Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 345
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Да не е варицела, гледам сякаш две от пъпките са с мехурчета.

# 541
На мен на херпес зостер ми заприлича, когато видях обрива.

# 542
Да не е варицела, гледам сякаш две от пъпките са с мехурчета.
Не е бил контактен ,въобще не е бил сред група деца в последната седмица..

# 543
Варицелата има инкубационен период от 3 седмици. Изчакайте днес и утре да го види лекар.

# 544
Варицелата има инкубационен период от 3 седмици. Изчакайте днес и утре да го види лекар.
Със сиг ще се консултираме с лекар,притесних се да не е ухапване от дървеници...

# 545
  • Г. О.
Здравейте. Някой да се е сблъсквал с мастно образование по лицето, като топче (предполагам липом)? На какъв лекар трябва да се отиде за да се определи какво е? Става дума за малко дете.

# 546
Моята беше с упойка и имах болки в уретрата доста време след това. Съжалявам, че се съгласих. Защото при мен ставаше дума за банална инфекция, но наличието на кръв ме заблуди. Не знаех, че от бактерии може да има кървава урина. А и попаднах на един шарлатанин, който се възползва от притеснението ми, за да вземе парите от пътеката. Уж видял нещо на ехографа, в болницата веднага излезе Ешерихия.
Обеца на ухото ми е вече.
Аз сега не правя цистоскопии, а хубаво би било да я направя, защото имах папилом преди 10 г. и благодарение на това, че го откриха много малък - 5 мм, нямах проблеми след това, защото иначе тези папиломи като брадавици тръгват по целия пикочен мехур и няма отърваване от тях.... На леля ни заради тях и пикочния мехур махнаха, изградиха го от червата - нещо страшно е. DeVa®, но си права за честите позиви на неврогенна основа. Според мен,  90% от хората с честите и  упорити позиви за уриниране, имат ги на нервна основа.... Аз пия редовно успокояващо (антидепресант) точно за това..... Няколко години търсих причина за проблема си и се оказа, че това е на психогенна основа...
НефертитиЯ, ходи се при професор Станимиров в лицево-челюстна хирургия. Той ще каже, какво да се направи.

# 547
Настъпих играчката на детето и сега ми боли тази част.какво да правя?

# 548
  • София
Покрай други изследвания пуснах днес витамин Д и изненадващо за мен се оказах с дефицит (май сериозен?):

25OH Vitamin D -   7.63    ng/ml    20.0    43.0

Имам час за ендокринолог на 17 февруари чак, та се консултирах с познат такъв сега в чата и ми препоръча 2 пъти седмично по 15 капки Вигантол.

Останалите неща, които съм пуснала днес (ако изобщо имат значение):

Ionized Calcium (iCa++)    1.22    mmol/l    1.12    1.32
CALCIUM.TOTAL, SERUM    2.39    mmol/l    2.2            2.6    
Inorganic phosphates    0.79    mmol/l    0.78    1.65

TSH    2.93    mU/L    0.55    4.78    
FT4    14.72    pmol/L    11.5    22.7
Тук съм 6 месеца след операция на щитовидна жлеза, имам останал само 2/3 десен лоб. Левият е изцяло отстранен.

Бих се радвала на коментар Flowers Hibiscus

# 549
За ЩЗ не мога да коментирам, но си в ужасен дефицит на Вит. Д. Тази доза 15 капки на седмица е нищожна. Освен това - за по-добро усвояване се взима всеки ден, а не веднъж в седмицата, така ми е казвал моя доктор. Аз в момента съм на по 5 капки Вигантол на ден.
Иначе - има много добри отзиви от спрея на Better You - Вит. Д + Вит. К за по-добро усвояване. Като си изпия шишенцето Вигантол мисля от него да си взема.
Заемай се и още от утре почвай Вит. Д. Ако си вземеш Вигантол - накапва се под езика - сутрин.

# 550
30 капки при този дефицит са нищо. Аз пия ежедневно по 6. Поддържаща доза. Но по-голяма доза трябва да се пие с вит. К2. И да се назначи от лекар.

# 551
  • София
Благодаря ви.
Писах и на ЛЛ и чакам да ми отговори. И после еднокринологът на 17 да видим какво количество ще ми изпише.

# 552
Започвай по 6, до 17.

# 553
Пиши в темата за вит.Д.
Дениз може да те упъти и отговори, пише там...

Дозата от 30 капки седмично е ниска. Много. Идва по малко над 2000 iu дневно. / 2 142 iu/.
Аз вземам по олкова / 2 000 iu/, всеки ден сега ...ей тъй, защото е зима.

# 554
  • София
Благодаря. Намерих темата, ще пиша и там.
Иначе ЛЛ отговори - по 5 капки дневно за 2 месеца поне и изследвания тогава.

Общи условия

Активация на акаунт