Обсъждане на имотни обяви-30

• 37 103
  • 776
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Благодаря, полезни са ми всички отговори. Районното училище не ме вълнува откъм обучение, децата вече минаха този период, но ако катунът е до комплекса - определено е притеснително. Ще се разходя да огледам района, защото комплексът ми изглежда на хубаво място (аз обратното - ако трябва да избирам близо до Руски паметник или Хладилника - определено първото.). Ако някой живее в района ще съм благодарна на още отзиви за това какво има наоколо, понеже точно такъв комплекс търся принципно, затворен, но в широк център.

# 391
  • София
Там е и ниско. Има усещане за яма. По-ниско е от Руски паметник, ама и няма общо този район с Руски паметник.
И по уличките ако се разходите ще видите, че е заразено с маргинали.

# 392
  • Sofia
Аз сега се сетих къде е Данон, ходила съм там. Спомените ми са за индустриална зона, всъщност има логика, прилича много на зоната (като тип говоря), където построиха So Home. Катунът надолу се сещам кой е, ама не е съвсем непосредствено до него. Ще отида пак да огледам.

# 393
Аз живея в района, но по-надолу към пазара на Д Петков. Има доста от лилавите, но не съм чула да създават проблеми. Хазяина каза, че нашия апартамент е бил обиран два пъти, след което е сложена допълнителна заключалка. Не мога да твърдя, че е от наличието на лилави, това може да се случи навсякъде в София. На мен лично не ми харесва района. Мръсно е, кофите за боклук редовно са разхвърляни и около тях е мизерия от развалени хранителни продукти. Виждам постоянно някой да рови. Често има изхвърлени стари мебели до контейнерите, заради наличието и на по-стари блокове наоколо. На пазарчето има една група пийняци, които са винаги там и са окопирали пейките и около тях е мизерно. Контейнера за дрехи винаги е изтърбушен и се размятат всякакви стари дрехи. Често пътувах с кола по К Величков и задръстването сутрин и вечер е голямо, но къде в София няма задръстване по възлови кръстовища. Вечер пеша и сама не съм се прибирала. Винаги с мъжа ми или с такси. Плюса е метрото, но пък то е далеч от коментираната сграда - според мен е едно 15 мин пеша. До сградата има парк, там не сме се разхождали, но този на Св. Троица намирам за приятен и приличен. Има зона само за кучета. Иначе Мол София е близо, но за мен този мол е най-смотаният от всички. И там често виждам от лилавите да се разхождат. На мен този район не ми харесва. За квартира го изтрайвам, но да купя - твърдо не.

# 394
  • Sofia
А за отдаване под наем как ви се струва тази нова сграда? Има ли наоколо други комплекси затворен тип (където все пак се очаква да има охрана и някакъв ред). Предвид близостта на Медицинска академия и центъра имам предвид.

# 395
  • София
А за отдаване под наем как ви се струва тази нова сграда? Има ли наоколо други комплекси затворен тип (където все пак се очаква да има охрана и някакъв ред). Предвид близостта на Медицинска академия и центъра имам предвид.

Изобщо не мисля, че ще може да се дефинира така и ще има интерес от контингента на Мед. академия. Заможните наемат посока Витошка и НДК, останалите по линията на 7-цата- Манастирски ливади.

Повтарям- районът е заразен от десетки години и шансовете да направите добра инвестиция в сравнение с вложение в район, който е далеч от маргиналните общности и ще бъде опазен като такъв е в пъти по-висока.

# 396
  • Sofia
Благодаря! Ще го помисля още малко. Честно казано ми се струва странно тези от Медицинска академия да отидат в Манастирски ливади, вместо в охраняван комплекс на 20 минути, но може и да има логика.

# 397
Трамвай 7 е почти като метро (оградени трамвайни релси) и спира до МА, а Ман Ли е далеч от лилавите. Човек избрал да живее под наем близо до трасето му има бърз достъп до МА, НДК и центъра.

# 398
  • София
Благодаря! Ще го помисля още малко. Честно казано ми се струва странно тези от Медицинска академия да отидат в Манастирски ливади, вместо в охраняван комплекс на 20 минути, но може и да има логика.

