Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 376
  • 744
  •   3
Отговори
# 135
Здравейте, една от папиломите на шията ми се възпаали вчера след сън. Беше силно болезнена, намазах я с йодасепт и сложих лепенка за да не се инфектира повече и да не се дразни. Днес е станала тъмно кафява, беше с телесен цвят преди да се възпали. Дали е нещо от което да се притеснявам или е нормален процес и ще падне?

# 136
  • Sofia
Ще падне.
Случвало ми се е,боли,сърби,неприятно е,но минава.

# 137
Ще падне.
Случвало ми се е,боли,сърби,неприятно е,но минава.

Благодаря! Heart

# 138
  • София
Може ли сега да се смени личен лекар?

# 139
Здравейте, една от папиломите на шията ми се възпаали вчера след сън. Беше силно болезнена, намазах я с йодасепт и сложих лепенка за да не се инфектира повече и да не се дразни. Днес е станала тъмно кафява, беше с телесен цвят преди да се възпали. Дали е нещо от което да се притеснявам или е нормален процес и ще падне?
[/quote
Дори здравей .
Хубаво е да посетиш кожен лекар.

# 140
И още по-хубаво е да ходиш да си ги махнеш тези папиломи.
Става с лазер бързо и безболезнено (слагат упойка, но дори и без, не е кой знае какво). Иначе все се закачат в нещо, възпаляват…

# 141
Къде в София е най-добрият ЯМР и съответно специалистите по образна диагностика са отлични?
Скоро правих в Сити клиник, но имам някои съмнения относно разчитането на резултата.

# 142
  • София
Къде в София е най-добрият ЯМР и съответно специалистите по образна диагностика са отлични?
Скоро правих в Сити клиник, но имам някои съмнения относно разчитането на резултата.
Спектър, Иван Рилски...
Зависи кой го разчита

# 143
Аз съм доволна от Спектър.

# 144
Спектър, Иван Рилски...
Зависи кой го разчита
При теб разчитането на резултата потвърди ли се от лекарите, които назначиха изследването? Защото при мен заключението и мнението на лекарите са различни.
Mila1331
и към теб са същите ми въпроси. Благодаря.

# 145
Да, потвърди се.
Даже ми бяха отбелязали нещо важно на ЯМР на глава, което бяха видяли извън зоната - на шийни прешлени, което беше един вид бонус.

# 146
ПКК +СУЕ+С реактивен протеин + Асат,Алат - мъж на 32 г.
мисля,че резултатите са добри, но..

Тромбокрит/ PCT   L    0.0016       при норма  0.0020-0.45

Има ли повод за притеснение? Не намирам много информация
Тромбокрит и Тромбоцит 2 различни неща ли са?

# 147
Като гледам изследванията, явно не са правени без причина. Вероятно е ниска стойността на фона на прекарана инфекция, вирус? Но сам по себе си, един показател извън норма, нищо не значи. Гледат ги на фона на цялостна картина и пак зависи повода на изследването. Докторите си знаят. Най-малкото, и винаги, ако нещо тревожи, то се повтаря изследването. Обикновено следващия път е в норма (особено ако всичко друго е ок).
Случвало ми се е. Треперела съм, изчитала съм сайтовете в интернет Simple Smile
Отношение в картината има MPV, ако правилно съм разбрала. Ако то се движи нагоре, следват го и PCT, и обратно. Ако е надолу и PCT се понижават.
Тези показатели пък се гледат на фона на хемоглобина. От хемоглобина надолу всичко е навързано.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 18:01 от Merelenda

# 148
Здравейте.
Днес ми излезна резултата от микробиология.
Според вас какво показват.

# 149
  • Пловдив
Питане имам...
Пит е АБ Левокса 2 дни, заради леки хрипове. Днес гърлото червено, леки налепи като за ангина.
Може ли да се смени АБ?

Общи условия

Активация на акаунт