Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 126
  • 744
  •   2
Отговори
# 60
Аз отдавна внимавам, защото от малка съм предразположена. Алкохол изобщо не пия, но като ми е добре, кафе си пийвам и даже на гладно... моя вина... и обожавам салати лятото... Също, излезе положителен хелико, изпих си антибиотиците, но тогава лежах и в болница и обиколих сума още лекари, имах индикации и симптоми и за други проблеми, и честно, бях се изморила, и понеже 8 месеца нямах проблеми, не направих контрола, както ми казаха, моя вина... сега ще пусна след изпитната сесия една проба. Изписаха ми лансопрол 30мг по 1 на ден. Успокои се вълчият глад...

# 61
Как ще се тестваш за Хелико? Аз съм чела, че само чрез гастроскопия се разбира на 100% дали имаш бактерията, или - не.

# 62
Гърненце, и теста с издишването в торба. Само това признават при нас.

# 63
За контрола след лечението, моят др искаше фецес... заради това също все отлагах, освен другите работи...

# 64
Някой ходил ли е при д-р Стоян Везенков за нефрофийдбек консултация? Не мога да преценя шашма ли е или не. Прегледът е 130лв, което си е сериозна сума, записване става само след превеждане на капаро по банков път Frowning
Беше ми препоръчан на думи, но не знам дали неврофийдбека е реално нещо.

# 65
Пробата от фецес е достоверна, само ако скоро не са приема ИПП, пробиотици и АБ. Примерно 2 месеца.
Иначе излиза фалшиво отрицателен.
От опит.
Най-достоверно е с гастроскопия, чувала съм и за този дихателен тест също, че дава реални резултати.

# 66
Да, точно така, той ми беше казал месец след лечението, да проверим дали сме ги унищожили. Обаче не ми се минава пак гастроскопия Sad сега, има ли смисъл да правя проба, преди да запиша час пак при него? И какъв вид проба? Все пак е мой пропуск, че не направих контрола...

# 67
Сега, докато пиеш лекарства проба от фецес е безмислена. Не знам за дихателния тест със сигурност, но някъде имам спомен, че бях чела, че изискванията са без лекарства.
С гастроскопия, съответно биопсия, няма проблеми, и на лекарства, ако имаш Хеликобактер излиза положителен.
Тъй че в момента, ако не искаш контролна гастроскопия е безсмислено да ходиш, то няма да ти изпишат някакви по-различни лекарства.
По-добре спазвай диета, изпий си там както са ти изписали схемата и тогава прави проба, но трябва да е минало време, както подчертах няколко пъти.
Казвам го, защото ме е яд, първият път като се усъмних за такова нещо си направих тест от фецес на фона на лекарства и естествено беше отрицателен. Така се мотах 3 години и хоп, като закъсах много с гастроскопия си бях изцяло положителна на фона на Нолплаза и Квамател…

# 68
Е добре де, тоя диахателен тест, толкова ли е недостижим все още за БГ? Все си мисля че не е кой знае какво, но може консумативите да са скъпи пък.

# 69
Благодаря за ценния опит!

# 70
На моя колежка скоро установиха хеликобактер с кръвен тест. Не знам колко е достоверен.

# 71
Кръвният е най-недостоверен, така са ми обяснявали гастроентеролозите.

# 72
  • София
Чувам, че има доста болни деца? В какво се изразяват симптомите?

Дъщеря ми от сутринта е с температура около 37,5градуса, хремава е много, болки в мускулите. Много ме притеснява един подут лимфен възел. Днес беше на лекар, каза че е вирус. Изписа капки за нос, витамини.... Това е общо взето. Аз по принцип съм страшен пич на тая тема, в смисъл изобщо не го приемам за някаква драма и не изпадам в паника, обаче сега се пукам от притеснение с този лимфен възел. Не знам защо ми е толкова притеснено, направо се побърквам. На почти 13 години е.

# 73
Нормално е като е болен човек да се подуе лимфен възел, все пак има инфекция. Аз бих тествала за грип и ковид и според резултата и съответните лекарства.

# 74
Да кажа,че чувството за стържещ  глад е вид стомашна болка

Общи условия

Активация на акаунт