С какво ви дразнят етървите?

• 23 068
  • 309
  •   1
Отговори
# 90
Май изобщо не хващате иронията в постовете на хората.

Новата снаха е въздух под налягане, кара таратайка, бичи кредити за фън и злослови за другите, че бедни били.
А тя самата еманация на селтащината.
На това кво да му обичаш?

Благодаря, щях да обясня точно това, но сте ми спестили усилията.
Не завиждам, няма за какво. Но ми е неприятно подхвърлянето, а не са нищо повече. Дойдоха ни на гости декември 2021-ва за две седмици. Разходихме ги на наш разход наоколо къде ли не, то бяха снимки и чудесии. В инста и фб има само разходката им, без да става ясно гостуването, с което се създава впечатление на имащи и можещи, пътуващи хора. Същото правят с роднини в чужбина. Направиха си сватба, но сметките плаща свекъра, той пазарува, той покрива всеки масраф. От заплати по 1200лв като не харчиш нищо, много лесно за година се събира за сватба за 20 000лв. Кавичките трябваше да бъдат разбрани, но явно е трудно за някои хора. И до ден днешен не дават пари в къщата им, но това не е мой проблем. Проблемът ми е като ми звъннат за Великден и ми кажат "Еееее, ма как няма да идете никъде? Оф, ни могъ... Без почивкъ ни могъ." Извинявам се, че имам отговорности към себе си, семейството ми, кредити, разходи за да продължа образованието си и влагам в неща, които на мен са ми хубави. Утре като вземем кола от салон на лизинг ще има "Хм, чи тя им е на лизинг, не е тяхнъ". Ей това ме дразни.
Не я понасям, защото е посредствена, но не го и крие.
А, че съм злобна... накривихте ми на калпака. Хахахахахахх!

# 91
Не разбирам, защо се извиняваш. Твоя си работа - ако искаш си спиш 4 дена на дивана, ако искаш ходиш на почивка, ако искаш събираш пари за жилище.

# 92
Скрит текст:
Май изобщо не хващате иронията в постовете на хората.

Новата снаха е въздух под налягане, кара таратайка, бичи кредити за фън и злослови за другите, че бедни били.
А тя самата еманация на селтащината.
На това кво да му обичаш?

Благодаря, щях да обясня точно това, но сте ми спестили усилията.
Не завиждам, няма за какво. Но ми е неприятно подхвърлянето, а не са нищо повече. Дойдоха ни на гости декември 2021-ва за две седмици. Разходихме ги на наш разход наоколо къде ли не, то бяха снимки и чудесии. В инста и фб има само разходката им, без да става ясно гостуването, с което се създава впечатление на имащи и можещи, пътуващи хора. Същото правят с роднини в чужбина. Направиха си сватба, но сметките плаща свекъра, той пазарува, той покрива всеки масраф. От заплати по 1200лв като не харчиш нищо, много лесно за година се събира за сватба за 20 000лв. Кавичките трябваше да бъдат разбрани, но явно е трудно за някои хора. И до ден днешен не дават пари в къщата им, но това не е мой проблем. Проблемът ми е като ми звъннат за Великден и ми кажат "Еееее, ма как няма да идете никъде? Оф, ни могъ... Без почивкъ ни могъ." Извинявам се, че имам отговорности към себе си, семейството ми, кредити, разходи за да продължа образованието си и влагам в неща, които на мен са ми хубави. Утре като вземем кола от салон на лизинг ще има "Хм, чи тя им е на лизинг, не е тяхнъ". Ей това ме дразни.
Не я понасям, защото е посредствена, но не го и крие.
А, че съм злобна... накривихте ми на калпака. Хахахахахахх!

А ти очакваше в инста и фейса да пише, че са били на ваши разноски ли? И парите на свекъра не виждам защо броиш...
 Наистина от твоите постове се създава впечатление, че яко ти се зловиди. Бъди над нещата, не обръщай внимание на постове в инста и фейса и какво щели да кажат. Като кажат, че колата ви е на лизинг голяма работа. За нещо срамно ли го намираш?

За съревнование трябват двама, ако един не влиза в такива "селташки" изпълнения , няма как да се получи.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 15:15 от Iris04

# 93
  • Варна

А ти очакваше в инста и фейса да пише, че са били на ваши разноски ли? И парите на свекъра не виждам защо броиш...
 Наистина от твоите постове се създава впечатление, че яко ти се зловиди.

Не ви разбирам наистина. Темата е баш за злословене, а нападате хората, които го правят. Какво ще се обсъжда иначе?

И да, няма нужда да пише във фейса, че са на техни разноски. Като цяло няма нужда да публикува каквото и да било. На мен лично ще ми е неудобно да се хваля с неща, които не съм постигнала сама.

И това, че човек вижда отрицателни качества у някой друг и ги коментира, въобще не значи, че влиза в "селташки" съревнования.

# 94
Аз пък разбирам от постовете ѝ, не че "зловиди", а че етървичката я дразни и то има и защо, а и темата е затова бай да уей.

# 95
Скрит текст:

Наистина от твоите постове се създава впечатление, че яко ти се зловиди.
Не ви разбирам наистина. Темата е баш за злословене, а нападате хората, които го правят. Какво ще се обсъжда иначе?

Скрит текст:
И да, няма нужда да пише във фейса, че са на техни разноски. Като цяло няма нужда да публикува каквото и да било. На мен лично ще ми е неудобно да се хваля с неща, които не съм постигнала сама.

И това, че човек вижда отрицателни качества у някой друг и ги коментира, въобще не значи, че влиза в "селташки" съревнования.

Не я нападам, просто наистина ми се видя странно това обвинение, че етървата е публикувала във фейса, без да обозначи на чии разноски са били, както и другите неща.

Но си съвсем права, че темата е за злословене.

# 96
Не, не очаквам разбира се да пише, че са на наши разноски. Исках само да подчетая как се създава един лъжовен образ, а в следващия момент се гледа едва ли не със снизхождение, че не планираме през ваканцията да се натресем някъде на "почивка". Няма как да дам примери за всички коментари, които са правени за този период от две години. Коментари, че ние наемаме рент-а-кар като имаме да си вършим работа, що ей тъй не сме вземели някоя "колца". Коментари по мой адрес, че не съм знаела елементарни неща за традиции.
Нека да съм злобна, не виждам защо има някой да ми гледа в паничката, че и да коментира.
А относно свекъра - аз тези неща няма как да ги знам, ако някой не ми се е жалвал. А и той си позволява акъл да дава в мое жилище кое би било по-добре да се направи. Ако желае да направи - да заповяда! Но това е тема на друг разговор...

# 97
Това какви пари харчат и на какви почивки ходят си е тяхна работа, както и това дали вие имате кола, нямате ли. Явно живеете далече едни от други, не се виждате често, което е идеален вариант. Не е нужно да се търпите взаимно.

Ужас на ужаса, аз не споделям почти нищо във фейса. Сега как ли ме коментират хората? Сигурно, че не ходя никъде и си седя само у нас. Не си ли споделил у фейса, че си някъде, значи не си бил там! Grinning

# 98
А не е така.Моя съседка като ходи в Дубай и в Тайланд, каза, че си била на село.Не иска да се знае къде ходи, за да не и искат заеми.

# 99
А не е така.Моя съседка като ходи в Дубай и в Тайланд, каза, че си била на село.Не иска да се знае къде ходи, за да не и искат заеми.

Добра тактика! Не съм се сещала! Grinning

# 100
  • Great Britain
Добър трик и запазен за себе си личен живот.

# 101
Моята етърва ме дразни с изискването си към нашето семейство да помагаме на сина й.Млад мъж на 25,още от училище се захвана с лоша компания,с мъжа ми видяхме много притеснителни признаци за употреба на наркотици.Много си говорихме с мъжа ми и решихме да говорим с родителите му - той с брат си,аз с нея - като една майка с друга.И двамата му родители ни се разсърдиха след тези разговори,обидиха ни се,а етървата обяви,че завиждам на сина й и затова такива неща си измислям.Няколко години избягваха всячески контакт с нас,а и ние не се и натискахме.Сина им стигна до ефективна присъда,изтърпя я и сега си е при тях.И разсърдената му майка изведнъж се отсърди и взе да ни звъни по няколко пъти на седмица с изискване да го вземем в нашето жилище в София- да смени средата.Да му намерим работа,да го закриляме.Това се поставя като изискване към нас  без никакъв предварителен разговор поне между братята.Без да сме се съгласували предварително и двамата с мъжа ми сме отказали ( в един ден звъняла на мен и веднага след това на него).Вечерта обсъдихме и решихме,че поддържаме отказа.Не спира да звъни,ходи у моите родители да се жалва от мен колко съм лоша и да изиска от тях да ми заповядат да го приемем.
В момента съм благодарна,че живеем далече едни от други.
Как се излиза от такова положение?

# 102
Разсърдвате се и вие сега.

# 103
  • София
Звъните ѝ и с думи прости обяснявате, че не можете да поемете отговорност, решението ви е крайно и да не притеснява родителите ви. После праскате телефона и се разсърдвате жестоко.

# 104
И моята толерантност би спряла на секундата, в която притеснява родителите ми.
Бих обяснила, че не мога да поема ангажимент да гледам, хрантутя и да съм пъдар на 25 годишен мъж, който няма изглед за работа и скорошно изнасяне, а и колко е “чист” кой знае?
Ако искат - да се сърдят, а и бих напомнила, че когато е било време съм казала, каквото съм имала, те са предпочели да не ме разберат.

Общи условия

Активация на акаунт