Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 780
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Mila, а имаш ли представа дали този д-р Чонгов предлага и някакви по-стандартни масажи, тип антицелулитни или релаксиращи, без това да е свързано с определени гръбначни проблеми?

Гърненце,
Предлагат се масажи, но по-скоро са лечебни, а не релаксиращи. За антицелулитни не знам, по-скоро не.
Иначе аз ходя на масажи, но на други места, ако искаш - пиши ми на ЛС и ще ти пиша, че да не спамя темата 😄.

# 241
Здравейте,
Пикочна киселина с първата урина за деня ли трябва да се изследва или може с 2ра, 3та?
Първа Сутрешна Урина

# 242
Моля, не пишете неверни неща.

# 243
На елементарно търсене в Гугъл излиза…
Плюс, че пикочната киселина е в естествения състав на кръвта, не в урината.
https://www.lina-bg.com/izsledvaniya/pikochna-kiselina.html

# 244
Извинявам се, че пак пиша, но живея сама и ми е притеснено... пулсът не ми е учестен, а си е около 60, снощи беше 50, но думка много силно и тежко, все едно някой ме е пристегнал... ЛЛ нямаше днес. Ако намеря специалист през супердок за утре, какъв да търся? Ендокринолог, кардиолог, вътрешни? Мога ли да приема нещо домашно за облекчаване? Пих упсарин вече, сега пия чай лека нощ...

# 245
С кръвни изследвания тестваха пикочната киселина, аз се заблудих, че ще е изследване с урина по самото име...
Не изключвам възможността да има как и с урина да се установи.

Можеше и аз да питам Гугъл, но реших, че тук има хора с опит.

# 246
Извинявам се, че пак пиша, но живея сама и ми е притеснено... пулсът не ми е учестен, а си е около 60, снощи беше 50, но думка много силно и тежко, все едно някой ме е пристегнал... ЛЛ нямаше днес. Ако намеря специалист през супердок за утре, какъв да търся? Ендокринолог, кардиолог, вътрешни? Мога ли да приема нещо домашно за облекчаване? Пих упсарин вече, сега пия чай лека нощ...
Знам, че е трудно но първо се отпусни и опитай да се успокоиш, защото иначе става по-зле. Сърцебиенето невинаги е придружено с висок пулс, аз съм го установила за себе си. На моменти сърцето ще се пръснр, а пулса ми е ОК. На мен ми помага много чай от лайка, маточина и един чай Фиторелакс. Според мен отиди отново на ендокринолог, обясни състоянието и нека той ти назначи нови изследвания и ехограф. Моя ендокринолог ме препрати и на кардиолог за всеки случай,защото бях развила постоянна тахикардия, но с лекарства нещата се оправиха.

# 247
Spring Blossom според мен, част от нещата са ти на нервна почва, особено това с тупкането на сърцето дето го чуваш. Това си е вид нервна криза, била съм така..."чувам" си сърцето силно да бие, слагам ръка на гърдите и даже не го усещам. Успокой се! Нямаш ли мента-глог-валериан, валидол вземи си нещо. Имаш ли някакво нервно напрежение и тревоги, ако да, вероятно ти "избива" .

Иначе си отиди на ендокринолог както са те посъветвали преди това.

# 248
Spring, освен сърцебиенето усещаш ли стягане или бодежи около сърцето?

# 249
Да, от онзи ден имам бодежи в гърдите, сърцето от време бавреме все едно ме стискат за врата и напъва... вчера ми пламтяха бузите... от няколко вечери тъкмо се унеса в сън, и сърцето ми се разлупва... а преди две седмици няколко дни подред се изненадах с доста отекли крака, тогава и стомахът ми беше издут и възпален гастрита пак, обърнах му внимануе и мина...

# 250
Spring Blossom според мен, част от нещата са ти на нервна почва, особено това с тупкането на сърцето дето го чуваш. Това си е вид нервна криза, била съм така..."чувам" си сърцето силно да бие, слагам ръка на гърдите и даже не го усещам. Успокой се! Нямаш ли мента-глог-валериан, валидол вземи си нещо. Имаш ли някакво нервно напрежение и тревоги, ако да, вероятно ти "избива" .

Иначе си отиди на ендокринолог както са те посъветвали преди това.
И аз точно това си помислих, даже на първо време, Spring, бих ти препоръчала да пробваш следното:
отпусни се в седнало (или легнало) положение, поеми си въздух за 3 секунди и издишай за 6 секунди. Това като го направиш няколко пъти, например 4 или 5, би трябвало поне малко успокоение да усетиш.

Тествай вдишване през носа, издишване през носа и вдишване през носа + издишване през устата.

Това на мен ми помага, ако съм изнервена или стресирана малко да се успокоя.

# 251
Spring, за мен е на нервна почва също.
Бях по този начин и аз преди години, когато ми казаха, че ще трябва да ме оперират.
От момента, в който назначихме дата за операцията започна едно сърцебиене, едни ужасни бодежи и стягане около сърцето. Мислех си, че получавам инфаркт на моменти, на 24 години!
Преди операцията ми правиха изследвания и на сърцето, всичко беше ОК. Кардиологът каза, че това се получава от стрес. След операцията, всичко свърши от раз.
Пак си отиди на доктор, но виж и нещо на нервна/емоционална основа дали не те тревожи.

# 252
Добър вечер.
При последно поставяте на вдигнални глобули тази вечер .
След колко време мога да отида да пусна изследванията ми които са ми назначени.
ПКК,Урина Седимент, Асат и Алат.
Лека вечер

# 253
След 2-3 дни.
Аз бих си сложила тампон, за всеки случай, при вземането на урина.

# 254
  • София
Някой преборил ли е продължителна кашлица в следствие на гръпа, който върлува в момента? Кашлицата се появи при отшумяване на основните симптоми и стана вече 20 дена. Изписан е Геломиртол форте + фортекал. Смениха го със Синулан и рупафин. Казаха ми и бабешки методи (прясно мляко+мед+сода и инхалации). Такова чудо! 3 теста комбинирани в началото и по време на боледуването- отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт