Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 154
  • 744
  •   2
Отговори
# 675
  • София
Мен пък ме боли гърло вече месец. Ужас!! Аха да мине и пак пламва. Интересно заболява ме много силно от прием на алкохол. Цъкнах в Гугъл ..... Най - голямата грешка направих. Сега няма да спя цяла нощ от тревоги.
Кажете ми моля разумна причина да ме боли гърлото от вино? Два дни не беше ме боляло, сега реших да се поглезя с чаша вино и отново ме заболя.

# 676
Киселини

# 677
И мен понякога ме боли от алкохол (само че аз го пия леден), но категорично не е от киселини.
Според мен, от алкохолните напитки гърлото изсъхва и бактериите се разрастват с лекота.

# 678
  • София
Нямам . Не ги усещам поне. Първо започна преди месец болка в гърлото, непостоянна, не много силна, основно вечер се засилваше. Една вечер стана нетърпима и малко на своя глава започнах антибиотик, направо като подуто си чувствах гърлото.  Стана ми по добре от антибиотика, даже ми мина. След 2 дни ме олепи вирус от детето с температура, хрема и болката в гърлото се върна. Хремата и температурата минаха преди повече от седмица, обаче тази болезненост при преглъщане си остана. Ходих на лекар, не е червено. Взе секрет - чист е.

Преди десетина дена да кажем, когато беше ми "минало" пак така реших да релаксирам с малко бейлис и направо все едно ми се "поду" гърлото и се посипа със стъкълца. Ей такава болка е. Отшумя де, не помня след колко време. Сега съм изпила половин чаша червено вино - същата работа.

# 679
Студеното явно дразни...

# 680
При мен гърлобол почва с употреба на студени напитки (особено с лед), минава за седмица и нещо, но тоя път тъкмо мина и се наиграх с един Бейлис в пълна с лед чаша. Само усетих след като изпих всичко как изтръпва, стяга ме и на другия ден се почна.
Не съм спала от болки, мести се ту от едната; ту от другата страна, като навътре зад сливиците, по страните, в средата, сухота, като пирони в гърлото.
Сега поутихна, но почна кашлицата. И от едната страна лимфните минаха, от другата опъва още малко.

# 681
Аз от години не пия нищо ледено. Не знам какво ми е гърлото, но пийна ли и глътка ледено, и е втасало. Та пазя си се....

# 682
  • Somewhere far away
Изчаквайте го този лед да се разтопи малко. Или го изключете изобщо от напитките. Аз рядко пия с лед, но и когато пия слагам по по-малко лед.

# 683
Аз освен, че не го чакам, го хрускам и после бера ядове.
Бързо да се оправяме всички !

# 684
Силве, поискай да видиш кръвните след операцията, хемоглобина как е?
Говори с лекаря, не със сестрата.
Преди изписване пускат пак изследвания, даже ги вписват в епикризата, да се види че е здрав вече човека.

Тета,благодаря за отговора. Поисках от лекаря да ми каже колко ми е хемоглобина и той със голяма гордост ми съобщи - Перфектен е 113.
Аз му викам как ще е перфектен  като долната граница е 120. Може би е трябвало да ми прелеят кръв,но са си го спестили. Не че Каспелата ми е любимата болница,но алтернативата беше Александровска във София. Сега няма да искат да ми прелеят кръв и доста време ще се влача докато се оправя. Онази вечер колабирах,събрах границите. Вляха ми две банки солен разтвор и се пооциферих,но все още ми е много замаяно. А и те искат да си ме гонят,пък и аз искам да се прибера във къщи.

# 685
Не е толкова лош 113.
На мен така ми прималяваше след секциото, слабо ми беше, причерняваше ми, трябваше да клекна или наведа глава, да ми се пооправи като отиде кръв към мозъка.
Не знам и колко ми е бил хемоглобина.

На момичето до мен му преливаха кръв посред нощите, но тя беше бяла и много бледа, устните чак синкави..та и даваха пликчетата с кръв да ги топли между бедрата, преди вливането...

Почивай се, лежи, солен айрян ако ти помага, пий честичко.

# 686
Не е толкова лош 113.
На мен така ми прималяваше след секциото, слабо ми беше, причерняваше ми, трябваше да клекна или наведа глава, да ми се пооправи като отиде кръв към мозъка.
Не знам и колко ми е бил хемоглобина.

На момичето до мен му преливаха кръв посред нощите, но тя беше бяла и много бледа, устните чак синкави..та и даваха пликчетата с кръв да ги топли между бедрата, преди вливането...

Почивай се, лежи, солен айрян ако ти помага, пий честичко.

Благодаря ти,Тета,окуражи ме. Доста съм изплашена,дано отмине по бързо това състояние,че във Понеделник ще съм си във къщи. Опитвам се да правя кратки разходки по коридора и наливам солена вода и айряни.

# 687
След изписването се водиш техен пациент още месец ли беше, не помня точно. Така че ако нещо имаш неразположение, отиваш направо там да те видят. Ако искаш, попитай ги.
Аз така като лежа синко, след изписването получи някакъв обрив, та ходихме в болницата пак - дежурния пусна кръвни да видим утайка и др, и ни прати на кожен в болницата, безплатно беше. Та да го имаш предвид, че имаш право и след изписването да отидеш, ако нещо те притеснява в състоянието ти...

# 688
След изписването се водиш техен пациент още месец ли беше, не помня точно. Така че ако нещо имаш неразположение, отиваш направо там да те видят. Ако искаш, попитай ги.
Аз така като лежа синко, след изписването получи някакъв обрив, та ходихме в болницата пак - дежурния пусна кръвни да видим утайка и др, и ни прати на кожен в болницата, безплатно беше. Та да го имаш предвид, че имаш право и след изписването да отидеш, ако нещо те притеснява в състоянието ти...

Тета благодаря ти това е хубаво да го знам защото едва ли ще ми кажат всичко. Сега съм още по спокойна. Дано да не се налага де. Във интерес на истината бях приятно изненадана откъм чистотата във отделението,и по три пъти на ден минават на визитация. Сега трябва спокойствие и силна храна и може би нещата ще си дойдат на място.

# 689
113 е приличен хемоглобин и не е за кръвопреливане. Прималява ти от операцията, все пак е имало загуба на кръв, упойка. Ще премине. После си вземи някакъв желязодъсържащ препарат. Аз пия ампули Тотема, добре ги понасям, няма неприятния ефект/запек, като при някои други.

Общи условия

Активация на акаунт