Yalı Çapkını ❤️Рибарче❤️Афра Сарачоулу ❤️ Мерт Рамазан Демир❤️Преди и След❤️ Тема 3

• 44 654
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Sofia26, може би не сте се срещали на живо с психично болен. Дано и остане така! Аз обаче съм имала допир до хора с няколко различни дълбоки психични заболявания, и повярвайте най - трудното нещо е самите те да осъзнаят, че са болни. В голям процент от семействата , дори и те не виждат болест, просто са приели, че човека си е леко странен.
Няма как с лека ръка да кажете някой да ходи да се лекува! За да се лекува някой ,трябва да има някой друг който го е грижа за него, ..да го подкрепя. В конкретната история няма! Всеки се е затворил в стаята си и си твори мръсотиите.

Както казах, на мен не ми допада факта, че сценаристите олекотиха образа на Ферит. В началото показваха съвсем различен образ. Разглезен- да , но не и толкова повърхностен.
Относно първата брачна нощ, въобще тая изцепка не беше по хрумка на Ферит. Пелин сама се натресе....според мен Ферчо си беше ОК да си е сам с избраната от него жена в първа брачна нощ...🫠 нещата тогава може би щяха да са различни.
Та тук съм напълно съгласна с момичетата за образа и на Пелин. В първите епизоди, надроби 100 неща- уверена , силна...Сега седи и гледа като умряла риба.

Точно затова категорично не приемам ,че Сейран е тази ,която носи вина за състоянието -по моемо чиста проба глезотия- на Ферит-иМ.
Напротив ,тя е тази която вижда ,че това което той прави е меко казано лошо ,не само за него ...даже се въвлича в неговите лъжи ...заради кого ?!?! Заради себе си ...едва ли ,ама кой да разбере ....
Та тя го познава  от , а дори и го опозна  за време далеч по кратко  от всички остаряли с неговото порастване .
За тъпотията на семейството му , или умишлено затваряне на очите за неговите здравословни проблеми  Сейран не носи вина , жалко че тя понася  последиците от всички негови грешки.
Представяте ли си какво би се случило , ако Сейран съсвем отговорно постави пред ЕЛИТА Корхан-ов пробмемите на Ферит-Им за здравословни.
С тях и Ферит-Им само Кязъм ага може да се справи .
Той още носи обидата от Халис и няма лесно да  я преглътне , а ако разбере и за Ферит ,майко мила .  

Колкото до Пелин ,,да тя се натресе в Антеп , а после  най-безочливо се натресваше в спалнятя им когато
 ѝ кефне .Той какво направи ...нищо ?!?!  Наистина да се чуди човек ,коя е законната  , него това го забавляваше  и го приемаше за съвсем нормално .Разделиха се  , а той продължава да  я търси и да  ѝ управлява живота .

И правилна е реакцията на Сейран ..."втора жена ли ?!?" ,че и дете ...Интересно ,коя ще е "втората" Пелин едва ли би минала на втора линия.

# 631
Четох в една страница , че Сейран казва на Ферит: “нека да се разведем , пък после от Пелин ли или която искаш имай дете!”
Ауу ако ми го каже ще я черпя.Самозабрави се Ферит.Тъкмо й покаже , че я иска и тя него .. и хоп почва с глупостите.
И него го разбирам за една целувка се гонят 3 серии , колко ли ще се гонят , за да преспят заедно.
Но да й каже , че иска дете от друга , това е много сериозен удар.

# 632
Изобщо няма да се учудя ,ако "знатни"-те Корхан-ови в един момент обвинят Сейран за състоянието и поведението на ЧапкЪн-уФ.
Те го ожениха, за да се кротне , а не би..... иииии.що ?!?! Щото тя не му е позволила да консумират връзката си ?

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 15:26 от sofia26

# 633
Пореден слух
Пелин и Ферит се целуват от страна на Пелин той мисли само за Сейран

Точно като чул за развод 😎

# 634
Може пък  да ги разведат, но с какво ще се променят нещата ?
 Ако Сейран е подписала, без да се консултира поне с адвокат, жалко.   Тя е очарована от Дефне,но на знае какви са целите й? В конака всички са на нокти от нейното присъствие, сигурно има защо.  Едва ли Ферит е най-голимия гадняр.  Ако я омъжат в Антеп повторно може и да попадне на истински гадняр.

Така олекотиха образа на Ферит, че дори и да има право всички ще са срещу него.Joy
Не ме разбирайте погрешно,но единия трябва да се пречупи и да признае чувствата си.
Като магарета  на мост са..
Да престанем с тези нервни кризи...
Тук Феритчо иска бебе. Много е отчаян милия. Не знае какво и как да прави с опърничавата си жена.  Защо му беше да търчи след Пелин?  Нещата  щяха да са други.

Голям манипулатор е. Видя слабостта на Сейран към него и удря където я боли.  Защо  е толкова глупаво това момче? 

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 16:02 от Nina_richi

# 635
  • Дубай
Ферит е човек на емоциите, не се замисля ,колко наранява когато говори без да  мисли.Казва, каквото казва после ще му мисли ,макар ,че  досега , май не е изпитвал вина за думите си.
И аз да съм ,няма как да изпълнявам съпружеските си задължения,като ме снижава първо със земята ,а после си търси целувка и искал да става баща.Какъв баща ?!Той за себе си не може да се грижи,какво остава за бебе.
Сейран за да изпълни задълженията си, Феро Ефенди трябва да узрее като мъж ,а не момче,което иска да налага мнението си.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 18:58 от I.V

# 636
Изгледах серията с бг буквички и какво ме впечатли.
Първо, разговорът с дядо му, Ферит е истински само с него. Думите на Халис ага: " Понякога се гледай през очите на Сейран."  "Не винаги сме самодостатъчни. В нас има амбиции, съблазни. Имаме граници и е трудно да се борим с всичко това. Човек се изморява. Прибави към това и нашите грешки, после излез от това, ако можеш. Много е трудно да го направиш сам."
Това е по-сериозно обяснение на идеята му Ферит да бъде оженен - не просто да се кротне, а да излезе от собственото си его и да се види през друг Аз. Така се става личност. Ферит изглежда е отгледан като цвете в саксия, обгрижван, но ... под контрол. Няма как да свикне да се вижда през очите на близките си, те там или са затънали в мръсните си тайни, или са подвластни на "честта на рода". За тях той има стойност само като продължител на рода. Затова и тоя огън в него, който е забелязал дядо му. Трябва да изкара огъня от себе си, иначе ще бъде изпепелен. В интерес на истината, след собственото си откритие понечи да се разкрие и Сейран го приласка, но после пак го налазиха страховете, че ще бъде отхвърлен и ... се върна към стари защитни механизми. Сам признава, че решението на Сейран да се включи към проекта на Ефе го е накарал да мисли "като тези двамата" - Ифакат и Орхан.
Второто, което ми се иска да отбележа е, че Ферит иска да се разграничи от баща си. Затова е предприел и тактиката да не крие връзките си, както и мазохистично да иска истината за връзките на жените, с които е. Само че ... в разговора с дядо си сам се уплаши от резултата, който ще последва от разкриване на тайните - разпад на целия дом. И не е готов да последва съвета на дядо си - "Страхувай се не от това, което ще излезе наяве, а от това, което няма."
И накрая, чудех се при гледането с онлайн превод, защо ми заприлича на дявол някъде до средата на серията. Сега разбирам, че усещането се подсилва и от черните дрехи, с които е облечен. Черната дреха по принцип е израз на неувереност, изолация, егоцентризъм. А ако човек я носи през цялото време, показва и агресия към света и към себе си. Което съответстваше и на поведението му спрямо Дефне, Ифакат, Орхан, Пело, че и Сейран. Съвсем друго излъчване има, облечен в бяло или в любимата си бледожълта блуза.
Не ми е ясно още какви са тия пристъпи, които го връхлитат като се ядоса, това помътняване на съзнанието. Дали са от диабета или е сериозно психично разстройство.
Лека вечер на всички ви. Simple Smile

# 637
Защо си мислите, че ако някой от двамата си признае чувства нещата ще се променят?
Аз не виждам това да се случи на този етап...
Да предположим, че Ферит признае пръв, че е влюбен. Е, и?
Любовта изисква търпение, всеотдайност, компромиси, отдаденост, доверие... Може ли Ферит да ги даде?
Любовта не търпи свръх его, в любовта няма АЗ, не търпи немарливост... Ферит може да признава любовта си всеки ден, но когато действията му не я припокриват то за Сейран няма да има особена разлика. За любовта не се говори, ако я има то си личи от действията.