Убедена съм в това, което казвам Simple Smile
Представете си, примерно Шератон /хотел Балкан май се казва днес/, площад св. Неделя и ул. Съборна. На практика, буквално правите пет крачки, пресичате по диагонал и се озовавате в друг свят. Само да кажа, че ул. Съборна е най-скъпата и елегантна улица в България, с бутиците на Макс Мара, Картие и прочее.
Едно жилище там  с днешна дата би могло да струва между 5 и 10 хиляди евро за м2 и повярвайте ще има кой да го плати. И само пет крачки, минутка пеша и край - приказката свършва и сте на Долната земя.

# 399
В МанЛи също има доста охранявани комплекси. Ние в едното жилище също имаме "охрана" - дружелюбен човечец, по-скоро портиер. Не е 24/7, така че не мисля, че тази сграда би се котирала по-добре от другата, в която също има камери, но няма жив човек.

# 400
В такъв случай живата охрана на комплекса ще се яви сериозен разход на Охридско езеро. На нас ни даваха оферта за 1 човек 24/7 поне 7-8000 лв на месец. За 3 смени. Това на 100 апартамента си е 80 лв само за това перо. Отделно градинарите и т.н. А цената е толкова висока, защото поддържащата фирма плаща осигуровки на служителите (30+%), дължи данъци върху приходите и т.н.
Ако е по-голям комплекса и е нужен повече от 1 човек, скача още повече поддръжката. Не знам какви трябва да са тези от МУ, освен синове на някои колумбийски министри, че да са съгласни да наемат в комплекс с такава висока поддръжка.

# 401
  • Sofia
В такъв случай живата охрана на комплекса ще се яви сериозен разход на Охридско езеро. На нас ни даваха оферта за 1 човек 24/7 поне 7-8000 лв на месец. За 3 смени. Това на 100 апартамента си е 80 лв само за това перо. Отделно градинарите и т.н. А цената е толкова висока, защото поддържащата фирма плаща осигуровки на служителите (30+%), дължи данъци върху приходите и т.н.
Ако е по-голям комплекса и е нужен повече от 1 човек, скача още повече поддръжката. Не знам какви трябва да са тези от МУ, освен синове на някои колумбийски министри, че да са съгласни да наемат в комплекс с такава висока поддръжка.

Мисля, че този комплекс има около 600 апартамента. И затворените комплекси си имат висока такса, да, ама чак пък колумбийски барони? So home мисля, че имат такса около 1.30лв кв.м, предполагам и тук ще е нещо подобно. Затворените комплекси в Кръстова вада също са с подобна такса. Говоря за колеми комплекси, не блокче с трима охранители.

# 402
Защото се коментираше транспорта - ами зле е в Сердика, обаче също толкова зле е и в Лагера, но това не се прави на въпрос за Лагера. Този комплекс е също толкова отдалечен от 5-цата, колкото и последните улици на Лагера. В Лагера също си обикалят лилави пак там по- към Гешов, контейнерите преливат от боклуци, включително мебели, буркани, бидони и подобни. Има едно място  на Мъглен мисля беше, където са струпани стари дивани и фотьойли и има пияници нон-стоп. Но иначе Лагера се води хубав квартал... Не защитавам Сердика по никакъв начин, както писах училището е зле, има си и лилави, но правя палалел с друг уж хубав квартал. Може би като настроят всички тези комплекси Сердика ще се подобри малко като обстанвка.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 13:06 от moonriver

# 403
  • София
Toва:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b167180541635211

...е имот в района на Медицинска академия. С потенциал. Гарантирана цена при подходящ ремонт и интериор минимум 750 Евро.
Не разбрах какво гледате и за каква цена за Сердика, Лагера или Ман. ливади, но от инвестиционна гледна точка, аз мигом бих купила това без да се замисля.

Лагера е същата работа, но в частта в близост до кръстовището на Гешов и Борис.

# 404
  • Sofia
2500 евро/кв.м срещу 1400 евро/кв.м в новия комплекс. Доста голяма рсзлика, без да твърдя, че не е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт