С какво ви дразнят етървите?

• 23 060
  • 309
  •   1
Отговори
# 150
Всички са виновни, само гаджето не.

Никъде не съм казвала, че е невинен. Напротив, мекушав и лесно манипулируем е.
Цял живот подпира мързеливата сестра,  с надежда техните да му кажат: Браво моето момче! Как помагаш на изпадналата ти сестра!
И той доволен. Като кученце, на което са дали салам. Но ето и тук получих съвети да не се бъркам.

# 151
И какъв е проблема да й помага? Те са семейство, аз имам по-големи брат и сестра. Винаги сме си помагали. Колелото се върти! Като съм имала нужда от брат си, хич не съм мислила жена му какво смята по случая. Винаги можем да разчитаме един на друг, макар и да се виждаме 2 пъти в годината!

# 152
  • София
Защото от калта стомана няма да направиш.

Вземи накрая адресирай цялата си жлъч правилно и си оправи живота.

# 153
И какъв е проблема да й помага? Те са семейство, аз имам по-големи брат и сестра. Винаги сме си помагали. Колелото се върти! Като съм имала нужда от брат си, хич не съм мислила жена му какво смята по случая. Винаги можем да разчитаме един на друг, макар и да се виждаме 2 пъти в годината!

Върни се и прочети пак първият ми пост преди да коментираш - говорим за безработна вечно мрънкаща и сменяща работата си при първият проблем. Ако ти беше такава вероятно и жената на брат ти щеше да каже нещо.
Това са съвсем различни неща - едно е да помагаш от време на време - друго е цял живот да си патерица.
Това е като аз да си пращам почти цялата заплата на родителите ми щото горките те, без да ми пука как ще се изхранваме тук. Така по-нагледно ли го обясних?

# 154
Да си превеждам част от заплатата на мързеливата дъщеря тогава? Вероятно тогава може да ме захаресват.

Пак няма да те захаресват, но ще си им полезна и ще си траят ... за малко. После ще искат още да даваш. И така докато не ти писне.

# 155
Ами, щом мъжът ти е мекушав и нестабилен, това вече е твой проблем. Много важно е, точно Той да застава и избира теб в отношенията си с майка си, баща си и цялата рода.
Иначе здрава връзка не се получава.

# 156
А ти като каква точно заставаш между брат и сестра? Решението е негово дали ще помага или не,колко и кога. Генерално на тебе какъв ти е проблема? Хората затова създават по 2-3деца,че да могат да си помагат и да не са сами и накрая се появява някаква, дето ще коли и беси! Не знам колко е мързелива сестрата, но много злоба има в теб!

# 157
  • Варна
Ариел, харесвам те и ми е много жал за теб, че стоиш и се натискаш там, където не си желана. И преди си писала за този и семейството му, и сега пак същата песен на нов глас. Няма оправия, човек, защо си пропиляваш живота в напразни усилия, не разбирам. Не личи и да го обичаш този, честно. Той иска одобрението на родителите си, а те искат някой да носи на ръце дъщеря им, когато те вече няма да могат. Съответно натискат копчетата и го постигат, той тича и прави точно това за да заслужи одобрение. Теб не те харесват, няма и да те харесат никога, дори да се ожените. Много грешно си скъсваш гъза от работа, домакинство и учене в стремеж да се харесаш на тези кретени. Поне заради себе си да го правеше, щях да те разбера. И този твоя, честно да ти кажа, не мисля, че и той те харесва или те иска. От всичко, което досега си писала, ти просто си му удобна и те търпи. Защо си затваряш очите за очевидно неща?! Колко време още ще изгубиш да гониш дивото? И дете няма да ти направи, разбери, знам, че това искаше, знам, че се надяваше. Пропиляваш си живота със семейство кретени, а най-жалкото е, че искаш да си част от това семейство. Но и това няма да стане, за щастие или за нещастие, не знам кое от двете.

# 158
Решението е негово дали ще помага или не,колко и кога. Генерално на тебе какъв ти е проблема? Хората затова създават по 2-3деца,че да могат да си помагат и да не са сами и накрая се появява някаква, дето ще коли и беси!

Зависи от помощта, която се иска, но не е нормално да е през главата на съпругата/съпругът. Тя или той не са някакви там, те са семейството.

# 159
Зависи от помощта, която се иска, но не е нормално да е през главата на съпругата/съпругът. Тя или той не са някакви там, те са семейството.
[/quote]

Да, така е, но решението пак е на брата дали да помогне или не.Брата и сестрата какви са? Не са ли семейство? Или всеки ще го командва партньора му? Защото мъжете/жените идват и си отиват. Брат и сестра ще са винаги.

# 160

Да, така е, но решението пак е на брата дали да помогне или не.Брата и сестрата какви са? Не са ли семейство? Или всеки ще го командва партньора му? Защото мъжете/жените идват и си отиват. Брат и сестра ще са винаги.
[/quote]

Той не взима никакво решение да помага. Принуден е от родителите си. И не, не са семейство. Семейство са мъж и жена. Останалото е някакво извращение. Между другото има много случаи на отчуждени братя и сестри точно заради фаворизиране на едно от децата. Приказка.

# 161

Той не взима никакво решение да помага. Принуден е от родителите си. И не, не са семейство. Семейство са мъж и жена. Останалото е някакво извращение. Между другото има много случаи на отчуждени братя и сестри точно заради фаворизиране на едно от децата. Приказка.
[/quote]

Напротив, семейство са колкото и да не ти харесва. По-важното в случая е ти защо си в тази конфигурация? Живееш със според теб безхарактерен мъж, под чехъла на родителите му и не си добре приета в семейството му. За какво си там? Това със сестрата май ти е най-малкия проблем.
ПП Един мъж, ако е мъж, няма как да е "принуден" нито от теб, нито от родителите си!

# 162
Съчувствам ти, че изобщо не ти е лесно. Сама сред вълците, в чужда държава, други порядки, сама да се бориш с всичко. Но, направи нещо за себе си, постави себе си на първо място. Тогава може  и другите да погледнат различно на теб.
Такива компромиси, никога не съм правила.
Ако, един мъж не избере Теб, значи не е добрия избор. Препятствия винаги има, въпросът е ти как ще се поставиш в картината.

# 163
  • Great Britain

[/quote]Семейната единица е мъж, жена и деца. Останалите са роднини.

# 164
  • София
И е тъпо и за роднина да не те броят.

Общи условия

Активация на акаунт