Да предположим, че Сейран склони и признае на Ферит любовта си. Какво ще постигне? Ще подари сърцето си на човек, който очевидно не умее да борави с него. Човек, който не се е научил да цени, това което е в ръцете му. Сейран има нагледен пример- Пелин. Тя му е признала всичко възможно, поверила му е всичко свое, и какво получава насреща? Сейро, откъде да знае, че тя няма да бъде застигната от същата унизителна съдба? Това, че са под един покрив не означава, че няма да бъде, точно толкова пренебрегната и самотна, като другата.

Няма нужда от думи. Грижовността, притесненията на Сейран са любов. Прегръдката у Дефне е любов. Отвличането е любов, Сбъднатата коледна елха е любов...
Любовта е тук, но още е на етап- отричане Smiley Когато стане по- натрапчива ще я приемат и може би ще й позволят да ги промени, за да не се загубят.

# 638
Ферит е човек на емоциите, не се замисля колко наранява когато говори без да се замисли.Казва каквото казва после ще му мисли, макар че  досега , май не е изпитвал вина за думите си.
И аз да съм ,няма как да изпълнявам съпружеските си задължения,като ме снижава първо със земята ,а после си търси целувка и искал да става баща.Какъв баща ?!Той за себе си не може да се грижи,какво остава за бебе.
Сейран за да изпълни задълженията си, Феро Ефенди трябва да узрее като мъж ,а не момче,което иска да налага мнението си.

Честно казано,почти не познавам мъж/момче/ на тази възраст,което да е узряло да стане баща!
Има,разбира се,но е рядко срещано!
Че даже и жени/момичета/!
По тази логика  не трябва да се създават семейства ?
Това са нещата от живота!
Не винаги сме готови за това,което ни предстои,когато създаваме семейство!
Има много търкания,кавги и спорове,докато взаимно узреем!
Та,по тази логика,до кога трябва да се чака да узрее Ферит?
Не е ли по-добрият и по-нормалният вариант да се създаде семейството,да се родят децата и постепенно всичко да си дойде на мястото!
Аз пък не съм много сигурна,че Сейран е узряла да бъде жена/съпруга/ на мъжа си!
На тепсия принцът на бял кон,узрял,без недостатъци и умиращ от романтика и любов го има само в приказките!
В реалния живот баба ми казваше-:Мъжът е главата,но жената е вратът!
Аз виждам потенциал във Ферит да стане добър любящ баща и съпруг,стига да се намери правилния начин,по който да му се въздейства!
С крясъци-не става!

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 18:40 от usmivkata20

# 639
Цитат
Ай дано е второто, макар че къде ще иде тя
Като дойдоха вече след сватбата в имението, освен бижута не ѝ ли дадоха и кредитни карти? А пък Дефне и Ефе ще ѝ дадат аванс, Дефне ще се погрижи за квартира и адвокат...И без това Дефне гони мъст.

# 640
  • Дубай
Ферит е човек на емоциите, не се замисля колко наранява когато говори без да се замисли.Казва каквото казва после ще му мисли, макар че  досега , май не е изпитвал вина за думите си.

Честно казано,почти не познавам мъж/момче/ на тази възраст,което да е узряло да стане баща!
Има,разбира се,но е рядко срещано!
Че даже и жени/момичета/!
По тази логика  не трябва да се създават семейства ?
Това са нещата от живота!
Не винаги сме готови за това,което ни предстои,когато създаваме семейство!
Има много търкания,кавги и спорове,докато взаимно узреем!
Та,по тази логика,до кога трябва да се чака да узрее Ферит?
Не е ли по-добрият и по-нормалният вариант да се създаде семейството,да се родят децата и постепенно всичко да си дойде на мястото!
Аз пък не съм много сигурна,че Сейран е узряла да бъде жена/съпруга/ на мъжа си!
На тепсия принцът на бял кон,узрял,без недостатъци и умиращ от романтика и любов го има само в приказките!
В реалния живот баба ми казваше-:Мъжът е главата,но жената е вратът!
Аз виждам потенциал във Ферит да стане добър любящ баща и съпруг,стига да се намери правилния начин,по който да му се въздейства!
С крясъци-не става!
С повечето неща си права,но питам се, ако Феро нямаше зад гърба си Корханови как щеше се справи,щото то не е въпросът само да направиш това дете ,въпроса е и да го възпитаваш и гледаш...а при тези обстоятелства, не мисля,че Сейран и Ферит са готови да гледат деца...И,да права си,Сейран също не е готова за деца.

