8YqrTZBh0g!2e0!7i16384!8i8192

отврат място- шум 25!/7
самолети
срещу гара Подуяне
2500 евра на квадрат може,  ако се намираше блока- по до парка Заимов Wink
Надценили са го !

# 116
Да, мястото е много компромисно (Богдан до Мадрид). Аз лично на Мадрид не бих живяла, още повече до гарата, подлезите и целия трафик там. Иначе… ако не гледа точно към булеварда е добре. За съжаление е далеч от Заимов. Ако е плюс - на 3 крачки е от болница (Вита), на 5-6мин от мол Сердика, има добър транспортен достъп до почти навсякъде.

# 117
Ами аз да кажа - от (гара) Подуене до Заимов, пеша по Мадрид, на мен ми са 12-15 мин. пеша. На който му е много пеша - автобус за 1 спирка или трамвай за 2.

# 118
Така е,бързо е на пешеходно разстояние до парк Заимов.Жилището ми хареса,но самият район ми е шумен и подтискащ.Просто не ми допада,сив ми е.Лично усещане.Не харесвам и по-нагоре посока мол Сердика.На ''Мадрид'' няма да ви казвам колко десетилетия ходим на гости в блока над Промаркет.От там до пам.на Левски,спокойно мога да живея.Имаме приятели и по средата на този участък.Една част от жилищата гледа на юг към вътрешни дворове,където има и гаражи.Много е спокойно,а когато излезеш всичко ти е наблизо.

# 119
На мен ми харесва. Още повече при наличието на ей такива оферти....https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c164801157197923&slink=8stprw&f1=2

Общи условия

Активация на акаунт