С какво ви дразнят етървите?

• 23 063
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
Най- зле според кого? Това, че не са правили сватба, не значи, че са по- бедни.Има правещи сватби с заеми и после като не си избият парите и реват.Ако зависеше от мен, аз също не бих правила сватба, не от нямаме,а просто ми се вижда излишно губене на време,но и едните и другите родители настояваха.Те плащаха всичко и не съм минавала да събирам пари и подаръци, унизително и срамно ми беше, оприличавам го като просия.И никой нищо не съм задължавала да плаща.Булката е нахална и нагла, потребителката изобщо не звучи грозно.Ще си губи времето да ходи по вили, заради човек, когото слабо познава и с непознати.

# 76

Не я понасям, не мога да я гледам, но пък е на 500км от мен и я виждам веднъж годишно.

Ей, това е грозното.

Като не иска, да не ходи на моминското. Никой насила не я кара. Обаче аз виждам завист, как едва ли не всички правят сватба, а те и кола нямат. Аз като гледам около себе си, моминското се плаща от поканените, не от булката. Булката казва кои са поканени и кумата се свързва с тях. Като се избере място и дата, се смята колко пари на човек се пада. Съответно булката е поканила съфорумката и организаторката на партито е искала точна цифра присъстващи, за да изчисли бюджет и място.
А понеже на съфорумката не й се ходи, гледа на това само като на разход.

И аз като буболина мисля, че сватбата не е атестация за финансово положение. Има и хора без възможности, правят малки сватби, други теглят кредити за огромни празненства!

Иначе не знаенето на традиции не е свързано с това дали си правил сватба. Аз съм присъствала на няколко сватби и съм виждала различни традиции.

Наскоро ми направи лошо впечатление, приятел на баща ми дойде на опелото му. Не знаеше , че свещите за починалите се палят от ниския свещник и запали от свещта за здраве. Не е нужно да си организирал погребение, за да го знаеш това.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 19:15 от Анонимен

# 77
Ами като не ходи човека на църква, откъде да знае къде се пали.Няма значение къде е сложена свещта, важното е, че е запалил.

# 78
Ми гледаш другите какво правят, правиш го и ти. Или питаш попа. Такива неща. Затова и съфорумката не е длъжна да знае ритуалите, но ако е ходила на 1-2 сватби сигурно е видяла поне ритането на менче, танца с пилето, кумовата реч, разчупването на питката, първия сватбен танц, такива неща. Не е казано, че само тези, които са правили сватба, знаят традиции.

# 79
Тя не е организатор на сватбата, нито пък се жени, та да е нужно да знае традициите. Пък и те са различни, аз например за танц с пиле никога не съм виждала.
А за моминското парти щом не иска, няма да ходи. То поне да беше в града, ами то и на вила. 
Лошо е когато близки по  сватовство хора не могат да се понасят, но се случва.

# 80
Нали рядко се виждат. Няма какво толкова да се дърлят.

Разбира се, че са различни традициите, не всеки знае всичко. Ама все нещо е чувал, не вярвам съвсем да не е. Затова ми стана странно човек да не знае чак пък никаква традиция.

Да не ходи на моминското, ама да не злобее.

Те масово се правят на вила, не е странно.

# 81
На мен пък би ми станало тъпо някой да иска да знае дали ще ида на моминското, за да е ясно дали ще дам пари. Можеше да го завърти като да я интересува присъствието.

# 82
  • Варна
Гледат на потенциалните присъстващи като на касички, да си поделят парите повече хора, че да им излезе по-евтино. Човек го усеща и му става неприятно.

Да не говорим, че аз лично смятам моминските партита за привнесена псевдо традиция и не бих отишла. Като имат претенции да се знаят традициите, поне да държат на българските.

# 83
  • Пловдив
Наскоро ми направи лошо впечатление, приятел на баща ми дойде на опелото му. Не знаеше , че свещите за починалите се палят от ниския свещник и запали от свещта за здраве. Не е нужно да си организирал погребение, за да го знаеш това.
Това пък няма никакво значение и ако човекът не е религиозен изобщо не го знае. Че и не му прави впечатление.

# 84
Етърва имам. Не мога да я дишам. Толкова флегматично и сиво същество, не говори, а мяука като котка. Има съревнование определено, обаче аз не припарвам до близки срещи с тях и гледам да не мисля за това.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 13:00 от Enter Sandman

# 85
  • София
Аз също нямам представа откъде се палят свещите...
Как ли ще ме гледат близките на някое погребение.. миналата година ходих, но никакъв спомен нямам откъде съм запалила свещичката.
Дано не са ме одумвали...

# 86
И на мен ми се стори грозничко. Все пак и от един пост не можем да схванем цялата картинка. Ние, например, при организацията на едно от моминските партита искахме да включим близка приятелка на булката, но тя категорично ни отбиваше - утре ще кажа, в други ден ще кажа. Накрая точно това ѝ написахме, иначе поначало изобщо не сме я търсили, за да делим по-малко пари, а защото е приятелка на булката. Разбира се, всеки случай е различен, просто споделям "опит".

# 87
На близките при погребение в този момента въобще не им пука, откъде палят свещи присъстващите, те си имат друга по-голяма мъка.
Моминските партита ги привнесоха от американските филми, позамогнали се нашенки, за които 200 лв. за парти и подарък + още 200 лв рокля  + 200 лв за подарък за сватбата не е проблем.

# 88
На моминското парти на етървата бях на 400 км и с бебе на 3 месеца. Спестих си тоя цирк, йей!

# 89
  • София
Май изобщо не хващате иронията в постовете на хората.

Новата снаха е въздух под налягане, кара таратайка, бичи кредити за фън и злослови за другите, че бедни били.
А тя самата еманация на селтащината.
На това кво да му обичаш?

Общи условия

Активация на акаунт