Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 34 170
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Панкреатит е много сериозно състояние и болките са ужасни. Няма да е това при теб, успокой се.

# 721
Спринг, не се тревожи.
Няма ли опция още утре да отидеш на преглед ? Ти ще побелееш до след 10 дни. Не се измъчвай и иди някъде да те видят.
Имаш ли проблеми с кръвната захар, диабет ?

# 722
Нямам диабет, чакам час за същия др, който ми прави миналата година гастроскопия и колоноскопия, ще се обадя да питам дали нещо по-ранно се е освободило междувременно... ще пускам и кръв и урина, нямам хартиено направление, каза чернодробни ензими, още някакви неща, урина... няколко пъти ме пита за кога ми е часа при гастрото, пбясних му, че по-рано нямаше... каза да не ям никакво сладко и мазно, сега строга диета, лансопрол ми даде да пия, като питах за гаденето, понеже миналия месец ми е изписвал за гастрит тогава... знам за остър панкреатит, че не е, болката не е силна, но гаденето е странно... ЛЛ като ме опипа и каза, панкреас, на диетоложка ме праща да отхвърлим хранителни непоносимости, поне това отдавна и аз го мисля, че то все каквото ям, все не е правилното... и днес пак сто изхождания...

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 20:42 от Анонимен

# 723
Е как ще опипа панкреаса?! То на ехограф трудно се вижда, та с опипване.
Да не бъркаш с черен дроб?

# 724
Каза, отляво е панкреаса Sad какво друго може да ми има? Защо е такова табу този панкреас? То сърце да беше, по-малко паника... има ли по-леки форми на панкреатит?

# 725
Това, което навежда на панкреас е болката от ляво, минаваща към гърба и много светлите изпражнения.
Според мен, отиди още утре някъде да те прегледат, не за друго, просто да не го мислиш, защото още повече ще ти се гади и няма да имаш апетит от стреса.
Не мога да препоръчам конкретен лекар, но знам, че във ВМА има много добри специалисти. Предполагам все ще те приемат на платен преглед, ако изчакаш пациентите с час.

# 726
Малките органи като панкреас или жлъчка могат да бъдат опипани.

# 727
Панкреаса се намира зад стомаха, другото му име е задстомашна жлеза. Няма начин да бъде опипан.
Паника няма, просто ако беше с панкреатитна криза, щеше да си в болница, пълен глад и на системи.
Стомаха и той не е точно вляво, а по скоро централно и леко вляво. Вляво може от дебелото черво да те боли, горе. Долу може и яйчник да е.

# 728
Няма начин да бъде опипан.

Не е вярно.
А дамата да отиде на преглед възможно най-скоро защото симптомите й са точно на панкреатит.

# 729
Няма начин да бъде опипан.

Не е вярно.
А дамата да отиде на преглед възможно най-скоро защото симптомите й са точно на панкреатит.

Напротив. Точно както казва ДеВа е. Черен дроб се напипва, но жлъчка и панкреас ги хваща ехограф само.

# 730
Ще търся още утре първи свободен час, благодаря ви, няма да издържа с това гадене и празен стомах, моля само за стиснати палци... седя на телефона с майка ми да успокоя паниката, да заспя, че и за нея виках линейки преди две седмици да я карам да идва, страхът е голяма сянка

# 731
Медицината ще се съгласи, че по-голямата част от панкреаса трудно може да бъде опипан, особено когато е в нормалните си размери. Но жлъчката и черния дроб (донякъде) са напълно достъпни.

# 732
Познат наистина беше с нечовешки болки при панкреатит, и наистина го оставиха в болница на абсолютно пълен глад

# 733
Той опипа къде реагирам на болка, не подуто или нещо да се усеща, провери бъбреци, не установи нещо спешно. Болката не е непоносима при мен, но постоянно гадене и определено сбъркано храносмилане, не вечерях пак, защото се чувствам по-зле длед ядене... тинктура от мента само пих сега за гаденето

# 734
След прекаран храносмилателен вирус, придружен с повръщане и гадене, сега съм със стомашни болки.
Какво може да ми облекчи дискомфорт от болките в стомаха?

Общи условия

Активация на акаунт