Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 437
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Цитат
голямо тракане беше
, ами в дневната тракането не е по - приятно, а в банята човек стои по - малко все пак. При липса на отделно мокро помещение човек избира по - малкото зло Simple Smile.

# 661
Щом имате свободни пари, купете нещо и го давайте под наем, ремонтирайте това за дъщеря си.
...
Единствено бих продала жилището, ако сградата има непоправими или много скъпи за поправка належащи ремонти, като дори и асансьор не включвам в това, защото липсата му не е минус са млад човек. Или ако не сте сигурни дали детето ще остане в България. Тогава бих използвала все още напомпаните според мен цени, за да го реализирам.
Е как хем сега напомпани цени, хем да купува още едно? Като че ли на свободните пари не може да се намери и друга употреба...
Или ще се напомпят още повече?

# 662

Кое му е супер минито? Напълно достатъчно за млад човек, дори двойка. Терасата е мини също, обаче. За мен е минус, но колко да е минус, ако цената е добра.
650-750 ако е в сезона -септември и октомври ще му се вземат.
Под обзаеждане "супер добре" , да е модерно, като под модерно, имам предвид модните тенденции интериорни.
Само да кажа, че тази кухня е толкова огромна, чак дразнеща и на буква Г на всичкото огроре, заема половината пространство, аз бих я съкратила на мига. Хладилник и пералня/сушилня в една конзола, миялна на 45, умивалник на 50, фурна и толкова за кухнята.

Наем -650-750, според мен.
Ако се даде на фирма за управление на средносрочни - и повече ще се взимат, към 1000.
За продажба - между 3000 и 4000 на кв.м.
Цената е уникална за района. Точно този апартамент ще мога да до купя за 120 000 евро. Това е цена на супер зелено и с отстъпка. Кухнята и аз си я представям на един ред, а съм говорил със строителя да направи почти цялата стена откъм балкона френски прозорец от типа на снимката, но равна с пода. Пред балкона отваряем, а пред масата цяло стъкло до земята. Така когато е топло тераската ще може да се ползва пълноценно, а и помещението ще е супер светло.. Чудя се дали е удачно да няма стена и врата между хола и антрето. При толкова малко помещение всеки метър е важен и обединението на двете ще даде една идея по-голям простор. Улицата е много зелена и супер централна. Метрото е на няколко минути, а пеша се стига спокойно до НДК и Витошка.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 12:02 от Мъфин

# 663
Цитат
голямо тракане беше
, ами в дневната тракането не е по - приятно, а в банята човек стои по - малко все пак. При липса на отделно мокро помещение човек избира по - малкото зло Simple Smile.
Именно, притеснявам се, че съседи не биха го изтърпяли, защото ако на всяко сушене ми висят на вратата определено не би ми било приятно.

# 664
Според мен каквото и да било тракане от сушилня ще пречи на съседите много по-малко в банята, отколкото в холокухня или дори в самостоятелна кухня.

# 665
  • София

Кое му е супер минито? Напълно достатъчно за млад човек, дори двойка. Терасата е мини също, обаче. За мен е минус, но колко да е минус, ако цената е добра.
650-750 ако е в сезона -септември и октомври ще му се вземат.
Под обзаеждане "супер добре" , да е модерно, като под модерно, имам предвид модните тенденции интериорни.
Само да кажа, че тази кухня е толкова огромна, чак дразнеща и на буква Г на всичкото огроре, заема половината пространство, аз бих я съкратила на мига. Хладилник и пералня/сушилня в една конзола, миялна на 45, умивалник на 50, фурна и толкова за кухнята.

Наем -650-750, според мен.
Ако се даде на фирма за управление на средносрочни - и повече ще се взимат, към 1000.
За продажба - между 3000 и 4000 на кв.м.
Цената е уникална за района. Точно този апартамент ще мога да до купя за 120 000 евро. Това е цена на супер зелено и с отстъпка. Кухнята и аз си я представям на един ред, а съм говорил със строителя да направи почти цялата стена откъм балкона френски прозорец от типа на снимката, но равна с пода. Пред балкона отваряем, а пред масата цяло стъкло до земята. Така когато е топло тераската ще може да се ползва пълноценно, а и помещението ще е супер светло.. Чудя се дали е удачно да няма стена и врата между хола и антрето. При толкова малко помещение всеки метър е важен и обединението на двете ще даде една идея по-голям простор. Улицата е много зелена и супер централна. Метрото е на няколко минути, а пеша се стига спокойно до НДК и Витошка.

Фантастична инвестиция. Много добре знам района, даже аз детето бих изпратила там, а не в М.ливади.
Паркоместа ако можеш вземи. Иначе засега е зелена зона и се паркира, но поне едно да има, ако има възможност, както и хубаво, голямо мазе, ако има мазета. Там се слагат ски екипировка, бордове, колела, сърфове и всякакви такива, които няма да могат в апартамента.
Решението за френските прозорци е жестоко, ще стане едно бижу прекрасно. Няма да стигнеш до продажба.
На малката тераса с френски прозорец вече има съвсем друга визия, само визуализирам какво би могло да побере:

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 12:07 от Azzy

# 666
В тази сграда вече съм запазил един един голям и супер добре разпределен южен апартамент. Той е предвиден за големия ми син когато се ожени. За мини двустайния се замислих дали предвид ниската цена не си заслужава да го взема.  Затова и те питах за мнение. Ти имаш супер точно око за инвестиции в хубавите райони на София.

