Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 34 202
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Хомеовокс?

# 46
Хюмекс се сещам..изобщо не знам за какво е обаче..

# 47
Правя дежавю на драмата от миналата година: стомашни киселини, прекомерно ускорена перисталтика, но без диария, съответно постоянен глад все едно нищо не съм яла - нещо като малабзорбция? За сега подхващам диетата и лекарствата от миналата година, без предписаните от лекар - блокер на протонната помпа и антибиотици, ами храносмилателни ензими, иберогаст, еспумизан, пребиотици. Вчера уж след хапване и усещане за ситост, излязох на пазар, и докато се прибера, щях да припадна от глад, с препотяване и треперене. Коремът ми спадна и с извинение след като вчера сигурно 5 пълноценни изхождания и 2 тази сутрин, през нощта имах болки в бъбреците, гадеше ми се, имах леки изтръпвания (намалена сетивност по-скоро) на кожата на краката. На практика все едно дали ям или не с тази перисталтика... Нощно време се чувствам замаяна като след алкохолно опиване... а изобщо не пия. Краката ми два дни бяха отекли, сега се пооправиха, а също и имам болки в опашната кост. Пиша всичко това, защото след като миналата година обиколих рекорден брой лекари и правих десетки изследвания, показателите и симптомите ми в крайна сметка се оправиха, без да разберем какво става, с изключение на установения хеликобактер пилори.
Мислих да питам според вас в кой момент да отида на лекар, но се наредих вече за ЛЛ. Затова да попитам, сблъсквали ли сте се с подобно чудо?

# 48
Здравейте!Да питам възможно ли е от това,че от три месеца съм в менопауза след хистеректомия,да са ми се разбъркали щитовидните хормони?Имам Хашимото и хипофункция,но не приемам хормон.Забелязвам от няколко дни потене на ръцете и тремор.

# 49
На няколко места ходих, но най-пълна диагностика има в Eurovita (клиниката при Царско село). Там обаче са и най-скъпите стелки и не ги направих в крайна сметка.
Почнах да нося Sketchers с мемори стелки и при мен това работи засега.
Като станат още по-зле нещата, ще ида в Eurovita.
Иначе стелките, които ми направиха на ул.Казбек (Foot care) ми бяха адски неудобни и просто не можах да свикна с тях.
Но има много доволни, тъй че идете на няколко места и пробвайте кое е Вашето.
Благодаря много, сега ще ги погледна тези места. Просто не бях сигурна на ортопед ли да ида, на физиотерапевт ли или да търся някаква диагностика и каква.

# 50
Да дам отчет ако е полезен на някой, за болезнените топчета по езика + задушаване от снощи.
Остър алергичен ринит и синузит. Хронифицирано.
Обръщайте си внимание на време..

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 13:04 от LittleWolf

# 51
Да дам обратна връзка, че ЛЛ излезе с обяснение за всички симптоми - вирус... иначе ме опипа, пота - искаш ли пак колоноскопия? Е как ще се съглася... каза, дай сега така ще опитаме, пък да видим... и останах с въпросителни на 90% от въпросите. Било от коледните сарми и пълнени чушки... пък апетитът било хубаво нещо.

# 52
Здравейте!Да питам възможно ли е от това,че от три месеца съм в менопауза след хистеректомия,да са ми се разбъркали щитовидните хормони?Имам Хашимото и хипофункция,но не приемам хормон.Забелязвам от няколко дни потене на ръцете и тремор.

Разбира се, че е възможно. Направете изследвания. А това, че сте в хипофункция и без хормон не е добре, но щом така сте решили.

# 53
Да дам обратна връзка, че ЛЛ излезе с обяснение за всички симптоми - вирус... иначе ме опипа, пота - искаш ли пак колоноскопия? Е как ще се съглася... каза, дай сега така ще опитаме, пък да видим... и останах с въпросителни на 90% от въпросите. Било от коледните сарми и пълнени чушки... пък апетитът било хубаво нещо.

Хахаха, ма тези ЛЛ имат готино чувство за хумор.
Иначе - ако имаш - гастрит, колит, може наистина с по-тежките храни да са се обострили, на мен като ми се обостри гастрита направо умирам от киселини и трябва да ям постоянно.
Според мен - иди да те види гастроентеролог, ако трябва гастро, колоноскопия, там, каквото преценят - прави, не е шега да си с такива симптоми.
Иначе - според мен включи и ИПП за кратък период, АБ не разбира се.

# 54
Спринг, на каква диета си?

# 55
Благодаря! Миналата година правих и гастро- и колоноскопия. Сега имам изписан ИПП. Надявам се на такъв етап да тръгна на подобрение и да не се налагат гастроентеролог и пак болници...
Диетата е без кафе, люто, сладко, сурово; само варено и печено, супи, препечен хляб. Сега док ми забрани и варива, домати и туршии.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 12:25 от Анонимен

# 56
То е трябвало още миналата година да ти забранят тези неща. Допълвам и цитруси, че сега им е сезона, ужасно много дразнят. Зелените салати, лук и чесън също.
Аз например като готвя супа, слагам лук - цяла глава, за някакъв вкус, като се свари го махам и го изхвърлям.
Кафе и алкохол също дразнят много, особено вино.
Изобщо има ли проблеми със стомаха - диетата или по-скоро хранителният режим трябва да са много стриктни, иначе в един хубав и прекрасен момент положението се обостря и става ужасно.
Spring Blossom, какъв ИПП пиеш и по колко? На гастроскопията излезе, доколкото разбирам Хеликобактерът е бил положителен? След лечение направи ли контрола, за да видиш дали е излекуван?

# 57
Здравейте,някой може ли да коментира тази цитонамазка?

# 58
Нормална цитонамазка, втора група.

Какво е ИПП?

# 59
ИПП - инхибитор на протонната помпа. Това са лекарства от типа на Нексиум, Омепразол и т.н. празоли. Подтискат стомашната секреция.

Общи условия

Активация на акаунт