Обсъждане на имотни обяви-30

• 37 042
  • 776
  •   1
Отговори
# 90

За запитване какво ДДС се дължи?
Иначе както съм виждал какви хора влизат в тая сграда, ако не ходиш фо магазина с поне 2 джипа с охрана нямаш място там.

# 91
Минуси за мен поне 4 напърви поглед:
Такса поддръжка е 5000 лева - всяка година..
В тази цена не влиза паркинг/гараж - егати
Практически си като в аквариум , а отвориш прозорец а си оглушал.
Малко ми е безлично да живея в хотелския комплекс - усещането

Плюс - гледката

# 92
  • София
Ако имаш пари да го купиш, такса поддръжка от 5 хиляди няма да ти е проблем.
Гледките от апартамента са просто страхотни. Няма как да живееш в центъра с такива гледки и да очакваш тишина и спокойствие …

# 93
Писал съм го вече в другата имотна тема - имотите в България масово не се купуват с пари от заплати, така че връзката с доходите не е показателна или поне не колкото на запад.
С каквито ще пари да се купува, капиталът си е капитал и трябва да носи възвръщаемост. На улицата да си го намерил, за какво да набиеш 90к евро в гарсониера в Студ. Град - за да вземаш 500 лева наем, т.е. 3% доходност, като носиш риск хем дали ще ти платят наема, хем дали след време ще можеш да го продадеш пак за поне 90к.

вчера бях в банката и въпреки мълвите тук за покачване на лихви, казаха, че е 0% и нищо не могат да предложат за спестявания.
Е то не само банкови депозити съществуват на света като средство за спестяване. Доходност в момента по български ДЦК - 5.5%, по американски - 4.5% (безрисково). Всеки инвестиционен посредник с радост ще ти продаде ДЦК.
Даже самите банки ги предлагат, но с по-високи комисионни от онлайн брокерите. Въобще, тази банка дето си била в нея - аз да съм й шеф, ще ги изгоня тези хора, които готов клиент им влиза на крака да им влага пари, и те повече от 0% не могат да предложат. Със сигурност могат, ако ще да ти дадат 2-3% на теб, а те да ги вложат в ДЦК на 5.5% и да прибират разликата. Безрисков арбитраж за тях. Ама толкова им е акъла.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 09:02 от chris78

# 94
Ако имаш пари да го купиш, такса поддръжка от 5 хиляди няма да ти е проблем.
Гледките от апартамента са просто страхотни. Няма как да живееш в центъра с такива гледки и да очакваш тишина и спокойствие …

Няма така е факт, но колело е върти се ..помисли след 5-6год. примерно фалираш дохоите ти рязко са паднали на минимум за живот, имаш си великолепното жилище, изцяло изплатено твое, НО ей тая такса те убива, какво заради нея кредит ли да теглиш с какво ще го покриваш като си фалирал или да си продадеш имота по принуда защото нямаш пари за такса поддръжка.. та то се мисли нали.
Просто на глас си чешаме клавиатурите и го написах като един от минусите за мен.

# 95
  • София
Едно жилище не е само еднократна покупка. Има поддръжка. Ако не можеш да я плащаш, продаваш жилището.
То е все едно възрастна реститутка да живее в 200кв. на Витошка и да се оплаква, че не може да плаща сградната инсталация на Топлофикация с пенсията си.

Аз не разбрах колко струва последният апартамент в крайна сметка, може би са махнали цената. Гледката е ненадмината.

# 96
  • София
Е, ако си фалирал, със сигурност ще е глупост да продължаваш да живееш в такъв апартамент. Продаваш и си вземаш друг по-малък и в по-непрестижен район и се разпростираш според новите си възможности.
Пет хиляди лева на година не са извънземна сума като се разхвърлят на 12 месеца.

# 97
5000 лв на година за поддръжка в Милениум са 0.25% годишно, не мисля, че е е висока таксата спрямо стойността на жилището (ако приемем, че цената му е около обявената от pinko сума).
Като цяло в много по-обикновени комлекси таксите за квадратура от 240 кв биха били над 1000 лв годишно, само в стари кооперации без асансьор и даващи под наем общи помещения съм виждала да няма такса поддръжка. Но ако можеш да си позволиш да гледаш имоти в Милениум, не мисля, че има сценарий, в който да фалираш и все пак да запазиш жилището си. И със сигурност ще имаш и някое друго жилище без поддръжка, например вила в Балкана.

Chris78, откакто почна да пишеш в темите, отдолу вместо реклами на жилища ми излизат реклами на онлайн брокери за облигации. Ако се интересувах от темата, нямаше да чета в раздел "дом".

# 98
Е нали ти каза, че си искала да вложиш някъде парите си и в банката не ти давали повече от 0%? Но щом не ти е полезна информацията, ОК.

# 99
Минуси за мен поне 4 напърви поглед:
Такса поддръжка е 5000 лева - всяка година..
В тази цена не влиза паркинг/гараж - егати
Практически си като в аквариум , а отвориш прозорец а си оглушал.
Малко ми е безлично да живея в хотелския комплекс - усещането

Плюс - гледката

Таксата подръжка си е в реда на нещата. В наистина хубавите имоти има такава. Освен това дори и в безопасна София е супер бонус човек да живее в имот с охрана.

Гараж може да се купи. Дадох за пример този апартамент за да си свериш часовника. Нямам идея какво трябва да продаваш за да си мислиш, че влиза в ценовия диапазон на този апартамент. Най-вероятно си изпаднала в тежка заблуда.

Казваш, че човек в такова жилище ще се чувства като в аквариум, но масово всички нови и струващи десетки милиони апартаменти в Ню Йорк и по света са стъклени за да влиза много светлина и да се чувства човек още по-просторно.

Тази сграда е отделна от съседния хотел, който пък е отделен от третата сграда. Реално хем не живееш в хотелски комплекс, хем може да се възползваш от всички благини на топ хотел като уникален фитнес, хубаво спа и готини заведения със завладяващи гледки.

# 100
Не знам защо се коментира с лошо тази такса поддръжка. Който има да я плаща естествено, но нали всички като идем някъде или се търси жилище се гледа входа поддържан ли е или не. Да, за да е поддържан трябват пари, инак на добра воля не става. Едно време имахме график и всички метяха по него, по едно време постепенно започнаха да прескачат, накрая мама метеше на нашия етаж, жената от долу на нейния и общо взето... като общия кон. Резултата е, че никой не пази, никой и не чисти. Много пъти тук съм чела съвети - "Вижте входа поддържан ли е", ами ето отговора, парите са за поддръжка, те се връщат като се калкулират в имота и му вдигат или хайде поддържат една нормална цена.

# 101
Ако таксата поддръжка е наистина толкова за апартамента в Милениум, даже мисля че е ниска. Има къде къде по-високи такси поддръжка за сгради и комплекси.

# 102
Таксата на подръжка на година или месец е? Фитнеса и СПА пише , че са с отстъпка, не са безплатни/ включени в таксата.

# 103
Годишна е. Фитнесът е уникален. Цели 1500 м2 е и със супер хубави уреди и гледки. Вероятно най-добрия в България. СПА-то не съм го ползвал, но със сигурност е на ниво. Месечната карта за фитнеса с отстъпката ще струва максимум 40-50 лева. Супер цена.

# 104
Фитнесът е общ с хотела? Разочароващо. Истинския лукс дава ексклузивност.

Общи условия

Активация на акаунт