Обсъждане на имотни обяви-30

• 37 067
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
За живеене там не ми харесва на мен. За някой пенсионер, който иска да му е всичко под ръка, става. Ама за млад работещ човек, трафика е ужасен, паркирането става, ама не може да се сравнява с подземен гараж или парко място. Заради всичките заведения редовно е шумно до много късно и нямаш спокойствие. За студент това може да е много яко, ама студентите не вадят по €400k от джоба.
Роден съм и израстнал в идеален център и ми е смешно да чета свободни съчинения. Супер е да учиш в близкото квартално училище. Стига се пеша за няколко минути, средата е много добра и после е много лесно да се влезе в много добра гимназия (пак в района) и след това задължително следване. След като човек израстне в добра среда и получи добро образование си намира хубава работа или създава собствен бизнес. И в двата случая е напълно възможно работата му да е в района и да не се налага да ползва кола. Това е супер, супер удобно. Заведенията са концентрирани основно по Витошка , но дори и тези, които се намират по малките улички не пречат особено. Повечето спални гледат към вътрешни дворове и спокойно може да се спи на отворен прозорец. С две думи този район е супер за малки деца, супер е за млади хора, супер е за хора с деца и въобще е идеален за всяка възраст. Ако те интересува нещо конкретно с удоволствие ще отговоря.

# 136
Цитат
Жилището на Солунска е чудно. Плюсът за паркиране и асансьор му вдигат автоматично цената.
Не знам дали я вдигат,но може би да.Доста от тези стари сгради нямат асансьор и наличието му определено е плюс.Много харесвам старите,масивни,тухлени жилища в центъра с добра,реална квадратура.Харесвам тази част на Солунска.Там съм ходила в такива жилища (4 различни),преустроени на докторски к-ти.Естествено частни практики.От тези прегледи имам впечатления за разпределението и квадратура и си ги харесвам.
Мъфин и ти да кажеш добра дума за центъра.Вече си мислех,че не признаваш нищо освен МЛ,Драгалевци и подобни.Wink

# 137
Уау. За Център, Лозенец, Иван Вазов, Изток и т.н. лягам на амбразурата 🙂😀. Харесвам (в различна степен) тези стари квартали и знам защо са скъпи. Ман Ли и Кръстова вада са южни (за мен е плюс) и по-достъпни квартали. Харесват ми за техния ценови клас. Лошото е, че и там цените напоследък са рязко нагоре.

# 138
Роден съм и израстнал в идеален център и ми е смешно да чета свободни съчинения.
Да, предпочиташ разказ с картинки - произволно взети от интернет, които уж ти били от прозореца на спалнята... Израснал си в центъра на всички световни столици едновременно, нали.
Тия измишльотини с доброто училище, добрата работа, собствения бизнес и гарантирания успех са си просто измишльотини. Районното училище точно за този адрес е 41во, което не блести с нищо, а преди години имаха и доста проблеми с наркотиците. В профилираните гимназии се влиза с класиране по оценки, не по адрес. Това с бизнеса не заслужава дори коментар. Да, за някои адвокат/прокурор/съдия може да му е идеално заради съдебната палата, ама това е частен случай. Ама комплекса за синята кръв е тежък.
Аз съм прекарал две десетилетия в идеалния център, реално, не във фантазия. Познавам района идеално и знам как е там сега и как беше преди синята зона, пешеходната част на Витошка и т.н. Да, за накой студент е идеално, това вече го написах. Като студент живях на няколко пресечки от там, повече към НДК и много ми харесваше. Ама студентите не купуват апартаменти, а ги наемат. Само че наема, който би се искал на апартамент за €400k (плюс още 50-100 за ремонт и обзавеждане), няма да може да се плаща от повечето студенти. За пенсионер сигурно също е идеално, но за работещи хора това да имаш подземен гараж с топла връзка с асансьор директно до апартамента е много по-важно от разстоянието до пешеходната зона на Витошка. А за тия пари може да се вземе ново строителство със същата площ плюс гараж в добър квартал.

# 139
По-спокойно. Ще се спукаш от завист 😀. Няма да се извинявам на никой, че съм имал шанса да уча в добри училища и да израстна в добра среда. Това съм осигурил и на децата ми. Точно за 41-во не си ти човека, който да ми обяснява какво е. Големият ми син го завърши и със сигурност знам много по-добре от теб дали това училище е добро или не. След 7-ми клас повечето деца (включително моето) завършили училищата в района изкарват достатъчно точки за да продължат в хубави гимназии. Сега той и съучениците му разбира се следват.

Отново има едно дете с максимален брой точки 500 и това е Елеонора Каридова от 41. ОУ.”
https://trud.bg/%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0% … 0%B2%D0%B8%D1%81/

# 140
Добре де, спри да спамиш. Всички разбраха че си най-богатия, най-умния и т.н. и децата ти и те, всичките сте със синя кръв.
Никой не ти завижда, ама ставаш досаден с безйрайния си спам и постоянните снимките на храсталаци, които били в едно от именията ти. Видях, че и в другите раздели вече ги пускаш за щяло и нещяло.

