Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 456
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
Пресвета дево от гладалупе, 190 бона в евро за ЕПК в Захарна фабрика? Е, това наистина ме уби! 2400 кв.м. 😳😳😳

# 526
  • Sofia
Не знам как онзи апартамент там не е надценен за 3600. Сори, но там преди две години като гледах се продаваха имоти на 1700-1800 и ги разнищвахме по какви ли не критерии:
- стари сгради, олющени, студени, с лоша ВиК, липса на паркоместа, шумно, цигания/арабия, с пенсионери, с надменни "аристократи", мизерия и лоши общи части, синя зона, липса на големи магазини и т.н и т.н. до безкрай. Това, ако в днешно време се продава на 2500е бих го подминал, а за 3600 е подигравка.

# 527
Не знам как онзи апартамент там не е надценен за 3600. Сори, но там преди две години като гледах се продаваха имоти на 1700-1800 и ги разнищвахме по какви ли не критерии:
- стари сгради, олющени, студени, с лоша ВиК, липса на паркоместа, шумно, цигания/арабия, с пенсионери, с надменни "аристократи", мизерия и лоши общи части, синя зона, липса на големи магазини и т.н и т.н. до безкрай. Това, ако в днешно време се продава на 2500е бих го подминал, а за 3600 е подигравка.
То и аз това написах, но явно на някой му се струва нормално. Ще поразгледам по другите райони дали няма нещо равностойно като цена, дето да си заслужава исканата сума. Ще е интересно някой брокер като Томева да се включи и да ни открехне на тези цени стават ли реално сделки, че от предлагана до реална цена има океан разлика.

# 528

хм, няма да лея дитирамби за района, но като живущ не мога да се съглася с някои неща:

стари сгради - да, но какво от това?

олющени и студени - единици са "олющените" сгради, масово са санирани.

с лоша ВиК - водопровода в квартала е чисто нов. Проблеми с канализацията - да.

липса на паркоместа - тва е стара София. Там колите нямат място.

шумно с цигания и арабия - може би е шумно да, трудно ми е да преценя. Цигания и арабия - категорично не.

синя зона - голям плюс

липса на големи магазини - 2 били, 2 лидъла, а скоро и кауфланд, всичките на не повече от 5 до 10 мин. пеша.

пенсионери и надменни аристократи - отдавна измряха. спрете да ползвате това малоумно клише. въпросните хора заслужават уважение.

# 529
Обявата за етаж от къща е надценена. Няма никакви предимства да се живее в стара къща вместо в кооперация, която със сигурност ще е по-нова. Живял съм в стара къща и не бих си го причинил отново. Ако къщата не е гредоред (което е малко вероятно) може и да са различни нещата, но аз лично не бих толкова пари за този апартамент даже да не се намираше в този “топ” център, а в предпочитания от мен център.

# 530
Оф аман, какво е това брокерско цепене на центъра ?! Това си е баш центъра на 2 мин. пеша от МС - Президентство
ето на същата улица от въпросната надценена обява / на която има в момента 3 нови кооперации в различен етап на завършеност минах да разгледам. В най-непривлекателната част на улицата по-долната част към Поп Богомил - според една ССФ тук.
Та в новата кооперация там няма свободни ап. всичко на зелено е разпродадено!
Ето в горната част на същата улица на сп. на трамвая има 2 нови кооперации в едната продават, тя тази стоя изоставена 20+ год. сега я довършиха , затвориха и е на пазара за 3000е - та има за всеки вкус

# 531
На локацията и няма нищо, супер си е, каквото и да казват някои. Просто отрицанията са субективни, породено то това кой къде е роден и с какво е свикнал. Но моите резерви са към сградата - видях тухлите, възможно е да няма и колони, даже и да е гредоред. Нужен е як ремонт, а в цената явно се калкулира липсата на такъв. калкулиран е и паркинг, но не съм сигурна доколко го има наистина и какви кавги със старите живеещи ще има.

