Обсъждане на имотни обяви-30

• 37 088
  • 776
  •   1
Отговори
# 150
По принцип съм съгласна с мненията за центъра, и аз много го харесвам. Не съм съгласна само с внушението, че едва ли не само ако учиш в центъра ще запишеш висше и въобще нещо ще стане от теб. Не е така.
Ще обясня защо е така. Просто средата те дърпа и помага. Това е причината винаги да я споменавам. Масово родителите на децата учещи там са с висше образование, а много от тях са й културни, и възпитани. Когато едно дете расте в добра семейна и училищна среда, за него е нормално да учи (както правят останалите), и да е сравнително възпитано (каквито масово са останалите). Въобще това е причината основното училище, а след това и гимназията да са толкова важни. После следването е ясно. На този етап човек е по-възможно да попадне на невъзпитани състуденти, но когато характерът е вече оформен, това не е толкова страшно. С две думи съветвам,  когато човек тръгне да купува първото си семейно жилище, да го направи в район с добро държавно училище. Това далеч не ограничава избора само с идеален център и спестява много пари от частно образование.

# 151
От много време стои този имот в Лозенец. И аз не знам защо. Може би е много висока цената. А е за ремонт.

# 152
За обявата в бившите общежития - има електромер, но токът не е битов до колкото знам, вижте как стои въпросът с тока и таксата за управление на етажната собственост/ поддръжка. Преди време имаше доста обяви за този обект - конкретно моето мнение не е положително, без значение на цената.

# 153
Ако Румката се включи ще може да даде информация от първа ръка.

# 154
  • София
Мен ме притесняват тези общежития - тях просто ги напудриха. Какво е отдолу гадаеш.
Докато примерно общежитието на Житница до новото метродепо го направиха с екзоскелет и вдъхва ( на мен ) повече доверие.
Доколкото помня жилищата до надлез Надежда бяха доста евтини и се купуваха за отдаване. Паркирането е безразборно в едни калищаци, но пък откъм обществен транспорт е обезпечено повече от добре.

# 155
Има ли тук във  форума тема е която да се предлагат имоти за продажба ? от форумците Wink

# 156
Цитат
Чудя се за апартаментче в едни реновирани блокове зад Пета градска, до надлез Надежда, някой дали знае нещо повече за тях? /ето я обявата https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b165781566101965
И аз имам някакъв спомен,че Румка купи нещо подобно.Даже май повече от един имот?Аз никога не съм живяла в толкова голяма сграда с много собственици и ме притеснява как се грижат за общите части,ще дават ли всички пари за ремонт и ей такива битовизми.

# 157
В сграда, която по проект е замислена да е максимално евтина, мисля че е ясно как ще се развият общите части. Просто въпрос на време.
А колкото и добре да го ремонтират разпределението ще си остане като на общежитие.

# 158
Жилището зад/до Хемус като изходни данни само по себе си е хубаво и голямо, дава възможност за много преустройства, но докарването му до съвременен вид ще струва минимум 100к. и в тия пари вкарвам материали и обзавеждане средна работа - никакви модерни изгъзици. Къртене и сваляне на всичко, ВиК, ел, преустройства, дограми, врати, 2 бани, 2-3 стаи + кухньохол - направо да те заболи главата. Цените на ремонтите са безбожни в момента, в такъв филм сме ние в момента и е страшно. Това, което си мисля е, че този 2-ри етаж е реално първи над партер - може би над магазини. Голям стоп за много хора. Отделно мен лично за толкова пари би ме спряло и видът на сградата - не е реновирана, на кръпки - някои са се изолирали, други не, трети са се остъклили и т.н. Не обичам такива стари сгради като разбридани черги.

# 159
Но фона на всичко, което се предлага в Лозенец в момента, сградата е чудесна. 1985 е, което си е добре, в сравнение с 1950. За ремонтът и аз мисля също. Такъв огромен апартамент е подходящ за 5 членно семейство. На мен лично не ми трябват чак толкова стаи и 3 тераси.
И още нещо! Прадаваш апартамент за половин млн. обаче няма да дадеш някой лев да изчистиш боклуците на бабата или дядото, който е починал там!
Винаги това ме е отвращавало и преди като съм била на огледи на стари жилища. Да не казвам, че и един път бях на апартамент на  бул.Арсеналски, в който имаше още свещи и виното от 40те дни..
Това много говори какви хора са наследниците.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 14:14 от RoseBlossom

# 160
Здравейте.

Чудя се за апартаментче в едни реновирани блокове зад Пета градска, до надлез Надежда, някой дали знае нещо повече за тях? /ето я обявата https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b165781566101965
Поне една от сградите беше доста компрометирана преди няколко години, пишеха за нея в пресата и по другите медии. Не бих купила при такива сериозни проблеми, защото не знам дали проблемът е отработен и как.

# 161
  • София
Цитат
И аз имам някакъв спомен,че Румка купи нещо подобно.Даже май повече от един имот?

Миналото лято писа, че мисли да продава инвестицията там. Официалната версия - за да ги вложат в акции.
А дали за това, или има някакъв новопоявил се дефект - кой да ти каже.
Дано поне са уцелили точния момент за  акциите.
Интересувах се заради мои близки от провинцията - наклонените етажи били съборени, основите укрепени.
Но хората решиха, че искат да са близо до мене и взеха в Хармония Артекс.

# 162
  • Sofia
Някой знае ли на какви цени продават новите си сгради Артекс в момента?

# 163
Относно жилището на "Мадрид" :
Нищо общо с "Оборище" или с центъра. Снимките са много разтеглени и не може да се прецени реално. Спалните са тесни и дълги, което не е удобно. Шумно, мръсно и неуютно местоположение. Надценен е, но поради ремонта ( ще спести време  и нерви, стилово може всеки лесно да го "преправи")  може да се вземе ако малко направят компромис с цената от някой, който бърза да купи.

# 164
наклонените етажи били съборени, основите укрепени.
Как така съборени? Ако проблема е в основите трябва всички етажи да имат наклон. Колко са ги укрепили трябва да кажат инженери от Пиза Sunglasses
Иначе цените в тия сгради май са скочили доволно, поне по обява (така ми се струва не следя тоя район), а акциите в момента са ниски, та не е лоша идея тази конверсия.

Общи условия

Активация на акаунт