# 141
Тази кооперация конкретно е в много добро състояние външно. Магазинът също е добър, не е някаква дупка, а и си е един и същ поне от 10 години, ако не и повече. На 10-15 мин. пеша има 5 добри училища, освен 41-во, което е почти до кооперацията. Само заради това, че има толкова много училища наблизо, имаш възможност да запишеш детето не само в 41-во.
Аз също като ЧС мисля, че това е било офис, на едната снимка се вижда нещо като телефонна централа (бял панел) на стената. Вероятно е за тотален ремонт, така си мисля аз. Дебели тухлени стени (във всички кооперации, подобни на тази, са такива), но квадратурата ми се вижда в повече, като нищо са добавили я мазе, я таван към нея.

# 142
  • София
Живях дълги години на тази улица, с която се пресича Солунска на ъгъла на тази сградата, само една идея по-нагоре към НДК. Няма такова удоволствие сутрин рано през уикенда да се разходиш на спокойствие, да пиеш кафе в някое приятно малко заведение наоколо. Аз лично пазарувах от Фантастико, защото малките магазинчета не бяха много добре заредени и трябваше да обиколиш няколко, за да напазаруваш каквото ти трябва. До този имот обаче Фантастико е далече, евентуално Лидъл и Била на Славейков, но и те не са близо. Колата при нас се ползваше много рядко, защото всичко ни беше наблизо, включително офиса. Сградата обаче нямаше вътрешен двор за паркиране, а след раждане на детето колата си стана абсолютна необходимост и беше важно особено зимата да спреш наоколо, а не на две пресечки. Преместихме се в сграда с вътрешен двор до Пирогов, но още си страдам за центъра …

# 143
  • София
Лидл на Алабин е на пешеходно разстояние. Районът е чудесен за всички, не само за студенти и пенсионери.

Центърът си е център. Не съм родена тук, а в Красно село, но съм поживяла в Люлин 9 и 7, Обеля-2, Борово, Бъкстон, Яворов и на доста локации в Центъра (Орлов мост, Екзарх Йосиф, сега съм в района на Славейков). Ми... за мен центърът е най-доброто. Очевидно и повечето хора смятат така, затова и търсенето е определило цените.
Това е. Но конкретният имот има нужда от повече от освежителен ремонт. Дограма, Вик, вероятно и ел. инсталацията...

# 144
По принцип съм съгласна с мненията за центъра, и аз много го харесвам. Не съм съгласна само с внушението, че едва ли не само ако учиш в центъра ще запишеш висше и въобще нещо ще стане от теб. Не е така.

# 145
А какво мислите за тази обява и тази част на квартала. Тя ми е най-малко позната. Имало 2 северни стаи. Бил много голям, с хол, кабинет, кухня. Входът бил много добър също
https://m.imot.bg/details/1c166504642907588

# 146
Това на Лозенска планина 11 изглежда сравнително запазено за старо строителство. Кооперацията е малка с няколко апартамента, което аз винаги предпочитам. Харесвам района около резиденция Лозенец, защото има по-малко жилищни имоти, кооперациите не са високи (с малки изключения). Това се отразява и на трафика и на местата за паркиране.
Това, което ме притеснява в СС е непредвидимостта на разходите за ремонт. В НС поне си знаеш квадратурата за ремонт и почваш от Ш/З. Тук всичко трябва да се изкърти до бетон, да се преправят канализации, изводи за всякакви кабели, тръби за канализация. Да се укрепят и оправят терасите. Всичко това мен ме смущава, защото имам определен бюджет. Ако имаш къде да живееш и си взимаш "трофеен" имот, за който няма значение кога и за колко ще е готов, супер.
Иначе и аз съм от отбора на  bboiko - предпочитам направено по днешните удобства за живот, а не да обикалям съседните улици къде да паркирам и да рина сняг / да се пържа на 40 градуса.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 10:36 от HappyHeartbeat

# 147
Здравейте.

Чудя се за апартаментче в едни реновирани блокове зад Пета градска, до надлез Надежда, някой дали знае нещо повече за тях? /ето я обявата https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b165781566101965
Гледам, че са напълно обзаведени и готови за нанасяне, нямам идея обаче как е самото изпълнение, общите части, асансьори и т.н. Принципно съм готов да отделя до 70 000 евро, а те влизат в тази категория, лошото е, че сградите са големи, апартамент до апартамент, много хора, все едно си на хотел. Ще съм благодарен, ако някой сподели мнение...

# 148
Това са бивши общежития на Столичен Електротранспорт. Както и да са ги реновирали вътре разпределението ще е като за общежитие. А аз се съмнявам и в качеството на реновирането, защото доста години го бавиха. Чел съм и коментари, че едната сграда била с наклон поради проблеми с основните, но не знам дали е вярно. Към 150-200 обекта в сграда са, до колкото знам, което е гаранция да стане гето.
Коментирани са в разни теми тук, а и в https://www.skyscrapercity.com/ можеш да намериш повече коментари за сградите и снимки от ремонта. В YouTube имаше и видео от дрон, ако искаш да видиш в какво състояние са били.
Аз лично в такава сграда не бих купил нищо, независимо от цената.

# 149
А какво мислите за тази обява и тази част на квартала. Тя ми е най-малко позната. Имало 2 северни стаи. Бил много голям, с хол, кабинет, кухня. Входът бил много добър също
https://m.imot.bg/details/1c166504642907588
тази обява стои от няколко месеца. Бях я отбелязала да отидем да видим апартамента, но нещо ме отказа, не помня какво. За това време имах поне 50 обяви в бележника, днес като отворих, повечето от тях вече са неактивни.

Общи условия

Активация на акаунт