# 641
Нека се карат, нека спорят, нека се ревнуват, заплашват, провокират...да има динамика и нестихващи емоции. Защото иначе какво , ако всичко е мед и масло ще имаме финал на сериала и ще има да се вайкаме кога ще ги видим двамата пак в общ проект, а аз не искам да спирам да ги гледам така се зарибих че не е истина . Stuck Out Tongue Winking Eye

Ах, тези коси :

# 642
благодаря за отзива ти, I.V.!
А то,по едно време си мислех,че сама си пиша и не знам,дали някой ме чете-никакъв отзвук на моите опити да предизвикам някакъв дебат по отношение на поведението на двамата!
Ферит,та Ферит....добре,де,дайте да го разчопкаме този 24 годишен младеж,дето такива са ни пред очите всеки ден!
Те как се държат,даже и след като не са от фамилията Корхан!
Такава е младежта днес,за съжаление!
При някои има лични проблеми,при други има проблем с възпитанието,но винаги за това има някаква причина!
Тук става въпрос вече за семейство!
И това семейство трябва да се съхрани по някакъв начин!
Кой ще е щастлив от един развод?
Сейран,или Ферит?
Семействата им?
С нетърпение чакам тази серия,защото си мисля,че нещата са много по-дълбоки от това,което се вижда на повърхността!

# 643
  • Яко в Матрицата...
Аз чета всичко в темата Simple Smile На страната на Сейран съм. Да, тя не е готова за брак, ама кой я попита иска ли да се омъжва? Баща ѝ ли? Ферит ли? Някой от Корханови ли? Никой! Суна искаше да се омъжва, сега сигурно по 100 пъти на ден отправя благодарствени молитви, че Феро бей хареса сестра ѝ.

Това което не разбирам, Усмивката, е защо Сейран трябва да отстъпва всеки път? Да му се отдаде, да му каже, че го обича, да му роди дете... Добре, ще го направи и всичко ще стане цветя и рози, така ли? Ферит ще падне в краката на Сейран и ще остане там форевър?

Признавам си, не мога да вляза в обувките на Сейран. Не мога да си представя, че на 19 ще ме омъжат за някого, когото съм видяла два пъти за по 5 мин. Не мога да си представя, че на 19 ще ми се наложи не да съм съпруга, а майка на мъжа си. Да го уча на а-то и б-то в отношенията. Не мога да си представя, че ще ме затворят в една къща и всеки един в нея ще се попитва да ми дава тон в живота. Дори не споменавам любовницата на мъжа си... Нямам такова въображение...

Феро ефенди ми е много на сърце, но само Сейран не може да му помогне и не трябва да се очаква от нея да го спасява от самия него.

# 644
Аз чета всичко в темата Simple Smile На страната на Сейран съм. Да, тя не е готова за брак, ама кой я попита иска ли да се омъжва? Баща ѝ ли? Ферит ли? Някой от Корханови ли? Никой! Суна искаше да се омъжва, сега сигурно по 100 пъти на ден отправя благодарствени молитви, че Феро бей хареса сестра ѝ.

Това което не разбирам, Усмивката, е защо Сейран трябва да отстъпва всеки път? Да му се отдаде, да му каже, че го обича, да му роди дете... Добре, ще го направи и всичко ще стане цветя и рози, така ли? Ферит ще падне в краката на Сейран и ще остане там форевър?

Рени/ако ми позволиш така да се обръщам към теб/,ще ти отговоря така-тя и сега не постига много,като не му се отдава,нали?
Дали да му се отдаде,или не,това мисля изобщо не би трябвало да стои на дневен ред при едно вече създадено семейство!
В началото-да!Съгласна съм!Но,вече мина доста време,те свикнаха един с друг,даже имаше и близост между тях!
По никакъв начин не мога да харесам препускането на Сейран от ъгъл в ъгъл в стаята,само и само да не я целуне!
Това ми е смешно и даже ме е жал!Както за нея,така и за него!
А,дали,след като са заедно и се роди дете всичко ще бъде цветя и рози,или не,това никой не може да го каже и да го предвиди!
И не само при Ферит и Сейран!
В никое семейство не може да се предвиди как ще продължи семейният живот!
Едно са личностните недостатъци в характера,държанието и отношенията на двама в семейството,съвсем друго е да има интимност между двама съпрузи!
Не и беше толкова неприятен Ферит във вилата,нали?
Мисля,че точно в тази насока трябваше да върви Сейран,защото противоположната,както виждаме не води до нищо добро!

Общи условия

Активация на акаунт