# 667
Цитат
голямо тракане беше
Именно, притеснявам се, че съседи не биха го изтърпяли, защото ако на всяко сушене ми висят на вратата определено не би ми било приятно.

Първо, колкото и да трака сушилнята, шумът съвсем не е такъв, че съседите да го чуват непоносимо през стени и плочи. Второ, това е нормален битов шум и дори и да ги дразни не могат да се оплакват. И трето едва ли през деня се усеща толкова, а не мисля, че ще сушиш нощем, защото ако го правиш колкото пречи на съседите, двойно повече ще пречи на теб. А и в банята човек я се къпе,  я се мие, я друго, но не за дълго и не виждам какво толкова пречи. Не е като да гледаш телевизия в хола.
Накратко:
- най-добре в мокро помещение (за съседите е все тая, ама за теб е по-добре)
- ако няма мокро в банята е следващата опция.
- после евентуално антрето в някакъв гардероб (виждала съм).
- и най-неприятно е в кухньохола. В отделна кухня е ОК.

# 668
  • София
О, много си внимателен, благодаря Simple Smile
Заслужава си, по мое мнение, даже направо се влюбих, особено с френските прозорци, които си предвидил, но пак напомням- вземи ако има възможност паркомясто още едно, защото съм сигурна, че към големия има две и мазе голямо, ако има.

# 669
  • Sofia
В банята обикновено всичко е плочки и твърди повърхности и няма какво да отнеме енергия на звука и наистина е шумно, но според мен е по-добре там отколкото в хола.

Това, което според мен е хубаво да съобразите е дали банята ви случайно не е на гръб на спалня на комшиите ви.
Друго, което аз избягвам е да пускам сушилня след 22ч, особено ако е с метални елементи по дрехите.

Иначе от опит - да чува се в съседен апартамент сушенето при наличие на обща стена (25см тухла) и дрехи с метални ципове.

# 670
О, много си внимателен, благодаря Simple Smile
Заслужава си, по мое мнение, даже направо се влюбих, особено с френските прозорци, които си предвидил, но пак напомням- вземи ако има възможност паркомясто още едно, защото съм сигурна, че към големия има две и мазе голямо, ако има.
Няма за какво 🙂. Позна за паркоместата. За големия има две, но не знам дали за малкия си заслужава. Паркомястото е голям бонус, но за толкова малък апартамент не знам дали ще трябва. По-скоро дали ще се избие. Апартаментчето е на супер цена, но подземното паркомясто струва 25000 евро и при положение, че не ясно дали ще трябва на всеки наемател не е сигурно за колко време ще се избие. С две думи се бях наканил да го пропусна, но ако смяташ, че за дадена група наематели то би наклонило везните значително ще купя. Какво ти е мнението?

Иначе от опит - да чува се в съседен апартамент сушенето при наличие на обща стена (25см тухла) и дрехи с метални ципове.
От 25 см тухла до 25 см тухла разликата в шумоизолацията може да бъде буквално двойна, тройна, че и нагоре.  Няма нищо случайно във факта, че някои модели тухли са 4-5 пъти по скъпи от други. Това е и една от причините човек добре да си отваря очите и внимателно да избира когато купува НС.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 15:05 от Мъфин

# 671
Мъфин, 120 к евро апартамента на зелено + поне 20 к евро ремонт и обзавеждане и нот. такси са общо 140 к евро за 700 лв месечен наем.
25к евро за паркомястото и евентуално 150 лв наем е същата, че даже по-висока норма на възвращаемост. Да не говорим, че като свършат паркоместата от строител (бързо),можеш да го продадеш с печалба на някой закъснял съсед. В Лозенец паркоместата  се търсят доста, макар и точно в тази част да няма бизнес зона (около Маринела има много офиси и няма да стои празно). Ако не решиш да вземеш, на зелената зона все още се намират места, само че условията за паркиране на наематели (несобственици) са доста тегави. Така че имаш още едно ограничение - наемател без кола.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 15:10 от HappyHeartbeat

# 672
Мъфин, 120 к евро апартамента на зелено + поне 20 к евро ремонт и обзавеждане и нот. такси са общо 140 к евро за 700 лв месечен наем.
25к евро за паркомястото и евентуално 150 лв наем е същата, че даже по-висока норма на възвращаемост. Да не говорим, че като свършат паркоместата можеш да го продадеш с печалба.
Принципно говорим за евро. Наясно съм, че 700 евро е трудно постижима цена за малко жилище, но се надявам, че топ локацията съчетана със супер луксозна сграда ще помогне това да се реализира. Аз не случайно помолих точно Azzy за съвет. Тя има богат опит с наематели от точно този сегмент.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 15:12 от Мъфин

# 673
700 евро за 42 кв.м. със скосявания на Галичица? Трудно. В сградата на Аванти на Баучер отдаваха за по-малко тристаен 100 кв.м. НС, с доста добро обзавеждане.

# 674
То да беше 42, пък то като го гледам 17+2.4+4+12 прави към 35 на око, от които една част са с височина под 1.50м
За сам човек става, ама като се понапълни с мебели става доста клаустрофобично. Аз поне ако вземах под наем, бих си взел за 700 евро нещо по-просторно, има достатъчно добри оферти пак в хубави квартали.
Но има хора, които обичат да се обграждат с други хора със "синя кръв" и може да има значение, че била луксозна, екслузивна сграда, в която ще живеят само богаташи и т.н. За мен няма и даже е минус, но знам ли, сигурно има и такъв сегмент.

Общи условия

Активация на акаунт