# 532
Ако в сградата на снимката цената е 3000 е/м2, то в старата къща не виждам как може да струва 3600 е/м2. Локацията не е лоша, но има и по-добри. Личното ми притеснение е близостта до Мария Луиза.

# 533
Ако в сградата на снимката цената е 3000 е/м2, то в старата къща не виждам как може да струва 3600 е/м2. Локацията не е лоша, но има и по-добри. Личното ми притеснение е близостта до Мария Луиза.

Притеснение ти е, защото не познаваш добре квартала. Всъщност има някаква невидима стена, която спира мигрантите/арабите и те не минават на Запад от ЦУМ. И на "Бачо Киро" си е супер.
Но за цената си съвсем прав - не може онова новото и луксозно да струва по-малко от една силно амортизирана сграда.

# 534
Толкова му трябват на този дето продава СС за 3600 е , нали това говорехме по рано
Заради предполагам а и е гледал из района цените Wink
а) паркомястото в двора 1бр. в района са по 29 - 35 000евро Wink къща за колата не че се намира лесно де
б) височина на тавани 3.80м.
в) дебели 50-60см. стени / това във връзка, чуване от комшии при НС

друга обява 3 800е по близо до М.Л. срещу банята
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d167325266181095&slink=8w8tfe&f1=1

и на самата МЛ 3600е
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d167326603424491&slink=8w8tfe&f1=1

на ъгъла на двете улици (Будапеща и Кирил и Методий) кофти локация за повечето тук
супер дупер сграда с много екстри
Скрит текст:
В тази изключителна сграда има осигурен пречистен въздух във всеки апартамент, пречистена вода от чешмата, спокойствие и пълна тишина посредством шумоизолационни системи обхващащи цялата сграда, изобилно наличие на слънчева светлина и адаптивно осветление в общите части на сградата, смарт технологии и грижа за природата и околната среда!
- високото качество на въздуха се осигурява от последно поколение MVHR енергоспестяващи системи за приток на свеж и пречистен до HEPA ниво въздух (PM2.5), извършващи рекуперация на отоплението и охлаждането във всички помещения;
- чистотата на водата се осигурява от специална point-of-entry система, разполагаща със самопочистващ се филтър;
- за минимизирането на шума в помещенията е изработена експертиза на водещ европейски консултант в тази сфера и е постигнато ниво на шумоизолация от ≥56 dB във всеки апартамент, осигуряващо оптимални условия за отдих и сън на обитателите, с минимизиран шум от околната среда и от вътрешните сградни инсталации;
- изобилното наличие на слънчева светлина e изключително важно за настроението и благосъстоянието на хората. Сградата е проектирана с много големи прозорци във всички помещения.
Сградата е проектирана така, че да се впише хармонично в квартала и да развие и подобри градската среда в този район, наситен с емблематични сгради. Тя е с окачена фасада от истински тухли и създава визията за един истински дом.
Технически характеристики:
- дограма: Schüco AWS/ADS 70.HI със скрит обков;
- асансьор: Otis или Kone;
- автомобилната платформа: KLEEMANN Group. Притежава всички европейски сертификати за качество (TUV, ISO) и е с размери 2 440 х 5 400 мм.;

4000е + май няма свободни ап.

# 535
  • София
На новото като му прибавят в последния момент ДДСто и цените ще се изравнят.
Но ако исках да купувам в София бих погледнала новото.

# 536
  • София
Пинко, двете ти обяви са на един и същ апартамент.
За мен районът на изток от Мария Луиза е добър и до скоро беше подценен. Наистина сякаш има невидима стена по Мария Луиза.

# 537
Онези двете поне са ремонтирани, докато онова...
И за мен 380 високи тавани не са кой знае какъв плюс. До към 300 см иди дойди, ама нагоре са само излишни разходи за отопление. И при онези плътни кирпичени тухли...

# 538
  • София
На 3,80 може втори етаж да се направи. Мезонет.

# 539
Какъв плюс е таван 3,80, да бяга топлото нагоре и да прилича на музей

Общи условия

Активация на акаунт