Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 216
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Моля за съвет за приятел на 55г. Според мен ЛЛ яко го претупва.
С тежки грипоподобни симптоми + някакъв простатит (не казват какъв, сложили са му катетър). Пие АБ и ... билки. За простатита май нищо лекарствено.
Но това заради което тук реших да питам е "сецване" в кръста, което настъпи на около 4-тия ден. Не може да ходи, а веднъж като му звънях ми каза че от болка в кръста му е станало много лошо. Днес май е по-зле с кръста.
Въпросът ми е има ли връзка простатит и прищипвания на нерви/възпаления на "кръста". Трябва да го навием да отиде на лекар. Хем е събота, хем не може да ходи, хем е с катетър,  хем ще ми откаже.

# 76
То може и бъбреци да са, така свързано е и с двете оплаквания
Антибиотика вероятно "покрива" и простатит, ако изобщо е това.
Просто да иде на уролог. Ако той препоръча и неща невролог.
Кръв, урина пускани ли са? Наистина претрупват човека.

# 77
Болките в кръста, в корема...може да са от сто неща и да са сто неща.
По форум трудно да се каже.
То и лекар трудно ще каже, но др.начин няма...

# 78
Сигурно пие левофлоксацин.Питайте го за съставката на АБ. Болките се появиха след като започна АБ, нали?

# 79
Тест правил ли е?
Много хора с КОВИД са споделяли болки в кръста, като симптоми. Тип дископатия, не бъбречни.

# 80
  • София
здравейте, имам чувството, че в момента върлува нещо за масово поразяваме. Какво е това чудо? Грипоподобни сиптоми, болки в костите, Т няма, много силна хрема и ужасна, ужасна кашлица. За капак болезнен лимфен възел под челюстта.
3 направени теста (два комбинирани и един само за КОВИД) на 1,3,5 ден- отрицателни. Прегледи- АБ вече 5-ти ден, Геломиртол, антихистамин, пробиотик. Кашлицата се променя, леко намалява, но не спира. За колко дена ще отшуми това чудо и какво да се прави с този болезнен лимфен възел? Според докторката ще се успокои сам, ама на мен ми е много притеснено.

# 81
23 ден е при мен. При мъжа ми станаха 30. Майка ми на 17 ден спря да кашля. Брат ми 2 седмици се дави, но вече е добре.
Мъжът ми по-скоро прокашля все още, а аз се давя в дробовете с хъркане и храчки, буквално.
Днес ми е последен ден на АБ и мисля другата седмица да се самонасочвам към пулмолог.
С който и да се чуя, проблем е кашлицата при всички. Иначе все едно не сме болни. Даже болки в гърлото нямам.
Имах 3-4 дни баналната хрема, малко кашлица денем и това беше. Уж затихваше и не бях за аб, ама изведнъж на НГ се влоших и отиде на бактериално. Денонощно хъркане и изхвърляне на храчки.

Увеличен лимфният възел, на фона на вирус, е нормална находка. Него после може да го мислиш. Ако не спадне след вируса.

# 82
  • София
Горното все едно аз съм го писала- няма Т, все едно не си болен, ама си като разглобен. И преди сме карали вируси, ама минат 4-5-10 дена, пък отмине всичко. Сега направо не знам вече на какъв доктор да се ходи. За последната седмица им загубих бройката.
Лимфният възел много ме притеснява, защото може да станат големи бели, но докторката твърди, че няма с какво да го третирам, докато не отмине инфекцията. Хремата около НГ беше ужасна. Сега пък кашлицата. Чух се с докторката, от днес каза и ударна доза изопринозин. И инхалации не сме спирали да правим. Направо съм отчаяна, та рекох да попитам има ли и други такива "късметлии".

# 83
Един може би глупав въпрос. Четох, че е възможно човек да има паразити, без да има симптоми въобще: https://www.cdc.gov/parasites/resources/pdf/npi_factsheet.pdf . Имате ли някаква идея дали човек, който има паразит, може да си живее с него нормално или задължително се проявява по някакъв начин, рано или късно?

# 84
Момичета, бихте ли ми дали линка към темата за астма при възрастни., или да ми напишете дали дават епикризи за ТЕЛК в СБР по белодробни болести?

# 85
Няма тема за астма при възрастни. Аз питах в темата за астма, разбучаха се. Темата била за деца. Аз никъде не прочетох че е за деца само. И не влизам повече там.

За човека с простатит, ако е. Ходи се на уролог. Взема се секрет по време на прегледа. На база на резултата се изписва антибиотик ако има бактерия. Така на сляпо да се изписва антибиотик е безсмислица. Може да помогне, може и да не помогне, а може и да замаже проблем и да се влоши ситуацията. Иначе за простата повечето мъже са доволни от билката върбовка. Продава се по билкови аптеки в бг. Бях вземала за баща ми. Прави се чай и се пие 2 пъти на ден по една чаша топличък. Но дали човека има проблем с простата въобще не става ясно.

# 86
АБ е изписан заради грип-а, доколкото разбрах аз. Не заради простатита.

# 87
Аз се върнах да прочета пак, но наистина кое от какво е при този човек трудно е да се каже. Най-добре да отиде в спешно някое и там да му направят пълни изследвания за всичко. Иначе при мъжете кръст, бъбреци, простата, болки в слабините всичко е навързано. Но щом е и с катетър, няма да е за чай само със сигурност.

# 88
  • София
Момичета, благодаря на всички! Предположението за връзка на простатита и "сецването" се оказа вярно, за съжаление. Но не е простатит и сецване, а е поли невропатия. Не работи периферната нервна система на долната част на тялото. Затова е нямало процес уриниране.Най-после вече е в болница, в неврология. Стискаме палци за силно адекватно лечение!
Благодаря още веднъж! Когато попитах тук почувствах облекчение и подкрепа!
Бъдете здрави!

# 89
Полиневропатията не засяга ли крайниците? За уриниране за пръв път чувам. Успех с лечението.

Общи условия

Активация на акаунт