Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 287
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Тя дисковата херния пак такива странични ефекти има при мъжете.

# 91
За мъжете не мога да кажа, но аз съм с ДХ и не ми влияе на уринарния тракт.

# 92
ДХ може кажи-речи на всеки един диск да има, по целия гръбнак... та при кого кои нерви ще се засегнат няма как да е едно и също. Е, разбира се има по-чести едни и същи симптоми защото на някои дискове са по-често срещани херниите, но това не значи че всичките са така. При един удря кръста, при друг пръста, при трети и пети съвсем различни проявления са.
Полиневропатия също е много общо и може много неща да значи. Увредени нерви, ама кои и защо, само по това име нищо не се разбира. Повечето са я чували покрай диабетни усложнения и си представят загуба на усещания примерно в крайници, но може много различни нарушения да са и там. Сензорни, мускулни, почти всичко каквото се сетите. И причини има още много освен диабет. От притиснати нерви или друга травма до много ниски Б витамини и още сума неща.
Хубаво че са го диагностицирали човека и са се заели да го лекуват, дано се възстанови достатъчно. Спрямо причината вече и лечението. Може да отнеме доста време обаче...

# 93
Записвам се, за да следя темата.

# 94
Здравейте колко време продължава възстановяването от грип А. От два дни нямам температура имам лека кашлица и умора. В петък след тест излезе грип А. По сериозно сме болни от 03.01.Принципно личната искаше след прегледа в петък да ми пусне от утре болничен. Но аз се чуствам много по добре (до петък мислех че скоро няма да се оправя). Според вас дали съм заразна и дали мога да се върна още утре на работа?

# 95
Направи си нов бърз тест и ако е все още положителен, определено може да разнесеш заразата. Това е моята логика. Въпреки че, в последно време с тези нови и мутирали зарази, не знам дали може някой да го каже със сигурност.

# 96
Грипът не е леко заболяване. Аз бих приела болничния за да се възстановя напълно, и да не ме захлупи друг вирус при отслабналия имунитет.
Или преглед на гърди със слушалка поне, да си сигурна че том няма нищо. Нови кръвни евенгуално, с утойка и црп.

# 97
Здравейте!
Започвам прием на антибиотик и трябва да пия съответно и пробиотик. Имам цяла опаковка Ентеросан Т, дали е подходящ в този случай или да си вземя друг?

# 98
Здравейте,
При дефицит на витамин Б12 и витамин Д на какъв лекар да заведа 13 годишна девойка?

# 99
Здравейте,
При дефицит на витамин Б12 и витамин Д на какъв лекар да заведа 13 годишна девойка?

Хематолог. Вит.Д го гледат и ендокринолозите, но смятам, че хематолога ще вземе отношение и към него.

# 100
Здравейте ,днес пуснах ПКК +СУЕ+ С реактивен протеим  + Асат и Алат

ПКК и СУЕ са готови ! но Асат,Алат и С реак.пр. още не са !!! нормално ли е да излизат по късно

или тия от Рамус пак ми правят номера @: Sad

# 101
Е, изчакай.
По принцип резултатите трябва да излязат до 18:30 ч.

# 102
Е, изчакай.
По принцип резултатите трябва да излязат до 18:30 ч.
има ли възмождост да са забравили да изследват ? или за Асат,Алат  и С рект.протеин транспортират кръвта до София ?

# 103
Не, няма възможност да са забравили. Ще излязат по-късно.
Не знам от кой град сте и къде се гледат точно кръвните проби, но дори и в София - някои резултати са ми излизали чак след 18 ч. или дори на другия ден.

# 104
Рамус нямаха ли срещу всяко изследване написано колко време отнема? Върти ми се в главата някакав такъв спомен, но не е скорошен и не съм на 100% сигурна. Но не всичко става за толкова кратко по принцип, има си технологично време което отнема всяко едно, при някои е по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт