Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 329
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Защо на интимните гелове пише, че предпазват от инфекции и бактерии, ама са с различно pH? Едните са с под 5 , другите над 5? Тоест кое реално предпазва? Кисело или алкално pH?

# 586
Такова чудо не ползвам, от както преди години ми се получи страхотно раздразнение и гъбички от един такъв (медицински уж купен от аптека), гинеколожката ми каза, че е много, много против да се ползват такива неща.

Но по темата - не вярвам, че един гел може да предпази от инфекции и бактерии.

# 587
По принцип и аз не ползвам,купувала съм си веднъж. Но сега с тия дискомфорти мислех да пробвам нещо ...

# 588
Не предпазва от нищо, според мен. Маркетингов трик е, с цел да си продадат продукта.
Хигиена може да се поддържа отлично и без модерните измиващи гелове.

# 589
Защо на интимните гелове пише, че предпазват от инфекции и бактерии, ама са с различно pH? Едните са с под 5 , другите над 5? Тоест кое реално предпазва? Кисело или алкално pH?
Алкално предпазва. Тъй като имаш проблем, купи тестовите лентички за pH и измери киселинността на урината си три пъти в деня на теста и въобще време на време. Ако ли урината е кисела, то тя дразни стенките не мехура и, може би, от това имаш чести позиви за уриниране.... Прочети в нета по темата.

# 590
Ще питам в аптеките за тях,не ги знаех.  Иначе с какво може да се мие интимната област?

# 591
И аз не видях полза от измивни гелове като бях с цистит.

# 592
Ph на влагащето е кисело и трябва да се използват измивни гелове с такова. Аз лично ползвам Себамед с 3,8 от години, така ми е изписано от дерматовенеролог.
Ph на урината няма нищо общо в случая, все пак тези гелове за само за външно измиване.

# 593
Именно. Като са за външно измиване хич не помагат вътрешно. И аз Себамед и Лактацид съм ползвала. Файда йок.

# 594
  • Пловдив
Има ли тема за добавки, витамини и т.н...?

# 595
Здравейте, през какъв период от време е "не толкова вредно" за организма да се слагат пълни упойки? 
Има ли такъв стандарт - примерно 6 месеца, година?

# 596
Natka  е писала за алфа липоевата киселина, аз само да потвърдя. Майка ми е също с по-тежък диабет и когато пие няколко месеца и се понатрупа алфа липоевата и е много добре с крайниците. Иначе понякога стига до пълен блокаж и често пада, докато върви. Просто отказват краката.
Касата преди им покриваше на диабетиците малка сума за Тиоктацид, после спряха, но сега май пак има отстъпка, ако се изпише по каса. Но винаги може да се намери добавка на промо и да се взима редовно в нужната доза.
И задължително В витамини и магнезий.
Не съм гледала скоро но поне до лятото и Тиоктацид, и Тиогама си вървяха с рецепти по здравна каса. Една и съща е реимбурсацията, то е едно е също в тях и в еднаква доза - 5лв и нещо поемат ако правилно си спомням. Тиогама съответно излиза с няколко лева по-изгодно, тъй като е по-евтина. Само не помня дали невропатията се водеше отделна диагноза като МКБ или на основната диагноза диабет го предписваха,че там пък нали до 3 лекарства на една диагноза може. От телефона ми е по-трудно да проверя сега но тя щом е вземала преди по каса ще знаете как е предписвано.

# 597
И аз не знам как изписват. Майка отказва инсулин и е на 1 с протокол и 2 с касата сега, но преди като взимаше често добавката по каса, не помня на колко и какви хапчета беше. Те нерядко и ги сменят.
Даже не знам пише ли и някъде при ендото или ЛЛ за невропатията. Тя вкъщи документи няма. Всичко при тях. Електронно никога не е гледала досие.

Deva, 600 мг. Веднъж дневно.

# 598
Има ли тема за добавки, витамини и т.н...?
Виж темата за  iherb ..

# 599
Ph на урината няма нищо общо в случая, все пак тези гелове за само за външно измиване.
Нали тя писа, че има чести позиви за уриниране....Ph на урината има отношение към тези симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт